Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 13:03

Οι ομάδες της νέας Γ' Εθνικής

Μετά και την ολοκλήρωση των αγώνων μπαράζ των Ενώσεων, ολοκληρώθηκε ο χάρτης της νέας Γ' Εθνικής για την περίοδο 2013-2014.

Όπως είναι γνωστό τη νέα χρονιά η Γ' Εθνική και η Δ' Εθνική συγχωνεύονται και δημιουργείται η νέα Γ' Εθνική κατηγορία η οποία θα είναι ερασιτεχνική και θα περιλαμβάνει έξι ομίλους.

Το μεγαλύτερο όνομα της νέας κατηγορίας φυσικά θα είναι η ΑΕΚ, η οποία θα πάρει μέρος στην Γ' Εθνική, ενώ θα βρεθούν στη νέα αυτή κατηγορία επίσης ομάδες με ιστορία, όπως είναι το Αιγάλεω, ο Ιωνικός, η Προοδευτική, η Πρέβεζα, η Καστοριά, η Λαμία, η Δόξα Βύρωνα, ο Ηλυσιακός, η Καλαμάτα, ο Παναρκαδικός και πολλές άλλες.

Από τις Επαγγελματικές κατηγορίες δηλαδή την SuperLeague, της FootballLeagueκαι FootballLeague 2, θα είναι οι ομάδες της ΑΕΚ, ο Θρασύβουλος, η Αναγέννηση Επανομής, η Προοδευτική, ο Κεραυνός Γλυφάδας, ο Πανηλειακός, ο Ρούβας, η Κόρινθος, η Καλαμάτα, ο Εθνικός Αστέρας, ο Βατανιακός, ο Οδυσσέας Κορδελιού, η Ζάκυνθος, ο Εθνικός Σιδηροκάστρου, η Δόξα Κρανούλας, ο Τηλυκράτης Λευκάδας και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης.

 

Από την Δ’ Εθνική θα εισχωρήσουν στη Νέα Γ’ Εθνική οι πιο κάτω ομάδες οι οποίες είναι:

1ος όμιλος: Άρης Ακροπόταμου, Δόξα Πετρούσας, Έβρος Σουφλίου, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Ορφέας Ελευθερούπολης, ΠΑΟ Κοσμίου.

2ος όμιλος: Ηρακλής Αμπελοκήπων, Καμπανιακός, Αγροτικός Αστέρας, Διγενής Λακκώματος, Εθνικός Ν. Αγιονερίου, Κιλκισιακός.

3ος όμιλος: Κοζάνη, Νάουσα, Ένωση Αποστόλου Παύλου, Λευκάδια Ημαθίας, ΑΜΕΣ Αχιλλέας, Κάστωρ ΑΟ, Πυρσός Γρεβενών.

4ος όμιλος: Λαμία, ΑΟ Καρδίτσας, Δωτιέας Αγιάς, Αχιλλέας Δομοκού, Πυργετός, Ρήγας Φεραίος, Αμπελωνιακός.

5ος όμιλος: Μεσολόγγι, Όλυμπος Κέρκυρας, Εθνικός Φιλιππιάδας, Άρης Αιτωλικού, Τρίκαλα, Κεραυνός Θεσπρωτικού, Αετός Διασέλλου.

6ος όμιλος: ΠΦΟ Πανόπουλου, Ατρόμητος Λάππα, Παναρκαδικός, Εθνικός Σαγέικων, Δόξα Νέας Μανολάδας, Αχαϊκή.

7ος όμιλος: Ένωση Ερμιονίδας, Μανδραϊκός, Πανελευσινιακός, Παναργειακός, Χαλκίδα, Πανναυπλιακός, Πέλοπας Κιάτου.

8ος όμιλος: Αιγάλεω, Κηφισιά, Ηλυσιακός, Νέα Ιωνία, Πεύκη, Τράχωνες, Περιστέρι.

9ος όμιλος: Ιωνικός, Ατρόμητος Πειραιά, Αστέρας Βάρης, Πανναξιακός, Περαμαϊκός, Τριγλία Ραφήνας, Ολυμπιακός Λαυρίου.

10ος όμιλος: Ατσαλένιος, Ηρόδοτος, Ερμής Ζωνιανών, ΠΑΟ Κρουσώνα, Γιούχτας, Κισσαμικός.

 

Και μετά το τέλος χτες των Μπαράζ των ενώσεων οι πρωταθλήτριες ομάδες των 14 ομίλων είναι οι εξής:

1ος όμιλος: Νέστος Χρυσούπολης

2ος όμιλος: Δόξα Πενταλόφου ή Ηρακλής Αμμουδιάς (Θα παίξουν μπαράζ)

3ος όμιλος: Π.Ο. Μουδανιών

4ος όμιλος: Καστοριά

5ος όμιλος: Θεσπρωτός

6ος όμιλος: Μαχητής Τερψιθέας

7ος όμιλος: ΑΟ Κύμης

8ος όμιλος: ΠΑΣ Πρέβεζα

9ος όμιλος: Δόξα Βύρωνα

10ος όμιλος: Μύκονος

11ος όμιλος: Θύελλα Ραφήνας

12ος όμιλος: ΠΑΟ Βάρδας

13ος όμιλος: Μεσσηνιακός

14ος όμιλος: Άγιος Νικόλαος

 

Ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής και πρόεδρος της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων δυτικής Αττικής Μιχάλης Τζανόπουλος μίλησε για τη νέα Γ' Εθνική στο Prismasport.gr επιβεβαιώνοντας την είδηση ότι οι κρητικές ομάδες θα καταρτίσουν ένα όμιλο με οκτώ ομάδες από την Αττική, που θα βγουν με κλήρωση, ενώ οι υπόλοιπες 16 ομάδες της Αττικής θα συγκροτήσουν ένα άλλο όμιλο ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα έξοδα μετακινήσεων. Επιπλέον τόνισε ότι πρόταση της επιτροπής είναι να καταργηθεί ο νόμος περί των τριών μικρών και ότι είναι υπό συζήτηση το θέμα με τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές. Τέλος τόνισε ότι η προκήρυξη θα δοθεί στην δημοσιότητα την 1η Ιουλίου.

Για την προκήρυξη τόνισε ότι: "Η προκήρυξη θα δοθεί στις ομάδες την 1η Ιουλίου για να κάνουν τις απαιτούμενες μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση τους. Θα συμβούλευα τις ομάδες να μην βιαστούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους γιατί αρκετά θέματα είναι ακόμα ανοικτά".

Για τον καταρτισμό των ομίλων ανάφερε: "Οι οκτώ κρητικές ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο με αντίστοιχες οκτώ της Αττικής. Η επιτροπή κάνει ότι είναι το ανθρώπινο δυνατό για να μην αδικήσει καμιά ομάδα. Θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο ο καταρτισμός του συγκεκριμένου ομίλου".

Για το θέμα των μικρών τόνισε ότι: "Η πρόταση που θα καταθέσουμε είναι η κατάργηση του ορίου ηλικίας προς τα κάτω. Θεωρώ ότι δεν βοήθησε αρκετά ο νόμος των μικρών. Κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές το εκμεταλλεύτηκαν παίζοντας οικονομικά παιχνίδια εις βάρος των σωματείων και επιπλέον θεωρώντας δεδομένη την συμμετοχή τους λόγο του νόμου δεν κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια. Κλείνοντας θεωρώ ότι η κατάργηση του θα βοηθήσει στην ποιότητα του πρωταθλήματος και σε ένα πιο υγιή συναγωνισμό".

Για τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού ανάφερε ότι: "Στο νέο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής θα υπάρχουν όμιλοι των 16 ομάδων. Από αυτές την άνοδο θα παίρνει η πρωταθλήτρια ομάδα. Όσο για τον υποβιβασμό θα πέφτουν τόσες ομάδες όσες θα χρειαστούν για να έχουμε την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 τέσσερις ομίλους των δεκαέξι ομάδων. Περισσότερα στην προκήρυξη".
 

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares