Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 11:28

Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες: Νεαμονίτη και Βολίκας οι πιο γρήγοροι στη Μήλο

Με γεμάτες κερκίδες, ορισμένες καλές επιδόσεις για τη δεδομένη χρονική στιγμή και κάθε επισημότητα, παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΣΕΓΑΣ, εκκίνησαν στο πανέμορφο, ανακαινισμένο στάδιο της Μήλου οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες.

Ύστερα από ένα σύντομο τελετουργικό με την παράταξη των συλλόγων από 18 νησιά στον αγωνιστικό χώρο και το δρώμενο που ετοίμασαν οι μικροί μαθητές της Μήλου, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης κήρυξε την έναρξη των Αγώνων. Αποθεωτικής υποδοχής έτυχε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, την οποία ο κόσμος του στίβου περιβάλει με αγάπη σε κάθε παρουσία της.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη με την ιδιότητα της Safeguarding Officer μοίρασε υλικό και μπλουζάκια σε όλα τα παιδιά αναφορικά με την προστασία τους από κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του στίβου και μύησε τους μικρούς μαθητές στα μυστικά των αγωνισμάτων.

DSC00197

Αγωνιστικά, πιο γρήγοροι στα σπριντ, στα 100 μ. ήταν οι Χιώτες. Στις γυναίκες επικράτησε με επίδοση 12.35 η 18χρονη Μάρθα Νεαμονίτη της Ολυμπιάδας Χίου, η οποία διακρίνεται και στα 100 μ. με εμπόδια και στους άνδρες ο ω του Έφηβου Χίου με 10.56, χρόνος πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ που είναι 10.53.

Στις ρίψεις τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι εκπρόσωποι του Καζώνη Καλύμνου. Στη σφαιροβολία η Μαρία Μαγκούλια με βολή στα 13.66 και στο δίσκο ο Γιώργος Χαραμαντάς με 46.99, σε ένα αγώνισμα όπου ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στα 41 του ήταν δεύτερος με 42.63.

DSC00787

Πιο δυνατή στα τελευταία μέτρα η Ανδριάνα Φέρρα του Παναξιακού νίκησε στα 400 μ. με επίδοση 57.24, έναντι 57.81 της συναθλήτριάς της στο σύλλογο της Νάξου Μαρία Μυρτά Αργυρού. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Ιάσων Κόνιαρης της Αναγέννησης Σάμου πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με 49.60.

Δηλώσεις επισήμων

Μανώλης Μικέλης (Δήμαρχος Μήλου): «Ευχαριστώ τον Μανώλη Κουτουλάκη που είναι κάθε στιγμή δίπλα στο νησί μας, και την υπέροχη πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, Σοφία Σακοράφα. Ευχαριστώ τις ΕΑΣ, τους κριτές, τα σωματεία, τους εθελοντές, τον προσωπικό του Δήμου, τους μαθητές μας. Η δύναμή μας είναι τα παιδιά μας».

Δημήτρης Πάππας (Πρόεδρος ΕΑΣ Κυκλάδων): «Πέρυσι, όταν συζητούσαμε να αναλάβει η Μήλος, ένα μικρό νησί, τη διοργάνωση, γνωρίζαμε τις δυσκολίες, αλλά τις ξεπεράσαμε. Καλωσορίζουμε την αθλητική νεολαία του Αιγαίου, τα στελέχη, τους εθελοντές και τους κριτές».

Έλλη Χωριανοπούλου (Έπαρχος Μήλου – Εκπρόσωπος Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου): «Η Μήλος είναι ένα υπέροχο μέρος. Έχουμε κοντά μας το ίνδαλμά μας, τη Σοφία Σακοράφα. Σας αγαπάμε όλους. Θα είμαστε πάντα δίπλα στον αθλητισμό. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά».

DSC08891

Σοφία Σακοράφα (Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ): «Χαίρομαι που είμαι κοντά σας, ως εκπρόσωπος της αρχαιότερης ομοσπονδίας. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους βοήθησαν: τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και τον Μανώλη Κουτουλάκη, που έχει γίνει άνθρωπος τους αθλητισμού, την Περιφέρεια Αιγαίου, το Δήμο Μήλου, τις ΕΑΣ, τους γονείς που είστε εδώ. Χαρείτε τους Αγώνες και τη συμμετοχή σας και μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε μια διοργάνωση που σας δίνεται η δυνατότητα να λειτουργήσετε ως μία ομάδα».

Μανώλης Κουτουλάκης (Γενικός Γραμματέα Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής): «Καλωσορίσατε στο μεγαλύτερο νησιωτικό αθλητικό αντάμωμα, τους αγώνες της καρδιάς των νησιωτών. Ο νησιώτης τη δυσκολία τη γνωρίζει καλά. Το Υπουργείο σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, τους δήμους των νησιών – φέτος της Μήλου – και οι εμπλεκόμενοι φορείς, μας δίνουν την ευκαιρία να αποκτήσουμε κι άλλες εμπειρίες, να γνωρίσουμε φίλους. Φέτος, αφήνουμε και μια σπουδαία υποδομή, για να την αξιοποιήσετε και να τη χαρείτε. Από το 1986 που ιδρύθηκε το Υπουργείο Αιγαίου διοργανώνουμε με τον ΣΕΓΑΣ αυτούς τους αγώνες. Αθλητισμός – Ειρήνη – Πολιτισμός είναι το σύνθημά μας και θα το επιβεβαιώσουμε και στη Μήλο».

Ο ΣΕΓΑΣ τίμησε για την προσφορά τους τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, τον Δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη, τον Περιφερειάρχη Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη και τον Πρόεδρο του Παμμηλιακού Μιχάλη Βαμβακάρη.

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares