Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 15:36

Αυτοί είναι οι 8 νέοι κανονισμοί στο ποδόσφαιρο

Η σαιζόν 2023-2024 θα αρχίσει με οκτώ τροποποιήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με οκτώ από τους κανόνες ποδοσφαίρου, όπως αποφάσισε το IFAB.

Η νέα ποδοσφαιρική σεζόν είναι προ των πυλών και μαζί της έρχονται νέοι κανόνες, προκειμένου να προσπαθήσουν οι αρμόδιοι να βελτιώσουν και να ξεκαθαρίσουν κάποιες καταστάσεις που έχουν προκαλέσει διαμάχες στο παρελθόν.

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) αποκάλυψε αυτή τη σειρά νέων κανόνων που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν οκτώ τροποποιήσεις:

1. Η "εισβολή" της Αργεντινής

Τα γεγονότα που σημειώθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκάλεσαν τη γρήγορη αντίδραση της IFAB. Πριν, ήταν εντελώς παράνομο για οποιονδήποτε παίκτη ή μέλος του προσωπικού μιας ομάδας να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Στην πραγματικότητα, η Αργεντινή παραβίασε αυτόν τον κανόνα, πανηγυρίζοντας ένα γκολ εντός των οριοθετημένων γραμμών, αλλά ο διαιτητής δεν θέλησε να ακυρώσει το εν λόγω γκολ λόγω της τεράστιας σημασίας του. Τώρα ο κανόνας αλλάζει και δηλώνει ότι το γκολ θα ακυρωθεί μόνο εάν το άτομο που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο παρεμβαίνει ή επηρεάζει τον εν λόγω στόχο. Ο κανόνας δεν απαιτεί από τον διαιτητή να κάνει παράβαση για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, εάν η εισβολή δεν έχει συνέπειες στο παιχνίδι.

Νέος κανόνας

Εάν, μετά το γκολ που σημειώθηκε και πριν από την επανέναρξη του παιχνιδιού, ο διαιτητής διαπιστώσει ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή που σημειώθηκε το γκολ και αυτό το άτομο παρενέβη στο παιχνίδι.

Ο διαιτητής πρέπει να ακυρώσει το γκολ εάν το μη εξουσιοδοτημένο άτομο ήταν: Ένας παίκτης, αναπληρωματικός, αντικατασταμένος παίκτης, αποβλημένος παίκτης ή μέλος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας που σημείωσε το γκολ, θα ξαναρχίσει το παιχνίδι με άμεσο ελεύθερο λάκτισμα από τη θέση του μη εξουσιοδοτημένου ατόμου. Εξωτερικός παράγοντας που παρενέβη στο παιχνίδι, εκτός εάν το γκολ σημειώθηκε με τον τρόπο που αναφέρεται παραπάνω στην ενότητα «μη εξουσιοδοτημένα άτομα στον αγωνιστικό χώρο». το παιχνίδι θα συνεχιστεί με πεσμένη μπάλα.

2. Άλλα δύο "μάτια"

Η IFAB θέλει να αυξήσει την ποιότητα της διαιτησίας των αγώνων και για αυτό αποφάσισε να αυξήσει τη σημασία των βοηθών διαιτητών. Προηγουμένως, για έναν αγώνα, μόνο ο κύριος διαιτητής, οι βοηθοί διαιτητές και ο τέταρτος διαιτητής και οι πρόσθετοι βοηθοί διαιτητές μπορούσαν να γνωμοδοτήσουν, ενώ ο έφεδρος βοηθός διαιτητή είχε απαγορευθεί να «δώσει χέρι» στους συμπαίκτες του. Από εδώ και στο εξής, αυτή η φιγούρα του εφεδρικού βοηθού διαιτητή θα μπορεί επίσης να παρέχει πληροφορίες στους υπόλοιπους διαιτητές.

Νέος κανόνας

Το καθήκον του εφεδρικού βοηθού διαιτητή θα είναι να αντικαταστήσει έναν βοηθό διαιτητή ή έναν τέταρτο διαιτητή ή έναν πρόσθετο βοηθό διαιτητή που δεν μπορεί να συνεχίσει την εργασία του και να βοηθά τον κύριο διαιτητή με τον ίδιο τρόπο όπως τα άλλα μέλη της ομάδας διαιτησίας στο γήπεδο. του παιχνιδιού.

3. Περισσότερος χρόνος

Στο τελευταίο Μουντιάλ στο Κατάρ είδαμε πόσο σημαντική ήταν η έκπτωση στα περισσότερα παιχνίδια. Η IFAB είναι αποφασισμένη να έχει περισσότερο παιχνίδι, προκιμένου να αποφύγει το χάσιμο χρόνου. Συγκεκριμένα, ο νέος κανόνας έρχεται σε αντίθεση με τους πανηγυρισμούς γκολ. Και είναι ότι, από εδώ και πέρα, ο διαιτητής πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον χαμένο χρόνο και να τον προσθέτει στο τέλος κάθε μέρους του αγώνα.

Νέος κανόνας

Οι πανηγυρισμοί γκολ γίνονται ξεχωριστό στοιχείο στη λίστα των λόγων απώλειας χρόνου για τους οποίους ο διαιτητής μπορεί να παρατείνει κάθε περίοδο παιχνιδιού.

4. Επιπλήξεις

Μικρή επεξηγηματική ορολογική τροποποίηση. Οι προειδοποιήσεις και οι επιπλήξεις που επιβάλλονται σε μέλη του προπονητικού επιτελείου και παίκτες δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τη διαδικασία των πέναλτι.

Νέος κανόνας

Η διαδικασία των πέναλτι θα πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί ο αγώνας (...); Οι προειδοποιήσεις και οι επιπλήξεις που επιβάλλονται σε παίκτες και μέλη του προπονητικού επιτελείου κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν θα ληφθούν υπόψη στη διαδικασία των πέναλτι.

5. Περισσότεροι γύροι με το γκολ του Εμπαπέ κόντρα στην Ισπανία

Η IFAB τροποποίησε τον κανόνα των «εκτροπών» για οφσάιντ μετά το γκολ του Εμπαπέ εναντίον της Ισπανίας στον τελικό του Nations League. Για να μην υπάρχει οφσάιντ, ο αμυντικός πρέπει να έχει τον πλήρη έλεγχο της μπάλας και του σώματός του.

Νέος κανόνας

Ένας παίκτης σε θέση οφσάιντ θα θεωρείται ότι δεν έχει εκμεταλλευτεί αυτή τη θέση όταν λαμβάνει την μπάλα από έναν αντίπαλο που παίζει «οικειοθελώς» την μπάλα, συμπεριλαμβανομένου του εκούσιου χεριού, εκτός εάν πρόκειται για «αποκλεισμό» από αντίπαλο.

6. Πειθαρχικά μέτρα

Βασικά, ο νέος κανόνας διευκρινίζει την έννοια της «αμφισβήτησης της μπάλας» στις προειδοποιήσεις. Εάν ο διαιτητής καταλογίσει πέναλτι ως αποτέλεσμα παράβασης με την οποία ο παίκτης έχει αποφύγει μια προφανή ευκαιρία να σκοράρει, θα αποβάλει τον αντίπλαο μόνο εάν η εν λόγω παράβαση διαπράχθηκε χωρίς να έχει τη δυνατότητα να παίξει την μπάλα.

Νέος κανόνας

Υπάρχουν διάφορες ενέργειες στις οποίες ένας παίκτης θα προειδοποιηθεί για αντιαθλητική συμπεριφορά, όπως: Να αγγίξει την μπάλα με το χέρι για να εμποδίσει ή να αποτρέψει την εξέλιξη μιας πολλά υποσχόμενης επίθεσης. Διάπραξη οποιασδήποτε άλλης παράβασης που παρεμποδίζει μια πολλά υποσχόμενη επίθεση ή αποφεύγεται, εκτός εάν ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι για παράβαση που έχει σκοπό να παίξει την μπάλα. ή για πρόκληση για την μπάλα. Να αποφύγει μια προφανή ευκαιρία για έναν αντίπαλο να σκοράρει ένα γκολ μέσω μιας παράβασης με μια διαμάχη με την μπάλα που έχει σκοπό να παίξει ή να αμφισβητήσει την μπάλα και για την οποία ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.

7. Ο "ένοχος" είναι ο προπονητής

Εάν συμβεί οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια από την πλευρά του πάγκου και οι διαιτητές δεν εντοπίσουν τον ένοχο, θα είναι ο προπονητής που θα φέρει την προειδοποίηση.

Νέος κανόνας

Εάν συμβεί οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια από την πλευρά του πάγκου και οι διαιτητές δεν εντοπίσουν τον ένοχο, θα είναι ο προπονητής που θα φέρει την προειδοποίηση.

8. Ο νόμος του Μαρτίνεζ

Η προκλητική συμπεριφορά του τερματοφύλακα της Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνεζ στη διαδικασία των πέναλτι δεν θα επαναληφθεί ξανά. Η IFAB ορίζει ότι ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να μην δείχνει σεβασμό στον αντίπαλο.

Νέος κανόνας

Ο τερματοφύλακας πρέπει να παραμείνει στη γραμμή του τέρματος του, ανάμεσα στα δύο δοκάρια του τέρματος και μπροστά από τον εκτελεστή μέχρι να χτυπήσει η μπάλα. Ο τερματοφύλακας δεν πρέπει να συμπεριφέρεται με τρόπο που να αποσπά παράνομα την προσοχή του παίκτη, π.χ. δεν θα καθυστερήσει την εκτέλεση του πέναλτι ούτε θα αγγίξει τα δοκάρια ή το δίχτυ του τέρματος.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares