Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 12:49

Ας συντονισθούμε και αγωνισθούμε για την ύπαρξη των σωματείων μας αλλά και της Ε.Π.Σ.

Σε γραπτή απάντηση προς την ένωση προχώρησε η διοίκηση του Αστέρα Μαρμάρων, σχετικά με τις ερωτήσεις-προτάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Αγαπητοί φίλοι,

Απατώντας, θέτοντας τις απόψεις μας στη διάθεση σας στα ερωτήματα-προτάσεις της Γ.Σ., πρέπει στο σημερινό κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον να αντιληφθούμε ότι τα πάντα θα κριθούν από τα οικονομικά δεδομένα, που μέρα με την μέρα, αν όχι ώρα με την ώρα επιδεινώνονται επικίνδυνα και αυτό θα καθορίσει στον άμεσο μέλλον του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, παρόλα αυτά θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι:

Αυτό που έχουμε ανάγκη και χρειάζεται σήμερα είναι να συντονισθούμε οι υπεύθυνες φωνές και πρωτοβουλίες απ’όλους τους υγιείς φορείς και φιλάθλους για την ανασυγκρότηση του ποδοσφαίρου πιέζοντας τους κυβερνητικούς πολιτειακούς και ποδοσφαιρικούς θεσμικούς παράγοντες να ακούσουν τις εκκλήσεις τους και να προχωρήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

1. Να επισπευτούν και να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, για τους εμπλεκόμενους στους στημένους αγώνες και να επεκταθούν σε αυτούς που διαχειρίσθηκαν επί τόσα χρόνια το ποδόσφαιρο και το δημόσιο χρήμα που εισέρεε σ’αυτό.

2. Να συνταχθεί ένα νέο νομικό πλαίσιο λειτουργίας του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με συμμετοχή και πολύμηνη διαβούλευση όλων των ενδιαφερομένων φορέων και προσώπων που θα κατοχυρώνει την δημοκρατική λειτουργία, την λαϊκή συμμετοχή, το φίλαθλο πνεύμα, την εκπαιδευτική, πολιτική και κοινωνική πλευρά του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού.

3. Να επανασυγκροτηθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης και της ΕΠΟ η επιτροπή Καλλιέργειας Αθλητικού Πνεύματος και να διατυπωθεί ένα σχέδιο πανελλαδικής διάστασης για την αντιμετώπιση του αρρωστημένου οπαδισμού με έμφαση στην ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος, στην νεολαία και τον «αθλητικό» κόσμο.

4. Να επανεξετασθεί η χρηματοδότηση των σωματείων, ενώσεων, ομοσπονδίας και των άλλων φορέων του ποδοσφαίρου με θεσμοθέτηση κατάλληλων ελεγκτικών μηχανισμών που να διασφαλίζουν την σωστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος. (γνωρίζουμε ότι σήμερα ουσιαστικά έχουμε από ελάχιστη έως καθόλου χρηματοδότηση, αλλά πρέπει να διεκδικούμε με προτάσεις)

5. Να διοργανωθεί Ποδοσφαιρικό Συνέδριο με την συμμετοχή όλων των φορέων και φίλων του ποδοσφαίρου και σε κλίμα κριτικής και αυτοκριτικής να εξετασθούν τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν στις χρόνιες παθογένειες του ποδοσφαίρου και τελικά στην ηθική, οργανωτική και οικονομική χρεωκοπία του.

Μέσα από μια τέτοια διαδικασία να διαμορφωθεί ένα νέο όραμα για την ανάπτυξη, λειτουργία του ποδοσφαίρου και επανασύνδεση του υγιούς ποδοσφαιρικού κόσμου με την κοινωνία.

Πιστεύουμε λοιπόν, ότι στο σημερινό περιβάλλον όπου η σχέση αυτών που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εθελοντικά και αφιλοκερδώς και αυτών που αποβλέπουν στο κέρδος, αλλάζει υπέρ των δεύτερων και ότι όλοι οι ασχολούμενοι μέσω των σωματείων μας, ζητούμε το καλύτερο, οι όποιες «διοικητικές» αποφάσεις μας δεν λύνουν και δεν απαντούν στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μας.

Οι συμμετοχές ή αποκλεισμοί των ποδοσφαιριστών εξαρτάται από τον αριθμό κάθε αγωνιστικής περιόδου που διαθέτει κάθε ομάδα και την συνέπεια όλων, ανεξαρτήτου ηλικίας, στις υποχρεώσεις τους. Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τα παραπάνω για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, είναι έξω από την λογική μας οι υποχρεωτικότητες και αποκλεισμοί.

Ας συντονισθούμε και αγωνισθούμε περισσότερο για την ύπαρξη, όχι μόνο των σωματείων μας αλλά και της Ε.Π.Σ., που το παρόν και το μέλλον της είναι δυσοίωνο.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Ανδρέας Σάμιος

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares