Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 16:00

Αφιέρωμα της ''Αλήθειας'' στον Πανθηραϊκό και τις Κυκλάδες

Ολοσέλιδο αφιέρωμα στο Πανθηραϊκό και το Κυκλαδίτικο πρωτάθλημα φιλοξένησε η πρώτη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα της Χίου, "Αλήθεια".

Ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Σταυρακάκης, που είναι και συνεργάτης του S.C. κάνει αναφορά στις Κυκλάδες, καθώς εδώ και χρόνια, αν και σε άλλο νομό, παρακολουθεί στενά το πρωτάθλημα μας.

Διαβάστε το αφιέρωμα

ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ!

Έχουν  θέσει πολύ ψηλά τον πήχη στην Α΄ Τοπική Κατηγορία

Ο Πανθηραϊκός με μπάτζετ 250 με 300 χιλιάδες ευρώ πήρε τον Σλοβάκο Μάριο Μπρέσκα με θητεία στην Σούπερ Λίγκα

«Δέλεαρ για όλους ότι ανεβαίνουν 2 ομάδες από τα μπαράζ στην Γ΄ Εθνική» λέει ο δημοσιογράφος του Sportcyclades.gr Σπύρος Μάκαρης!

Πολύ πιθανόν και φέτος μια από τις ομάδες που θα βρει στον ίδιο όμιλο ο πρωταθλητής Χίου στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική Κατηγορία, να είναι και ο πρωταθλητής από τις Κυκλάδες. Εκεί όπου το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας εξελίσσεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός από άλλες χρονιές, όπως αναφέρει στην «Α.Χ.» ο Σπύρος Μάκαρης, υπεύθυνος της ιστοσελίδας www.Sportcyclades.gr, συμπληρώνοντας ότι: «είναι καλύτερο από πέρσι. Έχει ανέβει ο πήχης πολύ. Υπάρχουν παίκτες αρκετοί εκτός Κυκλάδων, σε όλες τις ομάδες που πληρώνονται καλά».

Τελευταίο παράδειγμα μια μεταγραφή που έκανε αίσθηση και εκτός Κυκλάδων, τόσο από το όνομα του ποδοσφαιριστή όσο και από τις υψηλές απολαβές που φέρεται ότι θα πάρει. Πρόκειται για τον Σλοβάκο Μάριο Μπρέσκα, με θητεία στην Σούπερ Λίγκα και στην Football League ο οποίος στα 36 χρόνια του εντάχθηκε στο δυναμικό του Πανθηραϊκού που έχει υψηλούς στόχους για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. «Και δεν είναι μόνο ο Πανθηραϊκός που ενισχύεται τώρα τον Ιανουάριο, όλες οι ομάδες που έχουν βλέψεις για τίτλο ψάχνονται για μεταγραφές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος από τα μπαράζ θα ανέβουν οι δυο πρώτες ομάδες στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, οπότε καταλαβαίνεις ότι οι ελπίδες για όλους αυξάνονται» συμπληρώνει ο Σπύρος Μάκαρης.

 Μπάτζετ που αγγίζει τις 300 χιλιάδες

 Η Σαντορίνη, που εδώ και λίγα χρόνια καμαρώνει για την γυναικεία ομάδα βόλει του ΑΟ Θήρας που διακρίνεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία, άλλωστε είναι το δεύτερο νησί των Κυκλάδων που έχει εκπρόσωπο στην ανώτερη κατηγορία, μετά την Νάξο και τον Πανναξιακό που έχει προηγηθεί, φέτος έχει στόχους για μεγάλα πράγματα και ποδοσφαιρικά. Με τον

Ιστορικό Πανθηραϊκό, που έχει να αγωνιστεί σε εθνική κατηγορία από το 1994 όταν ήταν η τελευταία φορά που έπαιξε στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία. «Υπάρχει δίψα στο νησί για την μπάλα» λέει ο Σπύρος Μάκαρης, επισημαίνοντας ότι η ομάδα επέστρεψε και στο δικό της γήπεδο που τοποθετήθηκε πλαστικός χλοοτάπητας, μια έδρα φόβητρο όταν έπαιζε τότε την δεκαετία του 90 στην Δ΄ Εθνική ακόμη και για τις Αθηναϊκές ομάδες.

Το μπάτζετ του Πανθηραϊκού αγγίζει τις 250 με 300 χιλιάδες ευρώ, όσο και να ακούγεται κάπως μιλάμε για Α΄  Τοπική Κατηγορία!. Πρόβλημα με τα χρήματα στην Θήρα δεν έχουν όπως φαίνεται και άλλωστε το γεγονός ότι έδωσαν περίπου 15 χιλιάδες ευρώ στον Μπρέσκα τα λέει όλα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην «Α.Χ.» γνώστης του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, το να δώσουν οι 5 επιχειρηματίες που είναι στο κουμάντο της ομάδας, από 100 χιλιάδες ευρώ ο καθένας για να την ανεβάσουν κατηγορία, δεν είναι τίποτα για αυτούς.

Στο δυναμικό της ομάδας, που έχει προπονητή τον Αλέξη Κωνσταντόπουλο,  ήδη αγωνίζονται παίκτες με θητρία παλαιότερα σε Εθνικές κατηγορίες. Όπως ο αμυντικός Μιχάλης Τζορμπατσάκης που έχει παίξει σε ΟΦΗ, Λεβαδειακό, αλλά και ο Ντέμης Ζώνας, ο οποίος έχει γνωστότερος στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, όταν με την φανέλα του Αστέρα Βάρης είχε σκοράρει (1-1) απέναντι στην ΑΕΚ στην Γ΄ Εθνική και είχε πάει να πανηγυρίσει μπροστά στην κιτρινόμαυρη εξέδρα, δεχόμενος το «κράξιμο» της ζωής του από τους οπαδούς της Ένωσης, οι οποίοι νόμιζαν ότι τους προκαλεί με τον ίδιο να εξηγεί ότι: «παρεξήγησαν την κίνηση που έκανα να σχηματίσω το δικέφαλο Αετό. Είμαι ΑΕΚτζής και το έκανα γι αυτό το λόγο. Δεν ήθελα να προκαλέσω».

Ένας άλλος υποψήφιος για τον τίτλο στις Κυκλάδες, είναι ο Πανναξιακός, που πέρσι δεν τα κατάφερε αφού στην τελευταία αγωνιστική την άνοδο πήρε ο Κανάρης, που ήταν στον ίδιο όμιλο. «Πέρσι δεν τα κατάφερε, όμως είναι ομάδα με  βαριά φανέλα, με θητεία σε Γ΄ και Δ΄ Εθνική Κατηγορία» λέει ο Σπύρος Μάκαρης, για τους περσινούς νταμπλούχους της ΕΠΣ Κυκλάδων. Έχει κρατήσει τον ίδιο προπονητή με πέρσι τον Γιώργο Προμπονά, βασίζεται σε καλούς ντόπιους παίκτες, όχι μόνο από την Νάξο αλλά και από άλλα νησιά, ενώ από τα πρωτοκλασάτα ονόματα που διαθέτει είναι ο Κώστας Σκούμπρας που έπαιζε στην Λάρισα.

Σταθερή αξία στις Κυκλάδες και ο ΑΟ Σύρου που κυνηγάει κι αυτός την διάκριση, αλλά σαφώς με χαμηλότερα μπάτζετ σε ότι αφορά τους Πανθηραϊκό και Πανναξιακό. Στα φαβορί συγκαταλέγεται και η Μύκονος, που έπαιζε πριν μερικά χρόνια στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία και έχει μια βάση ποδοσφαιριστών οι οποίοι είχαν θητεία παλαιότερα σε υψηλές κατηγορίες, αλλά πήγαν στο νησί των Ανέμων για εργασία και έμειναν εκεί μόνιμοι κάτοικοι. «Έχει παίξεις που έχουν αγωνιστεί στις υψηλότερες κατηγορίες. Πάντα κάθε χρόνο είναι ανάμεσα στα φαβορί» σχολιάζει ο δημοσιογράφος του www.Sportcyclades.gr, αναφέροντας ακόμη ότι: «σίγουρα εάν πέσουνε στον ίδιο όμιλο οι πρωταθλητές από Λέσβο και Χίο, μαζί με αυτόν από τις Κυκλάδες, τα δεδομένα δεν θα είναι εύκολα για αυτές τις ομάδες».

 ΕΝΘΕΤΟ:

Τι γίνεται στο πρωτάθλημα  

Το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Α΄ Κυκλάδων ολοκληρώνεται η Α΄ φάση του πρωταθλήματος. Δώδεκα ομάδες χωρίστηκαν σε δυο ομίλους και από κάθε όμιλο, οι τρεις πρώτες ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο, σε ένα μίνι πρωτάθλημα, όλοι προς όλους σε δυο γύρους. «Οπότε όπως καταλαβαίνεις το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, Έχει ψωμί ακόμη. Τώρα αρχίζει ουσιαστικά» λέει στην «Α.Χ.»  ο Σπύρος Μάκαρης, από το Sportcyclades.gr.

Στον 1ο όμιλο η κατάταξη έχει ως εξής: 1) ΑΟ Σύρου 21 βαθμοί, 2) ΑΟ Μυκόνου 20, 3) Ανδριακός 12, 4) Άνω Μερά Μυκόνου 12, 5) ΑΟ Πάγου 7, 6) Παμμηλιακός -2.

Στον 2ο όμιλο η βαθμολογία: 1) Πανθηραϊκός 23 βαθμοί (7 νίκες, 2 ισοπαλίες), 2) Πανναξιακός 16, 3) Θύελλα Καμαρίου Σαντορίνης 16,  4) Φιλώτι Νάξου 11, 5) ΑΟ Πάρου 8, 6) Πανσιφναϊκός 0.

Στην τελευταία αγωνιστική, θα κριθεί η 1η θέση στον 1ο όμιλο, αφού θα αναμετρηθούν μαζί  ΑΟ Σύρου και ΑΟ Μυκόνου, με τις δυο ομάδες όμως να έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο 2ο γύρο. Θα παιχθεί επίσης η 3η προνομιούχος θέση από τον όμιλο, ανάμεσα σε Ανδριακό και Άνω Μερά Μυκόνου, για το ποια ομάδα θα ακολουθήσει τις άλλες δυο. Στον 2ο όμιλο, ο Πανθηραϊκός έχει σφραγίσει ήδη την παρουσία του στην επόμενη φάση. Πανναξιακός, Θύελλα Καμαρίου και Φιλώτι Νάξου, ανάλογα από τα αποτελέσματα που θα φέρουν, διεκδικούν τις υπόλοιπες δυο προνομιούχες θέσεις.

Η έντυπη έκδοση

alithia04012016 015

 

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares