Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 23:59

Ξένια Κακουράτου: ''Ήταν πρόκληση για μένα ο Πανναξιακός!''

KAKOURATOU XENIA

Είναι νεαρή, σεμνή αλλά και εξαιρετικά ταλαντούχα, ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως αποτελεί ένα από τα καλύτερα λίμπερο της σειράς της. Στα δεκαεννέα της χρόνια πραγματοποίησε το βήμα παραπάνω ερχόμενη από την Άρτεμις Κορυδαλλού στον Πανναξιακό Α.Ο.Ν.

NAXOS sima vofanonΜιλάμε για ένα σύλλογο που φέτος έκανε κίνηση ματ στο μεταγραφικό παζάρι αποκτώντας ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην Α2 γυναικών. Η ίδια φαίνεται να το γνωρίζει αυτό και δηλώνει απόλυτα διατεθειμένη να δουλέψει σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παρά το νεαρό της ηλικίας της η Ξένια Κακουράτου έχει ήδη κερδίσει σημαντικές εμπειρίες αγωνιζόμενη με την Άρτεμις Κορυδαλλού και τον Πανελλήνιο κορασίδων. Αυτό που της ευχόμαστε εμείς είναι να κερδίσει έναν τίτλο με τον Πανναξιακό που θα αποτελέσει την ιδανική αρχή για την μετέπειτα καριέρα της.
 
-Ήταν εύκολη απόφαση για εσένα να μετακομίσεις στη Νάξο και τον Πανναξιακό Α.Ο.Ν ; Τι σε έκανε να απαντήσεις θετικά στην πρόταση που σου έγινε;
Κατά κάποιον τρόπο μπορώ να πω πως ήταν εύκολο γιατί με κέντρισε πολύ σαν ιδέα καθώς αποτελούσε μεγάλη πρόκληση για εμένα να αφήσω το σπίτι μου και να στηριχτώ μόνο στις δικές μου δυνάμεις. Είχα ακούσει άλλωστε εξαιρετικά λόγια για τη διοίκηση και αυτό συνέβαλε στο να δεχτώ σχεδόν αμέσως την πρόταση που μου έγινε.
- Η ομάδα σου πραγματοποίησε πολλές και άκρως αξιόλογες μεταγραφές. Θα δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο σύλλογος και ο κόσμος του νησιού;
Η αλήθεια είναι ότι ο σύλλογος έχει αποκτήσει στο δυναμικό του μεγάλα ονόματα του γυναικείου βόλεϊ αυτό από μόνο του δείχνει πολλά. Στις προπονήσεις βλέπω πως δένουμε μεταξύ μας όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. Προσωπικά βλέπω πως οι αρμόδιοι του Πανναξιακού Α.Ο.Ν έκαναν τις πιο σωστές μεταγραφικές κινήσεις που θα δώσουν στην ομάδα το κάτι παραπάνω. Θεωρώ ότι με το αποτέλεσμα θα ικανοποιηθούμε και εμείς αλλά και ο κόσμος μας.
-Προσωπικά εσύ θεωρείς ότι το βόλεϊ στη Νάξο είναι όσο ανεπτυγμένο θα έπρεπε;
panaxiakos aon 100Δεν θεωρώ ότι το βόλεϊ στη Νάξο αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα είναι όσο ανεπτυγμένο θα μπορούσε να είναι. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν και όσον αφορά το οικονομικό μέρος αλλά και τις υποδομές που είναι ελλιπείς. Παρ όλα αυτά οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να βελτιωθούν οι παρούσες δυσκολίες όσο αυτό περνά από το χέρι τους και για εμένα μετράει απίστευτα αυτό.
-Ποια ήταν η καλύτερη σου στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο;
Η καλύτερη μου στιγμή δεν είναι μονάχα μία. Υπάρχουν τρείς που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά και το μυαλό μου. Θυμάμαι πιο έντονα λοιπόν την άνοδο μας στην Α2 με την Άρτεμις Κορυδαλλού γιατί το προσπαθούσαμε καιρό και χαίρομαι ιδιαίτερα που την τότε χρονική στιγμή αποτελούσα βασικό μέλλος του ρόστερ. Έπειτα έχω έντονα στην μνήμη μου την άνοδο στην Α1 κατηγορία καθώς ήταν ένα παραπάνω σκαλοπάτι σôην σταδιοδρομία μου και τέλος η πορεία μου στον Πανελλήνιο Νεανίδων που με βοήθησε να γίνεις καλύτερη και να αποκτήσω σωστές βάσεις για το μέλλον.
-Ο αθλητισμός είναι ένα δύσκολο αλλά και ευχάριστο μονοπάτι. Με τη μέχρι τώρα εμπειρία σου τι συμβουλεύεις τα νεαρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα σου;
Σαφώς και δεν είναι εύκολο να ασχολείσαι με τον αθλητισμό όμως σε αποζημιώνει στο έπακρον αυτό που παίρνεις από αυτόν. Πρώτα απ όλα μαθαίνεις να σέβεσαι άπαντες από τις συμπαίκτριες, τον προπονητή μέχρι τον απλό αλλά ιδιαίτερα σημαντικό φίλαθλο κοινό και στη συνέχεια πειθαρχείς και χτίζεις τον κατάλληλο χαρακτήρα που θα αποτελέσει το χρυσό κλειδί που θα σου ανοίξει όλες τις πόρτες. Αυτό που πρέπει να ξέρουν τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό είναι ότι χρειάζεται ήθος ,παιδεία, υπομονή και πάνω απ όλα σκληρή δουλειά προκειμένου να πετύχουν και να διακριθούν στο χώρο. Είναι πιστεύω μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορούν να κάνουν οι νέοι και οι νέες για τη μετέπειτα πορεία τους στη ζωή.
-Πως κρίνεις τη διοίκηση του Πανναξιακού Α.Ο.Ν μέχρι τώρα; Σου δίνει σιγουριά η στήριξη που παρέχουν σε σένα και τις συμπαίκτριες σου;
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από διοικήσεις καθώς πέρασα από μια μόνο ακόμη αλλά πιστεύω πως δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερη. Είναι κοντά μας ανά πάσα στιγμή και μας παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να νιώθουμε σιγουριά και ηρεμία και αυτό μου δίνει τη βεβαιότητα πως δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα στο μέλλον.
-Τι νομίζεις ότι περιμένει ο κόσμος από εσάς δεδομένου ότι έχετε ένα εξαιρετικό ρόστερ;
Αυτό που περιμένει να δει κατά την άποψη μου είναι ένα πολύ καλό επίπεδο βόλεϊ από τις αθλήτριες του Πανναξιακού Α.Ο.Ν δεδομένου ότι έχει πιο μεγάλες απαιτήσεις φέτος λόγω και των σημαντικών παικτριών που αποκτήθηκαν από το σύλλογο. Αυτό που όλος ο κόσμος επιθυμεί διακαώς όμως είναι η άνοδος στην Α1 βόλεϊ γυναικών κάτι που φυσικά επιθυμούμε και εμείς με τη σειρά μας. Όλοι δίνουν τη μέγιστη στήριξη στα πρόσωπα μας και καθήκον μας είναι να βάλουμε τα δυνατά μας για να τους δικαιώσουμε.
-Σε τι στέκεται περισσότερο στις προπονήσεις το προπονητικό τιμ του Πανναξιακού ;Υπάρχει κάτι στο οποίο να θεωρεί πως χρειάζεστε ακόμη δουλειά;
Αυτό που στέκονται περισσότερο είναι η τεχνική με τη μπάλα από την πρώτη κιόλας μέρα. Αυτή είναι η βάση μας και το προπονητικό τιμ θέλει τα θεμέλια να είναι γερά έτσι ώστε να μην καταρρεύσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν και επικροτώ απόλυτα την επιλογή τους. Η τεχνική αυτή είναι που θα μας βοηθήσει να είμαστε σωστές και να πετύχουμε υψηλή απόδοση σε όλες τις υπόλοιπες ενέργειες μας σε κάθε αγώνα.
-Η πρώτη αγωνιστική ξεκινά με εντός έδρας απέναντι στον ΖΑΟΝ. Πιστεύεις ότι αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για εσάς; Τι περιμένεις από την πρώτη σας αναμέτρηση;
Σίγουρα περιμένω ότι όλα όσα δουλεύουμε τόσο καιρό στις προπονήσεις θα βγουν στην κανονική διάρκεια του πρώτου μας ματς. Πρόκειται για ένα ντέρμπι, ο ΖΑΟΝ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αλλά αυτό είναι που το κάνει μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς. Αυτό που περιμένουμε όλες οι κοπέλες είναι να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και να είναι το γήπεδο κατάμεστο έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ψυχολογία που θα μας δώσει τη νίκη.

Της Νάνσυ Χερουβείμ (αθλητικογράφος sportcyclades.gr)

KAKOURATOU XENIA 1

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares