Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 13:35

Πρώτος σταθμός για τον Φοίνικα η Λευκοροσία…Δήλωση Ανδρεόπουλου

Του Δημήτρη Ζολώτα

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (CEV) στο Λουξεμβούργο, η κλήρωση του Challenge Cup 2014 στο οποίο συμμετέχει ο Φοίνικας.

Η ομάδα μας, που φέτος θα ξεκινήσει την προσπάθειά της από τον 2ο προκριματικό γύρο και όχι από τον 1ο προκριματικό όπως πέρυσι, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Shakhtior Soligorsk από την Λευκορωσία με φόντο την πρόκριση στη φάση των “32″ του θεσμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Φοίνικας μπήκε στην κληρωτίδα της 2ης προκριματικής από την 6η θέση της κατάταξης σε σύνολο 32 ομάδων (29 και οι 3 που θα προκύψουν από τον 1ο προκριματικό γύρο).

Η Λευκορώσικη ομάδα δεν είναι ιδιαίτερη έμπειρη στην Ευρώπη, καθώς αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επανεμφανίζεται μετά από έξι χρόνια, καθώς τελευταία της συμμετοχή ήταν τη σεζόν 2006-2007 στο Top Teams Cup (το σημερινό Challenge Cup). Είχαν προηγηθεί οι συμμετοχές της στο CEV Cup τις σεζόν 2004-2005 και 2005-2006.

 

“Δύσκολη κλήρωση αλλά θα το παλέψουμε”

 

“Η κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου του Challenge Cup έφερε στο δρόμο μας την Shakhtior Soligorsk από την Λευκορωσία. Η ομάδα αυτή την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην κεντρική Σουπερ Λίγκα της Ρωσίας με σχετικά καλά αποτελέσματα και θεωρείται μία υπολογίσιμη δύναμη στο ευρωπαϊκό βόλεϊ”.

 

“Την προηγούμενη περίοδο, εκτός από αθλητές από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που αγωνίζονται ως γηγενείς, είχε στη σύνθεσή της και τέσσερις πολύ καλούς ξένους. Πρόκειται για τον Τσέχο πασαδόρο Ondrej Bowl, τον Πολωνό κεντρικό Lukas Kachevich, τον Βραζιλιάνο ακραίο Ashley Nemer και τον Βούλγαρο ακραίο Alexander Simeonov. Επίσης, σ’ αυτή την ομάδα αγωνίζεται το μεγαλύτερο ταλέντο του Λευκορώσικου βόλεϊ και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού βόλεϊ γενικότερα, ο πανύψηλος διαγώνιος Paul Avdochenko, ο οποίος είναι ήδη βασικός στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Τέλος, προπονητής της Shakhtior Soligorsk είναι ο Victor Sidelnikov, που ως αθλητής ήταν διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Ρωσίας”.

 

“Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κλήρωση, μπορούμε να πούμε ότι ήμασταν σχετικά άτυχοι που στον 2ο προκριματικό γύρο μας έτυχε μια τόσο ισχυρή ομάδα. Βέβαια, ακόμα δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί την φετινή αγωνιστική περίοδο, ποιο θα είναι το ρόστερ της. Παρόλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να κάνουμε την υπέρβαση”.

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares