Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 11:34

Όμιλοι «ΦΩΤΙΑ» φέτος στη γ΄ εθνική κατηγορία!

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί φέτος σε τέσσερις ομίλους των δεκαοχτώ ομάδων.

Οι δύο κυκλαδίτικες ομάδες οι οποίες θα εκπροσωπήσουν τη φετινή χρονιά αυτό το τόσο όμορφο μα και ιδιόμορφο γεωγραφικό διαμέρισμα της Χώρας μας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας είναι η Α.Ε. Μυκόνου και η Ελλάς Σύρου. Η Α.Ε. Μυκόνου πρωταγωνίστησε μάλιστα πέρυσι μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές στον όμιλό της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και αναδείχτηκε Κυπελλούχος Κυκλάδων, ενώ η Ελλάς Σύρου κατέκτησε το κυκλαδίτικο πρωτάθλημα.

   Οι δύο κυκλαδίτικες ομάδες θα βρεθούν την προσεχή χρονιά στον τρίτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας αντιμέτωπες με ομάδες από την Πελοπόννησο (Παναιγιάλειος, Κόρινθος, Παναργειακός), την Ρόδο (Ιάλυσος, Ρόδος, Αφάντου) μα και από την Αττική (Πανελευσινιακός, Θύελλα Ραφήνας, Αστέρας Βάρης). Ένας όμιλος δηλαδή αρκετά δύσκολος και απαιτητικός.

   Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να έχει και ο τέταρτος όμιλος του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Εκτός από τις ιστορικές ομάδες του Ατρόμητου Πειραιά και του Άρη Πετρούπολης, σ’ αυτόν θα συμμετέχουν ομάδες που έχουν γράψει τη δική τους μακρόχρονη ιστορία στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, της σημερινής δηλαδή Superleague.

  Φωστήρας Πανιώνιος

Στον ίδιο όμιλο λοιπόν, τον τέταρτο, θα συναντήσουμε τον Πανιώνιο (δύο φορές Κυπελλούχος Ελλάδας), τον Απόλλωνα Σμύρνης (Φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδας), τον Εθνικό Πειραιά (μία φορά Κυπελλούχος Ελλάδας), την Προοδευτική (δύο φορές στα ημιτελικά του Κυπέλλου της Ελλάδας) και τον φονέα των γιγάντων, τον Φωστήρα (ημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδας). Αναμένουμε δηλαδή με ιδιαίτερη χαρά σ’ αυτόν τον όμιλο τα μεγάλα αθηναϊκά ντέρμπι του παρελθόντος.

   Πηγαίνοντας τώρα βορειότερα, και πιο συγκεκριμένα στον πρώτο όμιλο, θα συναντήσουμε ιστορικές ομάδες όπως ο Πανθρακικός, η Δόξα Δράμας, η Βέροια και η Καβάλα. Ομάδες με παρουσία χρόνων στην Α΄ Εθνική Κατηγορία. Στον δεύτερο όμιλο θα συναντήσουμε ομάδες όπως η Αναγέννηση Άρτας, ο Πιερικός και η Καστοριά.

   Επειδή όμως η ιστορία δημιουργείται πάντοτε βασιζόμενη στο εκάστοτε παρόν, δεν πρέπει να αποκλείσουμε τις πιθανές εκπλήξεις, που ομάδες «μικρότερες» από τις προηγούμενες μπορούν να πετύχουν. Σ’ αυτό ειδικά το επίπεδο του αθλητισμού,  τα όνειρα δεν έχουν σταματήσει να επιτρέπονται.

    Το φετινό πρωτάθλημα λοιπόν της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο από τους αθλητές, αλλά και από τους φιλάθλους και τις γειτονιές ολόκληρης της Χώρας. Τις γειτονιές και τις περιοχές που τα αθλητικά αυτά ποδοσφαιρικά σωματεία εκπροσωπούν. Γειτονιές που με τον κόσμο τους δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό παλμό στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Χώρας μας. Περιμένουμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας, γεμάτοι προσδοκίες και με ιδιαίτερη μάλιστα αδημονία, την επερχόμενη έναρξη του εν λόγω πρωταθλήματος…

  

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ
Μανόλης Κατεινάς

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1975. Μεγάλωσα στον Ταύρο και κατάγομαι από την Απείρανθο της Νάξου.

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιμορφώθηκα στην Αθλητική Δημοσιογραφία στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ίδιου Πανεπιστημίου.

Έχω επίσης γράψει τέσσερα λογοτεχνικά βιβλία και έχω συμμετάσχει σε πολλές συλλογές Ελλήνων λογοτεχνών.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares