Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 15:05

Ψηλό σκορ στην "τιτανομαχία" Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης‏

Σε ένα από τα πιο «χορταστικά» σε θέαμα και γκολ παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση, η Μπάγερν υποχρέωσε σε υπόκλιση την Μπαρτσελόνα για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βαυαροί παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο διέλυσαν τους «μπλαουγκράνα» με 4-0 και απέδειξαν πως δικαίως χαρακτηρίζονται αυτή τη στιγμή ως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη.

Σήμερα σειρά παίρνει η δεύτερη γερμανο-ισπανική μονομαχία, ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με κεντρικό πρόσωπο τον Μάριο Γκέτσε, που πήρε μεταγραφή από τους «κίτρινους» στο Μόναχο, οι γηπεδούχοι θέλουν να βαδίσουν στα χνάρια των συμπατριωτών τους, όμως το συγκρότημα του Μουρίνιο έχει αντίθετη άποψη. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει πλήρη αγωνιστική στη Β’ Εθνική (εκτός κουπονιού) αλλά και αγώνες για την Α’ Γαλλίας και το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Στο δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εμείς διαλέγουμε να στοιχηματίσουμε στα γκολ. Έτσι επιλέξαμε το over 3 γκολ στην αναμέτρηση Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης σε απόδοση 2.13. Η Ντόρτμουντ σκόραρε τουλάχιστον δύο γκολ στα επτά τελευταία της εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στα πέντε από τα οχτώ πιο πρόσφατα δέχτηκε κι εκείνη γκολ. Από την άλλη για τη Ρεάλ τα έντεκα από τα δώδεκα τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης έληξαν Over 2,5, έχοντας δέκα G/G σε αυτό το διάστημα. Έτσι προβλέπουμε ένα ανοιχτό παιχνίδι με πολλά γκολ και θέαμα, όπως και χθες στο Μόναχο, καθώςπ πρόκειται για δύο άκρως επιθετικές ομάδες με παίκτες σε όλες τις γραμμές που σκοράρουν ανά πάσα στιγμή.

Τα πραγματικά δύσκολα για την Μπορούσια αρχίζουν τώρα και συγκεκριμένα σήμερα το βράδυ, όπου και θα φιλοξενήσει το έτερο (μαζί με την Μπάγερν πλέον) μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης. Μπορεί η παρέα του Ρονάλντο να προκαλεί... φόβο, οι Γερμανοί ωστόσο έδειξαν φέτος με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι την «έχουν», κάτι που φάνηκε από τα μεταξύ τους παιχνίδια στη φάση των ομίλων. Αν και ήταν το θεωρητικά αουτσάιντερ, η Ντόρτμουντ κατέλαβε την πρώτη θέση, παίρνοντας 4 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ έπαιξε κι εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο 2-2 της Μαδρίτης. Στην προηγούμενη φάση εξάλλου αντιμετώπισε ξανά ισπανική ομάδα, τη Μάλαγα και με μία απίστευτη ανατροπή στις καθυστερήσεις έκανε το 1-2 του 90', 3-2 στο 93', δείχνοντας πως... έχει άστρο! Μπορεί η παρουσία των Βεστφαλών στα ημιτελικά της διοργάνωσης να θεωρείται σίγουρα επιτυχία, την ίδια στιγμή όμως αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο για να σωθεί η χρονιά. Στη Γερμανία εξάλλου αντίκρισαν σε όλες τις διοργανώσεις την... πλάτη της Μπάγερν, αφού μετά το χαμένο Σούπερ Καπ του Αυγούστου, είδαν τους Βαυαρούς να φτάνουν με μεγάλη άνεση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και παράλληλα να αποκλείουν τους ίδιους από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Μέσα σε όλα αυτά βέβαια η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε αρκετά εξωαγωνιστικά θέματα τις τελευταίες ημέρες, τα οποία και αφορούν τα δύο μεγάλα αστέρια του συλλόγου, τους Λεβαντόφσκι και Γκέτσε. Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο γνωστοποιήθηκε η μετακόμισή του στην Μπάγερν, ενώ πολύ πιθανή είναι και για τον αρχισκόρερ της ομάδας, γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών της. Τα φώτα πάντως σήμερα δεδομένα θα είναι στραμμένα στον δεύτερο και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντόρτμουντ, ζήτησε από τους οπαδούς της να τον υποστηρίξουν όπως και τους υπόλοιπους παίκτες, ενώ το ίδιο έκανε και ο Κλοπ.

Ο Γερμανός τεχνικός μάλιστα τόνισε πως: «Η Ντόρτμουντ είναι πάνω από όλα. Ο Γκέτσε φεύγει, διότι αποτελούσε τον εκλεκτό του Γκουαρδιόλα και ο ίδιος θέλει πολύ να δουλέψει με τον Γκουαρδιόλα. Ο Μάριο δεν διάλεξε εις βάρος των συμπαικτών και της ομάδας, στην οποία έδωσε και πήρε πολλά».

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος η Μπορούσια προέρχεται από τη νίκη με 2-0 επί της Μάιντς, που ήρθε αρκετά εύκολα. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ακολουθούσε το σημερινό εξαιρετικά σημαντικό ματς, στο βασικό σχήμα βρίσκονταν όλα τα αστέρια της. Σημαντικό από εκεί και πέρα το γεγονός πως δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, τη στιγμή που επιστρέφει και ο μέσος Κελ (19/0).

Η Ρεάλ με το πρωτάθλημα να είναι χαμένο προ πολλού και μοναδικό στόχο εντός Ισπανίας να έχει απομείνει το Κύπελλο όπου θα αντιμετωπίσει στον τελικό του θεσμού τη συμπολίτισσα Ατλέτικο, έχει ρίξει κι εκείνη όλο της το βάρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτό φάνηκε άλλωστε και στο σαββατιάτικο ματς με την Μπέτις, όπου στο τέλος... ίδρωσε βέβαια για να πάρει το τρίποντο, το οποίο τη διατήρησε στη 2η θέση της Primera και το +3 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Για... χρωστούμενα της ιστορίας στους Μαδριλένους έκανε λόγο ο Ζοσέ Μουρίνιο, που δεν δίστασε μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου να δώσει στους δημοσιογράφους την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει! Σημείωσε πως η σχέση του με τον Κασίγιας είναι... επαγγελματική, ενώ έκανε λόγο για 50-50 πιθανότητες ενόψει των αγώνων με την Ντόρτμουντ. Η ατάκα ωστόσο που προκάλεσε αίσθηση, είναι ότι: «Το ποδόσφαιρο οφείλει δικαιοσύνη σε αυτή τη Ρεάλ»!

Επισκεφτείτε το Betarades.com και διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων του κουπονιού. Δείτε αναλυτικά τα Προγνωστικά της ημέρας σε, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και  παρακολουθείστε την εξέλιξη των αγώνων μέσω του Livescore. Επίσης δείτε μέσω Livestreaming αύριο τον αγώνα Μπαρτσελόνα – ΠΑΟ Μπάσκετ για την Euroleague.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares