Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 09:49

Καταδικάζει υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους φιλάθλους ο ΑΠΑΣ Νάξου τα Φανάρια

Με ανακοίνωση του ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια καταδικάζει την συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων που απευθύνθηκαν με υβριστικά συνθήματα κατά της ομάδας της ΑΕ Σαντορίνης στο παιχνίδι Εφήβων μεταξύ των δύο ομάδων που έγινε το Σάββατο στο ΔΑΚ Νάξου.

Η διοίκηση του Ναξιώτικου συλλόγου ζητά συγνώμη στους ανθρώπους τη ΑΕΣ και επιπλέον ζητά συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΚΚ προκειμένου να βρεθεί λύση για τέτοιου είδους φαινόμενα.

Η ανακοίνωση:

Το Σάββατο 21.1.2023, διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Νάξου, αγώνας στα πλαίσια του Πρωταθλήματος Εφήβων μεταξύ ΑΠΑΣ Νάξου "ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ" και της ΑΕ Σαντορίνης.

Να σημειωθεί, ότι στον συγκεκριμένο αγώνα, είχαμε μεγάλη προσέλευση κόσμου, κυρίως όμως ανήλικων φιλάθλων, μιας και στο εν θέματι, αγωνίζονταν παιδιά των ηλικιών 15-18 ετών, ήτοι συμμαθητές και φίλοι τους.

Δυστυχώς, μερικά άτομα, τα οποία δεν μπορούμε και δεν τα κατατάσσουμε στην κατηγορία των φιλάθλων, ανήλικα επί το πλείστον, κατά διαστήματα αναπαρήγαγαν υβριστικά συνθήματα προς τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας καθώς και προς το προπονητικό team.

Δέον να σημειωθεί, ότι σαν Ναξιώτες, ζητούμε συγγνώμη από όλους τους εμπλεκόμενους αθλητές και προπονητές της Σαντορίνης.

Παρά την άμεση επέμβαση ανθρώπων της διοίκησης της ομάδος μας και παρόντος του Προέδρου της ΕΣΚΚ κ. Ονάσογλου Γεώργιου, τα συνθήματα αυτά συνεχίστηκαν έως το τέλος του αγώνα.

Κατ΄αρχήν, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τα γεγονότα αυτά, και θα τα καταδικάζουμε είτε πρόκειται για αγώνα εφηβικού πρωταθλήματος είτε ανδρικής ή άλλης κατηγορίας.

Παρόλα αυτά, αποτέλεσμα των ανωτέρω αναφερομένων, ήταν να υπάρξει σχετική εγγραφή και αναφορά στο φύλλο αγώνος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο σύλλογος μας με τιμωρία.

Θα πρέπει να γίνει όμως αντιληπτό προς πάσα κατεύθυνση ότι εμείς από τη πλευρά μας, επανειλημμένα έχουμε αναφέρει στους αρμοδίους τους κινδύνους που η λεκτική και όχι μόνο παραβατικότητα, ο ψευτοτραμπουκισμός και η ένταση, οδηγούν σε αυτές τις καταστάσεις!

Άλλωστε, ουδείς μπορεί να αντιλέξει στο γεγονός του ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι «μεταφερόμενα» από το ένα άθλημα στο άλλο ακόμη και από το ένα σωματείο στο άλλο, δημιουργούν δε αυτές τις καταστάσεις με μόνο γνώμονα την προσωπική τους «ικανοποίηση» και ουδεμία σχέση έχουν με το μπάσκετ αλλά και με τον αθλητισμό γενικά.

Προς τούτο, ζητήσαμε ήδη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΣΚΚ κο Ονάσογλου ούτως ώστε να βρούμε λύσεις σε αυτές τις ανοίκειες σε εμάς καταστάσεις, οι οποίες με την μία ή την άλλη μορφή, πρέπει να εξέλθουν στην κυριολεξία όχι μόνο από τα γήπεδα αλλά και από κάθε χώρο αθλητισμού και της κοινωνίας εν γένει.

Το ζήτημα αυτό, δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτή τη φορά, και ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να συμμετέχουν και άλλοι αρμόδιοι φορείς προς την εξομάλυνση αυτής της δυσοίωνης κατάστασης και σε συνεργασία όλων να αποκομίσει η κοινωνία της Νάξου χειροπιαστά αποτελέσματα τα οποία θα οδηγήσουν στο αρμόζων στον αθλητισμό πλαίσιο.

Εμείς δεν θα κρύψουμε τίποτε «κάτω από το χαλί» και φρονούμε ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όποιος πολίτης επιθυμεί, μας ακολουθεί, οι υπόλοιποι θα βρεθούν απέναντι μας.

το ΔΣ του ΑΠΑΣ Ναξου

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares