Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 08:32

Μεγάλοι νικητές Μπιληρης-Ξενακης και Κις-Παπαφωτιου

tinos-beachvolley-nikitries-gynaikes-2012

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε το 3ο τουρνουά beach volley masters 2012 στην Τήνο.

tinos SALVAS-01

Μεγάλοι νικητές για το τουρνουά αναδείχτηκαν στους μεν άνδρες το δίδυμο Ξενάκης -Μπιληρης καθώς επικράτησαν με σκορ 2-1  τον Χατζηλιαδη -Δημητριαδη ενώ στο τελικό το γυναικών το ζευγάρι Kις- Παπαφωτιου επικράτησε του ζευγαριού Κατερίνη -Παρασκακη με 2-0.

 

  Στο τελικό των γυναικών τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα και το ζευγάρι Κις- Παπαφωτιου κέρδισε με 2-0 τις αντίπαλες αθλήτριες Κατερίνη -Παρασκακη.Το πρώτο σετ κατακτήθηκε εύκολα με 21-15 ενώ στο δεύτερο ενώ δυσκολεύτηκαν κατάφεραν να επικρατήσουν και σε αυτό  με 22-20.

  Στο αντίστοιχο τελικό των ανδρών είδαμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι από δυο φανταστικές ομάδες με τον ζευγάρι Χατζηλιαδη-Δημητριαδη να παίρνει το πρώτο σετ απέναντι στους μπλοκαρισμένους Ξενακη -Μπιληρη με σκορ 21-16.Το δεύτερο σετ οι Χατζηλιαδης-Δημητριαδης ξεκίνησαν  και πάλι  καλά και με το αποτέλεσμα στο 17-13 υπέρ τους έδειξαν ότι είναι πολύ κοντά στην νίκη και στην κατάκτηση του τροπαίου αλλά εκεί μίλησε η καρδιά του εξακης πρωταθλητή Ελλάδος και με το εκπληκτικό ρεκόρ 21νικες σε 22 τελικοί Μανου Ξενάκη και με το πολύ καλό σερβις κατάφερε να δυσκολεύσει την υποδοχή των αντιπάλων και να παρει το σετ με 22-20 και να φέρει το σκορ στο 1-1.Το ται-μπρεικ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και το ζευγάρι των Ξενάκη -Μπιληρη επικράτησαν εύκολα με σκορ 15-4.

tinos-beachvolley-nikites-andres-2012

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ Ε.Ο.Π.Ε

  «Καταρχήν να πω ένα μπράβο στα παιδιά (σ.σ. Χατζηηλιάδη / Δημητριάδη). Είναι δυνατή ομάδα και μπορούσαν να κατακτήσουν το τουρνουά. Εμείς ήμασταν μπλοκαρισμένοι, αλλά όταν. ξεκολλήσαμε καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη», δήλωσε ο Φερνάντο Μπιλλήρης.«Τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά και άντεχαν στην πίεση που τους ασκούσαμε. Για ενάμιση σετ ήμασταν πίσω, αλλά μια αλλαγή στις θέσεις μας βοήθησε να γυρίσουμε το δεύτερο σετ, που ουσιαστικά ήταν χαμένο», τόνισε ο Μάνος Ξενάκης. Στην ερώτηση αν αυτή η ομάδα έχει πάντα έναν άσο κρυμμένο στο μανίκι, ο Μπιλλήρης απάντησε: «Ναι έχει άσο, τον Μάνο»! Με τον Ξενάκη να εξηγεί: «Είναι θέμα εμπειρίας και ενέργειας. Χάσαμε το πρωτάθλημα πέρυσι, αλλά αποδεικνύουμε πως παραμένουμε πολύ καλή ομάδα».

Από την άλλη, ο Μανώλης Δημητριάδης έλεγε. «Φτάσαμε τόσο κοντά. Εγώ έχω την τύχη να δυσκολεύω πάντα τον Μάνο, όσα χρόνια παίζουμε αντίπαλοι, αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να τον κερδίσω. Ξενάκης είναι αυτός!»

  Για την απώλεια του δεύτερου σετ που τελικά «στοίχισε», είπε: «Ήμασταν κοντά στο να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά μάλλον δεν είχαμε την συγκέντρωση που έπρεπε». Ο συμπαίκτης του, Δημήτρης Χατζηηλιάδης σημείωσε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, αλλά ο τελικός μου αφήνει μια άσχημη γεύση. Για ενάμιση σετ κάναμε το καλύτερο και ουσιαστικά για μια-δυο φάσεις χάσαμε τον τίτλο». Προσθέτοντας πως: «Παλεύουν πολλοί να ρίξουν από την πρώτη θέση τους Ξενάκη / Μπιλλήρη και ελπίζω να μας ξαναδοθεί η ευκαιρία». Σχολιάζοντας το ξεκίνημά του στο beach volley είπε: «Πέρυσι είχαμε παίξει ένα τουρνουά με τον Μανώλη και φέτος το κάναμε πιο οργανωμένα, με τη βοήθεια και των χορηγών μας. Πρέπει να παραδεχθώ πάντως πως όταν μου έκανε την πρόταση είχα πολλές επιφυλάξεις, γιατί ο Μάνος έχει συνηθίσει σε υψηλές θέσεις και δεν ήξερα αν θα ανταποκριθώ».

  «Πολύ χαρούμενη» δήλωσε η Αθηνά Παπαφωτίου συμπληρώνοντας: «Κατεβήκαμε τελευταία στιγμή και δεν είχαμε προετοιμαστεί ιδιαίτερα». Για να προσθέσει η Κάταλιν Κις: «Κάναμε προπόνηση μαζί και φέτος στην ΑΕΚ και παλιότερα στον Πανιώνιο. Είχαμε παίξει beach volley για πλάκα και φέτος αποφασίσαμε να κατέβουμε χωρίς προετοιμασία. Περνάμε ωραία και συνεχίζουμε, γιατί σίγουρα μπορούμε και καλύτερα».

   Η διεθνής αθλήτρια από την Ουγγαρία σχολίασε και το γεγονός πως αυτό το τριήμερο έδωσαν έξι παιχνίδια γιατί. «ξεκινήσαμε από τα προκριματικά και δίναμε συνεχώς δύσκολα παιχνίδια. Αυτά μας κάνουν περισσότερο ομάδα και είμαι υπερήφανη για εμάς». 

  Κλείνοντας, η Αθηνά Παπαφωτίου, αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς της ομάδας (ΚΑΡΑΒΙ Σχοινιάς και AEROPELMA), τόνισε: «Μου είχε λείψει το beach volley γιατί πέρυσι δεν έπαιξα. Φέτος, όταν ξεκίνησε το πανελλήνιο σιρκουί στην Αίγινα εγώ ήμουν με την εθνική γυναικών στην Ορεστιάδα. Τώρα που δεν έχω υποχρεώσεις αποφάσισα να παίξω στην άμμο, ενώ από αρχές Αυγούστου μαζευόμαστε και πάλι με την εθνική».

   Ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Κάναμε πολύ καλή πορεία όπως και στα προηγούμενα τουρνουά. Είναι απρόσμενα καλή πορεία μας, αλλά τα δίνουμε όλα. Στον ημιτελικό κάναμε την υπέρβαση και στον τελικό χάσαμε στις λεπτομέρειες το δεύτερο σετ», είπε για το ματς η Κρητικιά, Γιούλη Παρασκάκη.

«Δεν έχω λόγια. Δώσαμε πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια σε όλο το τουρνουά. Είμαστε μόνο έναν μήνα μαζί και αναρωτιέμαι πως αν ξεκινάμε έτσι, τι θα κάνουμε στη συνέχεια. Κάνουμε πολλά για να είμαστε εδώ και ευχαριστώ την Γιούλη για την προσπάθειά της», δήλωσε η Νίνα Κατερίνη που συνεχάρη την συμπαίκτρια και φίλη της πλέον, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών!
«Ευχαριστώ την Νίνα που με στηρίζει και φυσικά τον άνδρα μου και τους γονείς μου που με βοηθούν τόσο πολύ. Εγώ είμαι μόνιμα στην Κρήτη και είναι δύσκολες ακόμα και οι προπονήσεις. Έρχεται η Νίνα για 4-5 μέρες και έτσι δουλεύουμε», σχολίασε η Παρασκάκη και κατέληξε η Κατερίνη: «Αξίζει η όλη προσπάθεια και με το παραπάνω».


syros RAOYZAIOS new14

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares