Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 17:55

Παπαδάκης Μανόλης: Προπονητής τεχνικής Ακαδημίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Πέρυσι το site μας φιλοξένησε ένα αφιέρωμα από την επίσκεψη παιδιών-προπονητών από την Πάρο στο Gerards Soccer Camp.

Δεν σας κρύβω ότι γονείς και παιδιά επέστρεψαν στο νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις και όταν πληροφορηθήκαμε για το φετινό καμπ σπεύσαμε να επικοινωνήσουμε με τον υπεύθυνο αυτής της υπέροχης «παιδοσύναξης» κ. Μάνολη Παπαδάκη, προπονητή τεχνικής ακαδημιών της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός. Ο κ. Παπαδάκης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τα τμήματα υποδομών του Εργοτέλη σε νεαρή ηλικία και είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Α΄, ενώ έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια για το ποδόσφαιρο αναπτυξιακών ηλικιών στο εξωτερικό, κυρίως στην Ολλανδία, έχει εκπροσωπήσει την πράσινη Π.Α.Ε. σε πολλά συνέδρια στο εξωτερικό που αφορούν τις ακαδημίες και εξειδικεύεται στη βελτίωση της ατομικής τεχνικής των παιδιών. Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας κάνει μια μικρή ενημέρωση για το τι εστί GerardsSoccerCamp, δεν κρύβει την επιθυμία του να το διοργανώσει κάποια στιγμή στις Κυκλάδες, ενώ, έκπληξη μας προξένησε το γεγονός ότι παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον χώρο του παιδικού ποδοσφαίρου των Κυκλάδων γνωρίζοντας αρκετά πράγματα για το Πανκυκλαδικό.

κ. Παπαδάκη, φέτος το Gerards Camp κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένα με τη συμμετοχή πάνω από 2000 παιδιά όλα αυτά τα χρόνια και με την παρουσία πολλών και καταξιωμένων προπονητών που έχουν περάσει κατά καιρούς. Πείτε μας δυο λόγια για το περίφημο Gerards Camp: «Το Κομπ ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. Εκείνη την περίοδο ο κύριος Γκέραρντ σταμάτησε να είναι προπονητής επαγγελματικά και έψαχνε ένα τρόπο για να είναι κοντά στο ποδόσφαιρο και ειδικά στα παιδιά. Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη αγάπη είχε και έχει για τις ακαδημίες και τους μικρούς ποδοσφαιριστές. Γι αυτό λοιπόν τον λόγο δημιούργησε το Gerards soccer camp. Το καμπ που είναι πλέον το καλύτερο της Ελλάδας και από άποψη προπόνησης και φιλοσοφίας αλλά και προπονητών, οι όποιοι έχουν περάσει όλα αυτά τα χρονιά δίπλα στο δάσκαλο Γκέραρντ. Όπως πολύ καλά ρωτήσατε, έχουν συμμετάσχει στο καμπ όλα αυτά τα χρόνια περίπου 2000 παιδιά. Πολλά από αυτά είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ή ακόμα και προπονητές. Η φιλοσοφία του καμπ είναι η εκπαίδευση των μικρών εκπαιδευόμενων ποδοσφαιριστών στην εκμάθηση τεχνικών δεξιοτήτων. Ολλανδός ο κύριος Γκεραρντ οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι άλλο, όπως δύναμη, πάθος κ.α. αυτές τις λέξεις δεν πρέπει να τις λέμε στα παιδιά. Οι λέξεις που πρέπει να λέμε είναι χαρά και διασκέδαση έτσι θα βλέπουν τα παιδιά το ποδόσφαιρο ως παιχνίδι και όχι σαν αγώνα.»gerarld-10years-logo


Εδώ και λίγα χρόνια είστε προπονητής στα τμήματα αναπτυξιακών ηλικιών της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός, τί σημαίνει για σας η ενασχόλησή σας αυτή με τα μικρά παιδιά και ποιός πρέπει να είναι ακριβώς ο ρόλος ενός προπονητή σε αυτές τις μικρές ηλικίες? «Ο προπονητής στις ακαδημίες θα πρέπει να είναι πρώτα από όλα παιδαγωγός και μετά προπονητής. Επίσης θα πρέπει να επιμορφώνεται τουλάχιστον 1-2 φορές τον χρόνο για τις νέες τάσεις γύρω από την εκπαίδευση των παιδιών. Επίσης θα πρέπει να ξέρει ποιες είναι οι δυνατότητες του κάθε παιδιού που έχει στην ομάδα του και να ΜΗΝ τους ζητά να κάνουν πράγματα από την στιγμή που δεν τα έχει εκπαιδευτεί ο ίδιος. Καλός προπονητής στις ακαδημίες δεν είναι αυτός που κερδίζει η ομάδα του σε κάθε παιχνίδι, καλός προπονητής είναι εκείνος που βλέπει να έρχονται στο γήπεδο τα παιδιά για προπόνηση με χαμόγελο, και να φεύγουν πάλι με χαμόγελο. Όταν το καταφέρεις αυτό, η βελτίωση των παιδιών θα είναι τεράστια.»


Το Κομπ φέτος επιστρέφει στην Κρήτη και συμμετέχουν για 2η συνεχόμενη χρονιά παιδιά και προπονητές από τις Κυκλάδες. Υπάρχει περίπτωση να δούμε το τόσο πετυχημένο αυτό Καμπ και στις Κυκλάδες μας κάποια στιγμή; «Επί την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Μιχάλη Παπαδάκη ο οποίος ξέρω ότι ασχολείται αρκετά με τα παιδιά και κάνει όσα περισσότερα μπορεί για την καλύτερη εκπαίδευση τους. Πραγματικά είναι μεγάλη μας χαρά που έρχονται πάλι παιδιά από τις όμορφες Κυκλάδες αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Γι αυτό το λόγο όλοι όσοι ασχολούμαστε με το καμπ, θα προσπαθήσουμε να γεμίσουν τα παιδιά με τις καλύτερες εμπειρίες αλλά και την καλύτερη εκπαίδευση. Σίγουρα με έναν καλό προγραμματισμό, μπορεί να γίνει ένα σπουδαίο και ξεχωριστό καμπ στις Κυκλάδες, πάντως κάποια στιγμή πιστεύουμε να γίνει και εκεί.»


Το τριήμερο 22-25 Ιουνίου διοργανώνεται το 8ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου στην Νάξο για ηλικίες 5-13 ετών, εκεί συμμετέχουν πάνω από 400 παιδιά από όλα τα νησιά των Κυκλάδων! Τί γνωρίζετε για τη διοργάνωση και ποιό μήνυμα στέλνετε στις ομάδες και τα παιδιά; «Από την στιγμή που θα έρθουν τόσα παιδιά και θα συμμετάσχουν στο τουρνουά αυτό, καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό και δημιουργικό είναι. Πιστεύω πως θα είναι με μεγάλη γιορτή για τα παιδιά και θα πρέπει να το χαρούν και να διασκεδάσουν παίζοντας ποδόσφαιρο σε ένα φανταστικό μέρος. Σίγουρα το ξέρω το συγκεκριμένο τουρνουά και μακάρι να μπορέσω κάποια στιγμή να έρθω να δω και από κοντά μερικά παιχνίδια. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι θα πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά ελεύθερα να παίζουν. Μόνο έτσι θα αρχίσει να γίνεται καλύτερο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε σκεπτόμενους ποδοσφαιριστές.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!

gerarld-2013

Σας ευχαριστώ πολύ

Όσοι θελετε πληροφορίες για το καμπ. Επικοινωνήστε στο: 694 157 1901
www.gerardscamp.gr

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares