Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012 15:24

Θέλουν τον Φοίνικα πρωταθλητή!

foinikas-gold1 kypello

Τον Νοέμβριο του 2010 ο Χρήστος Πάτρας ως προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς έκλεψε την παράσταση στη Σύρο με τη συμμετοχή της ομάδας του στον τελικό του Λιγκ Καπ όπου ηττήθηκε από τον τοπικό Φοίνικα.

syros RAOYZAIOS arxika Χθες, από το σπίτι του στην Ερμούπολη, αγνάντευε το Αιγαίο. Σκεφτόταν το πώς έφτασε να πάρει τη θέση του Νίκου Νεόφυτου αλλά και το ξεκίνημα που θα κάνει σήμερα στο τιμόνι του Φοίνικα για τη νέα σεζόν...

«Η ζωή είναι μια έκπληξη και η παρουσία μου εδώ είναι μια πρόκληση. Ολα έγιναν γρήγορα, αλλά πρέπει να γίνει το ίδιο γρήγορα η προσαρμογή προπονητών και παικτών και κυρίως ο νέος προγραμματισμός» λέει στο «Goal» ο προπονητής του δευτεραθλητή Φοίνικα. Ποιος, όμως, είναι ο στόχος για τη νέα σεζόν;

«Να διατηρηθούν τα κεκτημένα και να φτάσει η ομάδα στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Η διοίκηση δεν μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό, αλλά έχει κάνει τα πάντα για να γίνει η ομάδα πρωταθλήτρια. Τα υπόλοιπα είναι δική μας δουλειά. Το ίδιο εισπράττω και από τον κόσμο. Ασχολούνται πολύ με το βόλεϊ. Θέλουν την ομάδα πρωταθλήτρια και φροντίζουν να το δείχνουν. Απολαμβάνουν την καθιέρωση της ομάδας στην κορυφή».

-Τι νέο θα δούμε εφέτος από τον Φοίνικα;

«Θέλω γρήγορο βόλεϊ. Εχουμε πολύ ψηλά παιδιά που ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού του Κουρνέτα. Οι επιλογές αξιολογήθηκαν με βάση τα δεδομένα του πασαδόρου μας. Από εκεί και πέρα θέλω δύναμη στην επίθεση, σερβίς και μπλοκ».

-Είναι πλήρες το ρόστερ;

«Εχουμε μεγάλο βαθμό πληρότητας. Είναι σημαντικό για μένα που ξεκινάμε ενωμένοι και όλοι οι παίκτες θα είναι παρόντες εκτός των δύο διεθνών Λάππα, Σουλτανόπουλου. Είναι σημαντικό που θα τους έχω σχεδόν όλους από την αρχή».

-Είναι καλύτερα που η ομάδα έχει έδρα τη Σύρο και όχι την Αθήνα;

«Φυσικά. Από τις πρώτες ημέρες το είδαν όλοι. Είναι το πιο θετικό που έχει γίνει. Αυτό δίνει δύναμη σε όλους. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα και οι παίκτες αισθάνονται πολύ οικεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ματσακόν στις δύο εβδομάδες που είναι στο νησί μιλάει και λίγα ελληνικά. Οι Γερμανοί που ήρθαν τρελάθηκαν με το νησί και τη φιλοξενία. Θα χρησιμοποιήσουμε και τα δύο γυμναστήρια και μάλιστα έχουν γίνει πολλά έργα για να γυμνάζονται οι αθλητές».

-Θα στοχεύσετε στο Λιγκ Καπ;

«Οι αγώνες του Λιγκ Καπ θα είναι για την προετοιμασία μας εν όψει του πρωταθλήματος, αλλά δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Θα το λάβουμε πολύ σοβαρά. Για την ώρα έχω ενημερώσει τους παίκτες ότι τους περιμένει δύσκολη αρχή με πολύ σκληρή προετοιμασία για να έχουμε διάρκεια. Η ουσία είναι να είμαστε φορμαρισμένοι στους τελικούς».

Αποκτήθηκαν οι Τακουρίδης, Γκαράς, Ματσακόν (Κολομβιανός), Κράουζε (Γερμανός), Μπέμε (Γερμανός) κι έμειναν οι Σουλτανόπουλος, Αρβανίτης, Τσέργας, Κουρνέτας, Θάνος, Λάππας, Αρβανίτης, Περρής, Μαραγκός.

Του Κώστα Ασημακόπουλου
sentragoal.gr 

paros-adonis

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares