Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 13:46

Με το απόλυτο την κούπα οι Γυναίκες του Φοίνικα [vid]

Με το απόλυτο των νικών ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα Γυναικείου Βόλεϊ του Φοίνικα, η οποία χθες το απόγευμα νίκησε 3-0 στη Νάξο τον ΑΜΣ Φιλωτίου κατακτώντας ένα ακόμα πρωτάθλημα Κυκλάδων.

Τα κορίτσια του Φοίνικα δεν ήθελαν να χαλάσουν το μοναδικό σερί του απόλυτου αήττητου στο πρωτάθλημα (5 στα 5 με 15-0 σετ), πράγμα που κατάφεραν χθες κόντρα στο Φιλώτι που παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με 6 Κορασίδες!

Οι Συριανές σαφέστατα πιο ποιοτική ομάδα έφτασαν σε μία εύκολη νίκη με 3-0 και πλέον κάνουν τα σχέδια τους για τους αγώνες της Ζ’ Περιφέρειας, που θα γίνουν πιθανότατα στη Μυτιλήνη. Εκεί η πρώτη ομάδα θα πάρει τον τίτλο της πρωταθλήτριας σε επίπεδο περιφέρειας και ταυτόχρονα το εισιτήριο ανόδου για την Α2.

Πάντως όπως τονίζουν οι άνθρωποι της Συριανής ομάδας στόχος δεν είναι η άνοδος αλλά μία καλή παρουσία και ότι καλύτερο βγει.

Αδιαφορία

Αυτό που έκανε αίσθηση όμως στο χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν η αναμενόμενη νίκη του ανώτερου Φοίνικα αλλά η αδιαφορία και η ανευθυνότητα που έδειξαν οι μεγαλύτερες και εμπειρότερες παίκτριες της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίες κάτω από περίεργες συνθήκες προτίμησαν να μην δώσουν το παρόν σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, αφήνοντας το βάρος στις Κορασίδες του σωματείου, που παρόλο την ηλικιακή διαφορά με τις αντιπάλους τους πραγματικά εντυπωσίασαν , τόσο από πλευράς ταλέντου, όσο και από την μαχητικότητα που επέδειξαν. Με 1-2 εξαιρέσεις η παίκτριες του συλλόγου έδειξαν ασέβεια προς τον ΑΜΣ Φιλωτίου και την διοίκηση του, ενώ το unfirplayπρος τις μικρές συμπαίκτριες τους ήταν απαράδεκτο και κατακριτέο ακόμα και από τους αντιπάλους. Πάντως ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Φραγκίσκος δεν θέλησε καν να σχολιάσει το γεγονός και στάθηκε μόνο στην καλή αγωνιστική εικόνα των μικρών: «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών. Δουλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Σίγουρα χρειάζεται πολύ δουλειά και προσπάθεια για να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα».

Το είδαμε και αυτό

Ίσως στο βόλεϊ είναι λίγοι οι αγώνες που κρύβουν κάποια έκπληξη. Σίγουρα όμως όποιος ασχολείται περισσότερο με το άθλημα είναι αρκετές οι φορές που εκπλήσσετε αρνητικά. Αρνητική πρωταγωνίστρια λοιπόν του χθεσινού αγώνα ήταν η 2η διαιτητής Ειρήνη Ρουφάνη, η οποία σε ένα τόσο βαθμολογικά αδιάφορο ματς φρόντισε να εξαντλήσει κάθε όριο αυστηρότητας.

Αρχικά η διαιτητής έδειξε την αρνητικότητα της σε εμάς όταν μετά από χρόνια παρουσίας μας στα γήπεδα σχεδόν μας παρεμπόδισε να κάνουμε την δουλειά μας, όταν πριν την έναρξη του αγώνα ζητήσαμε από την γραμμάτια τις συνθέσεις των ομάδων. Η άπειρη διαιτητής μας ζήτησε να απομακρυνθούμε από τον χώρο γιατί όπως τόνισε σε αυστηρό ύφος αυτή είναι η περιοχή των διαιτητών. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε, όταν η διαιτητής ζήτησε μόνο από τις μικρές του Φιλωτίου να «σουλουπωθούν» πριν αυτές μπουν στον αγωνιστικό χώρο, με τις παίκτριες όπως φαίνεται στο βίντεο του αγώνα να την κοιτούν γεμάτες απορία. Όσον αφορά την διαιτησία της η οποία δεν έκρινε κανένα τελικό αποτέλεσμα, αυτή κυμάνθηκε στα όρια της μετριότητας με μονόπλευρα και αυστηρά σφυρίγματα, που τις περισσότερες φορές δεν είχαν κανένα νόημα.

Ανοργανωσιά

Και δεν μένουμε μόνο στα παραπάνω γεγονότα, καθώς γίναμε μάρτυρες ακόμα ενός παράλογου περιστατικού, που μας υπενθύμισε την ανοργανωσιά που υπάρχει στο άθλημα που έχει χαρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον νομό μας. Μετά από έλεγχο στις κάρτες των εφόρων των δύο ομάδων διαπιστώθηκε ότι η κάρτα της εφόρου του Φοίνικα κυρίας Κατερίνας Βασιλακοπούλου αφορούσε την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν (2012-2013).

Οι διαιτητές του αγώνα Μουστάκη και Ρουφάνη αποφάσισαν να μην επιτρέψουν την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο της κυρίας Βασιλακοπούλου, η οποία και διαμαρτυρήθηκε έντονα, καθώς όπως ανέφερε η Τ.Ε., λόγω που δεν διέθετε νέες κάρτες της σφράγισε αυτή της περσινής σεζόν για να έχει δικαίωμα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Μάλιστα η έφορος του Φοίνικα δεν είναι άγνωστη καθώς κατέχει την θέση τα τελευταία τέσσερα χρόνια με αδιάλειπτη παρουσία στους αγώνες. Τελευταία μάλιστα παρουσία σε πάγκο ήταν λίγες ώρες πριν το εν λόγω παιχνίδι, το πρωί του Σαββάτου (Παγκορασίδες Ποσειδώνας – Φοίνικας).

Φυσικά η κυρία Βασιλακοπούλου διαμαρτυρήθηκε, προτείνοντας τις δύο διαιτητές να εξακριβώσουν τηλεφωνικά την εγκυρότητα του εγγράφου. Το αίτημα της δεν έγινε δεκτό και μοιραία η έμπειρη παράγοντας βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου, κάτι φυσικά που εκνεύρισε ολόκληρη την αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας.

Το οξύμωρο στην όλη κατάσταση είναι ότι η κυρία Βασιλακοπούλου, με την ίδια κάρτα ήταν στον πάγκο των Νεανίδων του Φοίνικα, όταν αυτές συμμετείχαν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα που έγινε στην Ρόδο στις 22 Φεβρουαρίου.

Οι δύο φερέλπιδες διαιτητές έπραξαν με το γράμμα του Νόμου, ο οποίος όμως όπως φαίνεται ερμηνεύετε διαφορετικά από τον εκάστοτε διαιτητή. Πάντως μία παράγοντας όπως η κυρία Βασιλακοπούλου, που ανήκει στις τάξεις ενός τόσο μεγάλου σωματείου νομίζουμε ότι θα έχει φροντίσει για τα αυτονόητα.

Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε ρεπορτάζ σχετικά με το τι γίνετε σχετικά με τις κάρτες. Δυστυχώς όμως για το ίδιο το άθλημα δεν καταλήξαμε κάπου. Κανένας υπεύθυνος δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με τις κάρτες και δη της κυρίας Βασιλακοπούλου. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Τα σετ: 10-25, 11-25, 16-25.

ΑΟ Φοίνικας (Βουρδερης): Καμπαξη, Μουστάκα, Καλοξυλου, Νομικού, Τσαπαλα, Σταθοπουλου, Ρουσσου Ε. (Λ), Ρούσσου Γ., Βασιλικού.
ΑΜΣ Φιλωτιου (Φραγκίσκος): Καλαβρου, Μάνιου, Βασιλάκη Μ., Τσακωνιατη Δ., Βασιλάκη Σ., Τσακωνιατη Χ.

Φωτογραφίες εδώ

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Άνετα 0-3 το Μαρκόπουλο Πέρασμα μέσα από την "Σάντα" »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares