Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 22:27

Πρόκριση στο 84’… Αφιερωμένη στον Σπύρο!

Μετά από ένα παιχνίδι που επιβεβαίωσε απόλυτα τον τίτλο του «ντέρμπι» ο Πανναξιακός νίκησε στα σημεία 0-1 τον ΑΜΣ Φιλωτίου και έγινε η μία από τις τέσσερις ομάδες που θα συναντηθούν στους ημιτελικούς του θεσμού, με τον κόσμο, τους παίκτες και την διοίκηση του Πανναξιακού, να αφιερώνουν αυτή την πρόκριση στον αδικοχαμένο φίλαθλο,  Σπύρο Σεϊντάνη, που αποτέλεσε τη μεγάλη απουσία της σημερινής αναμέτρησης.

Για σένα Σπύρο

Μπορεί ο αγώνας μετά από οδηγία της ΕΠΣ Κυκλάδων να ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων της DSC_1411.jpg ποδοσφαιρικής ομάδας της Σαπεκοένσε, αλλά οι φίλαθλοι του Πανναξιακού δεν ξέχασαν τον δικό τους Σπύρο… Όπως βλέπετε στην κεντρική φώτο του άρθρου, ανάρτησαν το πανό τους με την εικόνα του Σπύρου Σεϊντάνη συνοδευόμενη από το «ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΠΥΡΟ, ΠΑΝΝΑΞΑ». Οι παίκτες του Φιλωτίου κατάθεσαν από ένα λουλούδι στη θέση που βρισκόταν το πανό και σίγουρα αν ζούσε, κάπου εκεί θα ήταν ο Σπύρος και θα φώναζε υπέρ της ομάδας του Πανναξιακού.  Πάντως τα συνθήματα στη μνήμη του Σπύρου δεν έλειψαν και σίγουρα αυτά ήταν συγκινητικά για όλους που βρέθηκαν στο Αγερσανί, καθώς ο Σπύρος Σεϊντάνης, ήταν ένα αγαπητό μέλος σε ολόκληρη τη κοινωνία του νησιού. Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο τίμησε με τη σιγή του τα θύματα της Βραζιλιάνικης ομάδας, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της σιγής ήταν αφιερωμένο στον Σπύρο, που τόσο πολύ λείπει σε όλους μας! Ανάμεσα στους φίλους του Πανναξιακού και η οικογένεια του Σπύρου που θέλησε να δώσει το παρών σε αυτή τη στιγμή! Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του παίκτη του Πανναξιακού Δημήτρη Λίκα, όπως και του Γενικού Αρχηγού, Βασίλη Φλεριανού. Και οι δυο τους αφιέρωσαν την πρόκριση στον Σπύρο Σεϊντάνη.

Δύναμη,  πάθος και παράπονα

DSC_1545.jpgΠάμε τώρα στα του παιχνιδιού, όπου η δύναμη και το πάθος περίσσευαν, με τους 22 ποδοσφαιριστές να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και στα 97 λεπτά που διήρκεσε συνολικά η αναμέτρηση.

Πολλές και δύσκολες φάσεις είχε να διαχειριστεί η διαιτητική τριάδα, που κατά τη γνώμη μας δεν έκρινε κανένα αποτέλεσμα με τις αποφάσεις της.

Το σίγουρο είναι ότι το μοντάζ του βίντεο θα έχει αρκετή δουλειά, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Νεοκοσμίδη, όπως και από την βοηθό κα. Ψαρρά. Οι φάσεις που διαμαρτύρονται οι δύο ομάδες είναι δύσκολες και ελπίζουμε ότι ίσως το βίντεο του αγώνα θα είναι ικανό να λύσει κάποιες από τις απορίες και τις αμφισβητήσεις.  Πιο συγκεκριμένα ο ΑΜΣ Φιλωτίου φωνάζει για τη φάση του 42’ όπου ο Ρεγγινίδης DSC_1573.jpgβρέθηκε στο έδαφος και υποστήριξε ότι δέχτηκε χτύπημα εκτός φάσης από τον Ιωαννίδη, όπου σε αυτή τη φάση ο κ. Νεοκοσμίδης, πήρε τη γνώμη της κα. Ψαρρά και έδειξε κίτρινη κάρτα και στους δύο παίκτες , ενώ από το Φιλώτι ζήτησαν την κόκκινη. Επίσης οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για εύκολα φάουλ που έδινε ο κ. Νεοκοσμίδης στην επανάληψη.

Από την πλευρά του ο Πανναξιακός διαμαρτύρεται για τη φάση του 21’, όπου μετά από σουτ υποστηρίζουν ότι ο  Εζεμπεάγκου έκοψε με το χέρι την μπάλα εντός περιοχής. Υπήρξαν επίσης και 2-3 φάσεις που οι φιλοξενούμενοι φώναξαν ότι κακώς διακόπηκαν ως οφσάιντ από την βοηθό κυρία Ψαρρά.

Προσωπικά δεν θυμάμαι και πάρα πολλά παιχνίδια να έχουν λήξει μεταξύ των δύο ομάδων και να μην έχω ακούσει γκρίνιες για την διαιτησία. Βλέπετε, το ποδόσφαιρο έτσι είναι… Σε ότι γίνετε φταίνε τρεις άνθρωποι που φοράνε «μαύρα».

DSC_1550.jpgΗ ροή του ματς

Το έβλεπε και ο πιο αδιάφορος! Όποιος έβαζε γκολ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, θα ήταν και αυτός που θα έμπαινε στην κληρωτίδα για την ημιτελική φάση.

Πολύ ωραίο παιχνίδι, με δυνατές φάσεις, τόσο από πλευράς ευκαιριών όσο και από πλευράς δύναμης.

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου είχε μία καλή απόδοση σε όλο το παιχνίδι, όπως και ο Πανναξιακός.

Στο 6’ ο Μπονιάκος από στημένη φάση έστειλε την μπάλα στην περιοχή και ο Σταματίου από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά, πράγμα όμως που σε πανομοιότυπη φάση έκανε στο 21΄, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ και εμάς να σημειώνουμε στα μπλοκάκια μας την πιο σημαντική στιγμή του πρώτου μέρους.

Η Επανάληψη είχε άλλη εικόνα. Περισσότερες φάσεις και εναλλαγές στην υπεροχή των δύο ομάδων. Ο Πανναξιακός ξεκίνησε δυνατά και με κορυφαίο τον Σκούπρα απείλησε τρεις (3) φορές μέσα σε λίγα λεπτά.

Το Φιλώτι πήρε τα ηνία του αγώνα από το 55’ μέχρι το 70’, όπου πίεσε, είχε ευκαιρίες  και σε δύο από αυτές έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τους Σταματίου (74΄) και Περιάλη (67΄) να βλέπουν τον Τσουκαλά να εξουδετερώνει εντυπωσιακά τις κεφαλιές τους.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο άνηκε στους φιλοξενούμενους, που είχαν την κατοχή και απείλησαν με τους Βιλαντώνη και Σκούπρα, με τον πρώτο μάλιστα στο 71΄, μετά από γύρισμα, να αναγκάζει τον Ξένο σε ενστικτώδη απόκρουση.

DSC_1587.jpgΤο γκολ

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οδεύουμε προς την παράταση  ότι, ήρθε η φάση του 84΄, όπου ένας από τους πιο πολύτιμους του Πανναξιακού, ο Γιώργος Καρουσης, εκτέλεσε ένα κόρνερ, η άμυνα του Φιλωτίου αδράνησε και δεν μπόρεσε να διώξει, με τον Κόλα να εμπλέκεται στη φάση, τον Σκούπρα να πιάνει κεφαλιά προς την εστία και τον Εζεμπεάγκου στην προσπάθεια του να διώξει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, χωρίς να έχει καμία ευθύνη, αφού ούτως ή άλλως εκεί θα κατέληγε.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι ήμασταν στο γήπεδο είχαμε ενστάσεις σχετικά με τον σκόρερ, με το γκολ τελικά να χρεώνεται στον Σκούπρα.

Διαιτητής ήταν ο κ. Νεοκοσμίδης, με βοηθούς τους Φαν Άακεν και την κα. Ψαρρά.

Συνθέσεις

ΑΜΣ Φιλωτίου (Μιχαήλοβιτς): Ξένος, Βερέσογλου, Ρεγγινίδης, Κοττάκης, Μπονιάκος, Ζούλης, Ευριπιώτης, Νταής, Σταματίου, Σκοπελίτης (63΄Περιάλης), Εζεμπεάγκου

Αναπληρωματικοί: Βλασερός, Σαντέ, Βασιλάκης, Μεμλίκα.

Πανναξιακός (Προμπονάς): Τσουκαλάς, Λίκα, Κουφόπουλος, Πολυκρέτης, Ιασωνίδης, Κόλα, Σέμε, Βιλαντώνης (93΄Μανωλάς), Ιωαννίδης (76΄Βαθρακοκοίλης), Σκούπρας, Καρούσης (91΄Καπίρης)

Αναπληρωματικοί: Λεγάκης, Ανεβλαβής, Βασιλάκης, Μπίνχι.

Το Live Score

 

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares