Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 00:25

Άρης Σύρου: Γιατί δεν έγινε και σε εμάς πρόταση για τη Γ΄ Εθνική; Η Σύρος και πάλι στην απ' έξω

Με επιστολή του ο Άρης Σύρου δηλώνει για ακόμη μία φορά την μεγάλη απογοήτευση του με τις καθυστερήσεις στις εργασίες του κλειστού γηπέδου, ενώ παράλληλα εκφράζει την πικρία που υπάρχει γιατί δεν του έγινε πρόταση για να είναι η ομάδα που θα πάρει την wild card για την άνοδο στη Γ΄Εθνική.

Η ανακοίνωση:

Στο ίδιο έργο… θεατές

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε και να δείξουμε την δυσαρέσκεια μας για την κωλυσιεργία, την αδιαφορία και την ανικανότητα προφανώς των δημοτικών αρχών που έχουν περάσει κατά καιρούς από το νησί μας. Για να μην στοχοποιηθούμε ότι βάλουμε μόνο κατά της τωρινής δημοτικής αρχής θα σημειώσουμε πως είναι ένα καλοστημένο έργο πολλών ετών, ξεκινώντας από την προηγούμενη δημοτική αρχή και φτάνουμε μέχρι σήμερα.

Το γήπεδο του μπάσκετ βρίσκεται στο έλεος του Θεού και ταυτόχρονα κάνουμε τον σταυρό κι αυτό γιατί από το Πάσχα κι έπειτα όπως όλοι γνωρίζουμε οι εργασίες έχουν σταματήσει. Βρισκόμαστε τέλος Σεπτεμβρίου και τίποτα ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, δυστυχώς είμαστε σε απόγνωση καθώς βλέπουμε τα όνειρα μας να διαλύονται και να μην έχουμε εμπιστοσύνη πλέον σε κανέναν.

Θέλαμε και εξακολουθούμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα η οποία θα κοιτά ψηλά, να φτάσουμε σε σημείο να αγωνιστούμε σε Εθνική κατηγορία. Δεν το έχουμε βάλει κάτω παρά τις αντίξοες συνθήκες. Θέλουμε το μπάσκετ στο νησί μας να πάρει ότι του αναλογεί και του αξίζει. Μην ξεχνάμε πως η ομάδας μας είναι το πρώτο σωματείο από το νομό μας που αγωνίσθηκε στην Γ’ Εθνική. Μία κατηγορία που ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα. Για να συμβεί αυτό όμως θα χρειαστούν κι άλλα πράγματα εκτός από τη δική μας προσπάθεια. Το βασικότερο όλων είναι οι υποδομές. Υποδομές οι οποίες αυτή τη χρονική περίοδο δεν υπάρχουν. Είναι πολύ σημαντικό για το νησί μας να έχει ομάδες σε υψηλές κατηγορίες, καθώς θα υπάρχει συνεχής ροή αθλητών – μετακινήσεων κι έτσι θα τονωθεί η τοπική οικονομία κατά του χειμερινούς μήνες.

Όλος αυτός ο πρόλογος γίνεται διότι η ΕΟΚ έστειλε wild card συμμετοχής στον πρωταθλητή Κυκλάδων Πανναξιακό, που αν και δεν κατάφερε στα μπαράζ να εξασφαλίσει την άνοδο του έχει γίνει πρόταση ανόδου. Κάτι ανάλογο έχει γίνει και στον δευτεραθλητή Δωδεκανήσων Φοίβο Κω. Αυτό γιατί υπάρχει μία μικρή αναδιάρθρωση στις Εθνικές κατηγορίες και έχουν ανοίξει κάποιες θέσεις.

Εδώ υπάρχει το εξής ερώτημα καθώς μέχρι στιγμής βλέπουμε τις εξελίξεις να τρέχουν κι εμείς εδώ είμαστε…

Θέλουμε να ρωτήσουμε μία ομάδα η οποία έμπρακτα προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να εξασφαλίσει την άνοδο στην Εθνική κατηγορία, γιατί δεν ρωτηθήκαμε ή γιατι δεν έγινε και σε εμάς αυτή η πρόταση;

Στην προσπάθειά αυτή είχαμε συνεχής συνομιλίες με στελέχη της ΕΟΚ κι ακόμη μιλήσαμε και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον κ. Λιόλιο για το ενδεχόμενο της wild card πιστεύοντας ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες σε αυτό το καταραμένο πλέον γήπεδο του Δημήτριος Βικέλας. Πιστεύαμε πως οι εργασίες θα είχαν ξεκινήσει και το γήπεδο θα ήταν προς χρήση καλός εχόντων των πραγμάτων Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Πως αλήθεια θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την στήριξη της τοπική κοινωνίας της Σύρου, όταν ακόμη το γήπεδο βρίσκεται σε αυτήν την απερίγραπτη κατάσταση; Πως θα συζητούσαμε με τους καταστηματάρχες να μας στηρίξουν όταν ακόμη και να μας δινόταν η ευκαιρία η ομάδα δεν θα ήταν στην έδρα της; Θα έπρεπε να κάνουμε προπόνηση σε κάποιο κλειστό γήπεδο και τα εντός παιχνίδια θα τα δίναμε… εκτός έδρας.  

Όπως συμβαίνει σε πολλά πράγματα έτσι και στο μπάσκετ η Σύρος μένει στην.. απ’ έξω. Κανείς μας δεν υπολογίζει και κανείς δεν μπορεί να μας δει με καλό… μάτι παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουμε καταβάλει ως ομάδες και ως διοίκηση.

Σε αυτό όλο την ευθύνη την έχουν όλοι οι αρμόδιοι που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια. Ξεκίνησε ένα έργο και έχει σταματήσει τόσους μήνες και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί πραγματικά. Δεν γίνεται να πιέζουμε μόνο εμείς τις καταστάσεις ώστε να προχωρήσουν τα έργα και επιτέλους να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο είχε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο παράδοσης.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε τόσο στους αθλητές μας, όσο και στην Συριανή κοινωνία, πως από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και διεκδικούμε το καλύτερο για το μπάσκετ και την ομάδα μας. Πιστεύουμε πως βήμα – βήμα όλα αυτά που έχουμε θέσει ως στόχο θα τα καταφέρουμε. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο άθλημα.

Ας κλείσουμε με την ευχή τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται. Οι αθλητές του νησιού μας αξίζουν κάτι καλύτερο. Ας επιστρέψουμε στις ανθρώπινες συνθήκες και όχι στην τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία μας έχουν αναγκάσει να βρισκόμαστε.  

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2023 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares