Τρίτη, 02 Μαΐου 2023 22:37

Κυπελλούχος Κυκλάδων για το 2023 η Α.Ε. Μυκόνου

Στο παιχνίδι που διεξήχθη την Τρίτη το απόγευμα στις 18:30 στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου, η Α.Ε.Μυκόνου κατέκτησε τον τίτλο της Κυπελλούχου Κυκλάδων, αφού επικράτησε με 0-2 της Ελλάς Σύρου.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν καταπληκτική και ο κόσμος στην εξέδρα ήταν αρκετός, παρά το συνεχόμενο ψιλόβροχο που δυσκόλεψε την προσέλευση ακόμα περισσότερων θεατών.

Λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού η ομάδα της Ελλάς Σύρου βράβευσε τον πρόεδρο της Α.Ε. Μυκόνου Αλέκο Κουκά και τον τεχνικό διευθυντή της, Βαγγέλη Βλάχο. Από την πλευρά της ομάδας της Σύρου τιμήθηκε ο Πέτρος Γιαβρούτας για την πολυετή προσφορά του στο συριανό ποδόσφαιρο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε υποδειγματικά για τη μυκονιάτικη ομάδα. Μόλις στο ο Κέμπε μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή της Ελλάς, ο Περιάλης τον ανέτρεψε, και ο διαιτητής έδειξε την εσχάτη των ποινών. Στο 3ο λεπτό ο καβαλιώτης σέντερ φορ της Α.Ε. Μυκόνου, ο Βαλαβανόπουλος, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, άνοιξε το σκορ γράφοντας το 0-1. Στο 6ο λεπτό σε φάουλ του Ογκνιάνοφ από δεξιά, ο τερματοφύλακας της Α.Ε. Μυκόνου Ντούνης, μάζεψε την μπάλα χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία. Το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν δυνατό με πολλές προσωπικές μονομαχίες και χωρίς μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στις εστίες των δύο ομάδων. Στο 43ο λεπτό η ομάδα της Α.Ε. Μυκόνου έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Τράκας έκανε μία πολύ καλή ενέργεια από δεξιά, βρήκε τον Βαλαβανόπουλο μέσα στη μεγάλη περιοχή, αυτός σούταρε, ο τερματοφύλακας της Ελλάς όμως, ο Παπαδόπουλος, απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σπυρόπουλος από αριστερά δεν κατάφερε με τη σειρά του να παραβιάσει την εστία του συριανού γκολκήπερ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ελλάς Σύρου μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 47ο λεπτό ο Παυλόπουλος από καλή θέση πλάσαρε άστοχα την μπάλα. Στο 57ο λεπτό ήταν η σειρά της Α.Ε. Μυκόνου να επιτεθεί. Ο Βαλαβανόπουλος βρήκε τον βραζιλιάνο Πινέιρο αφύλαχτο μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ελλάς, κι αυτός μ’ ένα υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 0-2 για την ομάδα της Μυκόνου. Στο 65ο λεπτό ο Βαλαβανόπουλος για την Α.Ε. Μυκόνου έστειλε την μπάλα με καρφωτή κεφαλιά μόλις άουτ από την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 82ο λεπτό ο Μουρίκι για την ομάδα της Α.Ε. Μυκόνου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για το μαρκάρισμά του στον Μανουδάκη.

Το παιχνίδι αυτό ήταν μια πραγματική γιορτή για το κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, αφού εκτός από την απονομή του κυπέλλου στην Α.Ε. Μυκόνου, ακολούθησε και η απονομή του κυπέλλου του πρωταθλήματος στην Ελλάς Σύρου, η οποία σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει μέσω των μπαράζ την προσπάθειά της για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Διαιτητική Τριάδα: Ανδρικόπουλος, Αρμακόλας, Καλόγηρας

Ελλάς Σύρου (Προμπονάς): Παπαδόπουλος, Λαλάς, Σταμούλης (88΄ Νομικός), Κολιάκος, Οικονομόπουλος, Έντσεφ, Ογκνιάνοφ, Σκούπρα, Παυλόπουλος, Περιάλης (76΄Μανουδάκης), Παράβαλος (44΄ Μπακατσέλος)

Α.Ε. Μυκόνου (Βλάχος): Ντούνης, Σπυρόπουλος (87΄ Γιαννόπουλος), Κεμπέ, Ματζανάς, Αρκούδας, Τράκας, Ζγκούρι, Μουρίκι, Βαλαβανόπουλος (71΄Αχείμαστος), Πινέιρο (80΄ Οικονομίκος), Παπαδόπουλος (71΄ Ράγια)

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ
Μανόλης Κατεινάς

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1975. Μεγάλωσα στον Ταύρο και κατάγομαι από την Απείρανθο της Νάξου.

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιμορφώθηκα στην Αθλητική Δημοσιογραφία στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ίδιου Πανεπιστημίου.

Έχω επίσης γράψει τέσσερα λογοτεχνικά βιβλία και έχω συμμετάσχει σε πολλές συλλογές Ελλήνων λογοτεχνών.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares