Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 21:01

«Κύριος ήρθα, κύριος φεύγω»!

neofitos foinikas

Ενοχλημένος από την στάση ορισμένων παραγόντων του Φοίνικα Σύρου που τις τελευταίες ημέρες καλλιεργούν κλίμα αμφισβήτησης προς το Νίκο Νεόφυτο αλλά και μετά τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στο χθεσινοβραδυνό ΔΣ όπου έμεινε ανοικτό το ζήτημα του προπονητή ο Νίκος Νεόφυτος αποφάσισε να παραιτηθεί.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στο volleynews.gr:

«Πέρασε πολύς καιρός και μετά λύπης μου βλέπω πως δεν υπάρχει σημείο επαφής και επικοινωνίας. Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά πάνω και από τους αρχικούς στόχους που είχε θέσει η διοίκηση, αποφάσισα να σταματήσω τη συνεργασία μου με την ομάδα του Φοίνικα Σύρου. Η αγάπη μου και η εκτίμηση μου προς το πρόσωπο του κυρίου Δημήτρη Παλιόπορτα συνεχίζεται και δεν θα αλλάξει ποτέ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα. Είμαι υπερήφανος για τους αθλητές που είχα και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Ήμασταν μία οικογένεια και αυτό ήταν το μεγάλο μας μυστικό. Ευχαριστώ από καρδιάς τον κόσμο της Σύρου για

την αγάπη, τη συμπάθεια και την υποστήριξη που μου πρόσφερε. Εύχομαι κι ελπίζω να συνεχίσει ο Φοίνικας αυτό το όνειρο. Εγώ ήρθα κύριος και κύριος φεύγω».

Οι σκέψεις της διοίκησης, ο προπονητής και ο Ζένια

gortsianoyk foinikas

Του Μάκη Πρίντεζη

Πραγματικός Γολγοθάς περιμένει τους διοικούντες του Φοίνικα Σύρου τις επόμενες ημέρες. Η διοίκηση του «Πειρατικού» έχει αποφασίσει να... «μαγειρέψει» πριν «πεινάσει» και για το λόγο αυτό από σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα κινηθεί για να λυθούν τα δύσκολα ζητήματα που αφορούν τη νέα χρονιά.

Ένα από τα βασικότερα θέματα που θα απασχολήσει τους διοικούντες του Φοίνικα για τις επόμενες ημέρες (ίσως και όλο τον Ιούνιο) είναι ο τόπος διαμονής του συλλόγου τη νέα χρονιά. Τα τελευταία δυο χρόνια το «Πειρατικό» ακολουθεί μια πετυχημένη συνταγή, δηλαδή προπονήσεις στην Αθήνα και αγώνες στη Σύρο. Φέτος υπάρχουν σκέψεις η ομάδα να μετακομίσει στο νησί.

Το δεύτερο θέμα που θα ακολουθήσει του πρώτου είναι ο προπονητής. Οι «Πειρατές» δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο ως τώρα. Η ομάδα βάζει μεγαλύτερους στόχους από την πρώτη χρονιά και για

 

το λόγο αυτό  θέλουν η απόφαση τους να είναι σωστή και πάνω απ όλα όχι βιαστική. Όλα είναι ανοιχτά. από την παραμονή στην τεχνική ηγεσία του Νίκου Νεόφυτου μέχρι και την αντικατάσταση του από Έλληνα η και ξένο προπονητή.

Το τρίτο θέμα είναι το ρόστερ. Επιθυμία των ανθρώπων του Φοίνικα είναι να κρατήσουν τα 9/12 από το περσινό ρόστερ, γιατί πολύ απλά ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Οι πρώτοι παίκτες που θα κινηθεί να κρατήσει το «Πειρατικό» είναι κατά τη γνώμη μου οι Κουρνέτας και Λάππας γιατί όποιος και να είναι ο προπονητής δεν θα έλεγε όχι σε αυτούς τους δυο αθλητές.

Το δεύτερο βασικό θέμα αφορά τον Ζένια Γκόρτσανιουκ. Ο αθλητής πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με το Φοίνικα στο δεύτερο γύρο και οι διοικούντες τον θέλουν στην ομάδα. Μεγάλο ρόλο θα παίξει το πρόβλημα του αθλητή με το Ελληνικό διαβατήριο. Αν λυθεί το πρόβλημα και αγωνιστεί ως Έλληνας η παραμονή του θεωρείται σίγουρη. Αν αγωνιστεί ως ξένος έχει και πάλι πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα όπως τον διαβεβαίωσαν οι άνθρωποι του συλλόγου. Υπάρχει όμως και το τρίτο πρόβλημα που είναι να μη μπορέσει ο αθλητής να έρθει καθόλου για ένα χρόνο στην Ελλάδα. Σε αυτό το ενδεχόμενο τα δεδομένα αλλάζουν και το «Πειρατικό» θα κινηθεί σε άλλον παίκτη για να καλύψει τη θέση. Syros raouzaios

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το κομμάτι των ανανεώσεων με τα συμβόλαια των αθλητών. Ο προπονητής (όποιος και να είναι) θα αποφασίσει ποιους θέλει στο ρόστερ του τη νέα χρονιά και θα κάνει τις εισηγήσεις του για το ποιους θα ήθελε να αποκτηθούν.  Ο μοναδικός παίκτης που θα αντικατασταθεί σίγουρα είναι ο Αντέλκο Ντάγκουμπιτς. Οι δρόμοι των δυο πλευρών δεν χώρισαν ιδανικά στο τέλος της περιόδου και ο παίκτης θα αντικατασταθεί από άλλο ξένο αθλητή χωρίς να είναι σίγουρο αν είναι στην ίδια θέση.

Όπως καταλαβαίνεται για να στηθεί και να οργανωθεί μια ομάδα που είναι από νησί θέλει μεγάλη προσπάθεια και οι διοικούντες του συλλόγου θα έχουν ένα πολύ κουραστικό καλοκαίρι.

 

Πρώτα γήπεδο, μετά μπάτζετ και ρόστερ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μας που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη ανάμεσα στους παράγοντες του Φοίνικα. Το συμβούλιο... κράτησε περισσότερο από δυο ώρες και μέσα από αυτό συζητήθηκε το θέμα διαμονής της ομάδας μας τη νέα σεζόν, δηλαδή Αθήνα η Σύρο.

Οι παράγοντες του «Πειρατικού» αποφάσισαν να το «ψάξουν» λίγες ημέρες ακόμα με σκοπό να πάρουν τη σωστή απόφαση για το καλό της ομάδας.

Όσον αφορά το μπάτζετ της νέας σεζόν θα είναι ελαφρά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Η διοίκηση με λίγα λόγια θα κάνει το καθήκον της βάζοντας τα χρήματα που έβαλε και φέτος, με τη διαφορά πως δεν θα έχουν στο μυαλό τους τα χρήματα που θα τάξουν πάλι κάποιοι και ίσως να μη τα δώσουν.

Να θυμίσουμε πως για τη φετινή σεζόν δεν μπήκαν στο ταμείο της ομάδας 70.000 ευρώ από την επιχορήγηση της  ΓΓΑ, τελευταία δόση χορηγίας ΟΠΑΠ, χορηγίες και Δήμο Ερμούπολης, χρήματα που  τα έβαλε από την τσέπη του ο πρόεδρος Δημήτρης Παλιόπορτας.

Παίκτες και προπονητής

Η διοίκηση αποφάσισε ομόφωνα να μη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με κανέναν αθλητή και προπονητή αν δεν αποφασιστεί το μέρος διαμονής της ομάδας.

www.peiratiko.net

paros-adonis

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares