Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 01:32

Ο ΣΕΓΑΣ στα σχολεία της Μήλου για την Ευρωπαϊκή Μέρα Σχολικού Αθλητισμού

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές των σχολείων της Μήλου την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου κατά την οποία εορτάζεται η Ευρωπαϊκή Μέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η Β’ Ειδική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Παρασκευή Παχατουρίδου και τέσσερις διακεκριμένες πρώην και νυν πρωταθλήτριες του κλασικού αθλητισμού, επισκέφτηκαν τα σχολειά του νησιού που θα φιλοξενήσει το διήμερο 29/9-1/10 τους 34ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες και συνομίλησαν με τους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές και μαθήτριες.

Pic 2

Η αρχή έγινε με το ΕΠΑΛ Μήλου, για να ακολουθήσουν τα Δημοτικά Σχολεία Μήλου, Αδάμαντα και Πολλωνίων, καθώς επίσης το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο Μήλου.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν από την αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ για τις οφέλη, τις χαρές, αλλά και τις δυσκολίες του κλασικού αθλητισμού, παρακολούθησαν την εξαιρετική παρουσίαση που ετοίμασε για την Ευρωπαϊκή Μέρα Σχολικού Αθλητισμού η Μαρία Μπελιμπασάκη και μυήθηκαν στα μυστικά των αγωνισμάτων του ύψους, του βάδην και των αποστάσεων από την Παναγιώτα Δόση, την Όλγα Φιάσκα και την Μαρία Κάσσου αντίστοιχα. Έκαναν τις δικές τους ερωτήσεις – κάποιες, μάλιστα, ιδιαίτερα δύσκολες – και παρέλαβαν τα δώρα (μπλούζες και καπέλα) που ετοίμασε με πολύ αγάπη η ομοσπονδία για τους μικρούς κατοίκους της Μήλου.

Pic 4

Η πρόεδρος Σοφία Σακοράφα και οι πρωταθλήτριές μας, κάλεσαν τα παιδιά, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν το διήμερο των Αγώνων και να πάρουν μέρος στην αποχαιρετιστήρια γιορτή που θα πραγματοποιηθεί το βράδι της Κυριακής. Μια εκδήλωση που θα ρίξει την αυλαία σε αυτή την ετήσια αθλητική και πολιτιστική γιορτή των νησιών του Αιγαίου.

Pic 5 1536x814 1

Την αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ συνόδευσε σε όλα τα σχολεία ο Δήμαρχος του νησιού Μανώλης Μικέλης, ο οποίος την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου είχε συνάντηση με τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που θα συνδράμουν με την προσφορά τους στην άρτια διοργάνωση των Αγώνων.

Αμέσως μετά τις επισκέψεις στα σχολεία, οι κυρίες Σακοράφα και Παχατουρίδου, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κυκλάδων Δημήτρης Πάππας καλωσόρισαν στο λιμάνι του Αδάμαντα τις αποστολές των ομάδων από τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες και τους ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στις προσπάθειές τους.

Διοργανωτές των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ Κυκλάδων, και συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Μήλου και οι ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου, Σάμου, Λέσβου και Δωδεκανήσου.

Δείτε αναλυτικό βίντεο με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΕΓΑΣ στα σχολεία της Μήλου

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares