×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 654

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 21:32

Του έκανε.. πλάκα!

Πανναξιακός από άλλο πλανήτη. Καταιγιστικός, επιβλητικός, ισοπεδωτικός, συγκεντρωμένος, αποφασιστικός, παθιασμένος. Ντέρμπι στα χαρτιά, με την ομάδα του Γιώργου Ρούση να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό. Το τελικό 3-1 σετ αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς, με τις φιλοξενούμενες να φέρουν σθεναρή αντίσταση μόνο στο δεύτερο σετ, όπου και το κατέκτησαν.

Ο πρώην προπονητής του «τριφυλλιού» και νυν του ΠΑΟΝ Γιώργος Ρούσης, απόλυτα διαβασμένος, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο να σκεφτεί ακόμα και το ενδεχόμενο του ενός βαθμού. Με την Σία Τοτσίδου να κάνει πράγματα και θάματα, την Φρέσκο να καρφώνει ανελέητα τις αντιπάλους της, την Ζακχαίου να έχει στήσει τοίχος στο μπλοκ, παρέα με την Οικονομίδου και την Πότοκαρ σε μεγάλα κέφια, ο Πανναξιακός έστειλε μήνυμα τίτλου στους αιώνιους και έκανε με θριαμβευτικό τρόπο το πέντε στα πέντε.

Αγνώριστος ο Παναθηναϊκός, σε πολύ κακή ημέρα τα δυνατά του χαρτιά, παραδόθηκε εύκολα στις επάλξεις του αντιπάλου. Ο Δημήτρης Καζάζης το πάλεψε όσο μπορούσε. Δεν βρήκε όμως πουθενά το αντίδοτο, ώστε να καταφέρει να πάρει κάτι. Οι αθλήτριες των πρασίνων δεν κατάφεραν να αποδείξουν τον λόγο που η ομάδα τους οδηγεί την βαθμολογία, με αποτέλεσμα ακόμα και η πρωτιά να περνάει στα χέρια πλέον του «αιώνιου» Ολυμπιακού.

Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Το ίδιο ίσχυσε και στην αναμέτρηση. Πανναξιακός σε τρομερά κέφια, με κεκτημένη ταχύτητα από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Η διαφορά αμέσως – αμέσως στο 7-3 στο πρώτο σετ. Η Λούσια Φρέσκο “πυροβολούσε” με κάθε τρόπο. Τεχνικό τάιμ άουτ και 8-4. Επιστροφή και μπλοκ το ένα πίσω από το άλλο. Ζακχαίου και Τοτσίδου στην πρώτη γραμμή κρούσης και ο φωτεινός πίνακας γράφει 18-7. Η Μερτέκη προσπαθούσε, η Ρίτσι το ίδιο. Το 21-9 όμως ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες, με την Μαρία Οικονομίδου να σπρώχνει με τις επιθέσεις της τον Πανναξιακό στην κατάκτηση του σετ. Και έτσι έγινε. Το 25-13 έμελλε να είναι και το σύνθημα της νίκης.

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟ φάνηκε να ισορροπεί το παιχνίδι. Αυτό φαίνεται και από το σκορ. Το 5-2 υπέρ των γηπεδούχων έγινε γρήγορα 5-5, ενώ και το 9-7 ισοφαρίστηκε σε 9-9 με την Μερτέκη, την αρχηγό της φιλοξενούμενης ομάδας, να κρατάει όρθια την ομάδα της. Ο ΠΑΟΝ όμως με την Σία Τοτσίδου και την πλήρη συμπαράσταση από την Πότοκαρ – Φρέσκο, άνοιξε πάλι την ψαλίδα με το σκορ να εκτοξεύεται στο 19-13. Ωστόσο η Ρίτσι πάει στο σερβίς και με συνεχόμενους πόντους ροκανίζει την διαφορά, φέρνοντας εντέλει το παιχνίδι στα ίσα (20-20). Οι «πράσινες» πήραν το σετ με 23-25, δίνοντας άγρια ομορφιά στο «ντέρμπι».

Ντέρμπι είπα; Ναι μέχρι εκεί. Ο Πανναξιακός έμελλε να κατεδαφίσει τον όρο αυτό, από το 3ο σετ και μετά. Και ενώ όλα έδειχναν μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-6), ότι το ματς θα είναι ακατάλληλο για καρδιακούς, η Σία Τοτσίδου με την παρέα της είχαν άλλη γνώμη. Η αρχηγός κάρφωνε, η Φρέσκο ίσως να πραγματοποιούσε την καλύτερη εμφάνισή της φέτος, η Οικονομίδου περίμενε στο φιλέ να τελειώσει οποιοδήποτε λάθος γινόταν από την μεριά του Παναθηναϊκού και η Πότοκαρ να δίνει..ανάσες στην υποδοχή. Αποτέλεσμα όλων αυτών; Από το 10-7 στο 25-10.

Κάπου εκεί έγειρε η πλάστιγγα πλέον. Το 4ο σετ και η εξέλιξή του, το επιβεβαίωσε. Χέρι – χέρι πάλι μέχρι το 8-6. Η Ρίτσι έδειχνε να μην το βάζει κάτω. Προσπάθησε να πάρει πάνω της πολλές φάσεις, αλλά η αλήθεια είναι οι παίκτριες του Δημήτρη Καζάζη υπέπεσαν σε πολλά και αβίαστα λάθη. Τον λόγο πήρε η Λούσια Φρέσκο για τον Πανναξιακό. Συνεχόμενες επιθέσεις και από την Τοτσίδου, μπλοκ στα όνειρα του «τριφυλλιού» από την Ζακχαίου και γνωστό «σκούπισμα» από την σταθερή Ξένια Κακουράτου. Το 19-14 σήκωσε τον κόσμο από τις θέσεις του. Η Οικονομίδου με άπιαστο σερβίς το 21-15. Κάπου εκεί το στόρι πήρε τέλος. Το τελικό 25-18 ήταν και το σύνθημα για έξαλλους πανηγυρισμούς από τις παίκτριες και τον κόσμο των γηπεδούχων.

Τελικό 3-1 με τον Πανναξιακό να δείχνει ότι πλέον είναι ικανός να »χτυπήσει» ακόμα και το πρωτάθλημα.

ΤΑ ΣΕΤ

25-13, 23-25, 25-10, 25-18

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Γιώργος Ρούσης): Κακουράτου (L), Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Γάτση, Σεφεριάδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Ξαγοραράκη, Πότοκαρ, Φρέσκο, Κατερίνη, Βόμβα, Μαυρομάτη, Αναγνώστου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Καζάζης): Χρυσομάλλη, Κωνσταντινίδου, Πολ, Μερτέκη, Ρίτσι, Φιλντ, Ρογκα, Καρπουζά, Λαγουδάκη, Καββαδία, Παπαδοπούλου, Καστάνου

Καλή η διαιτησία από τον Ονόπα – Μηχαήλογλου

Κατάμεστο το ΔΑΚ Νάξου. Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών και...απαντήσεις. Οι φωνές, το χειροκρότημα και ο παλμός που έδωσαν οι φίλοι του Πανναξιακού, έδωσε μεγάλη βοήθεια στην ομάδα, ώστε να κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα στο πρωτάθλημα. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού, μπορεί να τον έφερε σε απόσταση αναπνοής, έχοντας πολύ μεγάλη βαθμολογική σημασία, ωστόσο η ψυχολογία μετά από αυτή την επιβλητική εμφάνιση, σίγουρα αφήνει ανοιχτά κάθε ενδεχόμενο κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Πανναξιακό.

 

 PANNAKSIAKOS_KOSMOS_VOLLEI.jpg

«Τελειώσαμε ιδανικά»

Ο προπονητής του Πανναξιακού Γιώργος Ρούσης είπε: «Τελειώσαμε ιδανικά τον πρώτο γύρο. Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Πολλά συγχαρητήρια στις παίκτριες».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Ήμασταν πολύ κακοί σήμερα. Τα κορίτσια της Νάξου φάνηκε ότι το θέλανε περισσότερο. Βρεθήκαμε σε πολύ κακή μέρα. Από εκεί και πέρα προχωράμε»

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares