Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 09:13

Γιάννης Πολυχρονάκος : Ποιος θα μας πει τι συμβαίνει με την αναβάθμιση και αξιοποίηση του αεροδρομίου της Νάξου;

Το ζήτημα της αναβάθμισης και της αξιοποίησης του αεροδρομίου της Νάξου, αναδεικνύει με παρέμβαση του ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ.Γιάννης Πολυχρονάκος.

Συγκεκριμένα ο κ. Πολυχρονάκος ζήτησε εγγράφως από το Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Υποδομών ενημέρωση σχετικά με το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Νάξου.

Με δεδομένο ότι η ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ήταν η 13η Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Πολυχρονάκος ζητά επίσημη ενημέρωση για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, το χρόνο υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου και το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης των έργων με δεδομένο ότι σε λίγους μήνες ξεκινά η έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και μια νέα εξέλιξη , αφού το Υπερταμείο που διαχειρίζεται 22 Περιφερειακά Αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και της Νάξου, εικάζεται ότι προχωρά σε διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την παραχώρηση 22 περιφερειακών αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή , μεταξύ των οποίων είναι και το αεροδρόμιο της Νάξου.

Ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, με νέα παρέμβαση του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου κ.Δημητριάδη , θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα;

-Η διαγωνιστική διαδικασία θα αφορά και τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια συνολικά ή θα διαχωριστούν σε clusters;

-Και αν επιλεγεί η δεύτερη λύση, το αεροδρόμιο της Νάξου σε ποια ομάδα αεροδρομίων προς αξιοποίηση θα επιλεγεί;

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος αναφέρει:

‘’ Η κυβέρνηση πρέπει να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις, πρώτα από όλα για την τύχη του διαγωνισμού για τα έργα στο αεροδρόμιο της Νάξου και κατά δεύτερο λόγο για τη διαδικασία παραχώρησης των 22 περιφερειακών αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή, μεταξύ των οποίων είναι και το αεροδρόμιο της Νάξου.

Θα προσέθετα επίσης ότι σε αυτή τη διαδικασία αξιοποίησης, οι τοπικοί φορείς αλλά και η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να περιθωριοποιηθούν.

Όλοι θέλουμε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο αλλά και τη δημιουργία συνθηκών για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Κατέθεσα ήδη δύο προτάσεις με δεδομένο ότι  βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την υλοποίηση έργων αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Νάξου, γεγονός που το καθιστά ελκυστικό για κάθε επενδυτή.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υπάρχουν όροι και στόχοι, όπως:

-Μειωμένα τέλη στο αεροδρόμιο της Νάξου για τους 8 μήνες του χρόνου, προκειμένου να λειτουργήσουν ως κίνητρο για την αύξηση πτήσεων και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

-Δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού, που προσελκύει τουρίστες και επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.’’

Κύριο

Κώστα Καραμανλή

Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών

Κύριε Υπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας, με την ιδιότητα του αν. Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της αναβάθμισης και αξιοποίησης του αεροδρομίου της Νάξου.

Η Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε διαγωνισμό για έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου με  προϋπολογισμό ύψους 17,7 εκατ. ευρώ .

Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίστηκε η 13η Σεπτεμβρίου.

Πρόσφατα όμως το Υπερταμείο εκδήλωσε την πρόθεση για την πρόσληψη συμβούλου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την παραχώρηση 22 περιφερειακών αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή , μεταξύ των οποίων εντάσσεται και το αεροδρόμιο της Νάξου.

Προκύπτουν συγκεκριμένα πλέον ζητήματα και ερωτήματα:

1ον-Επηρεάζει η διαδικασία αξιοποίησης των 22 περιφερειακών αεροδρομίων το διαγωνισμό του Υπουργείου Μεταφορών για τα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου;

2ον-Ποιο είναι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που είχε ως καταληκτική ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών την 13η Σεπτεμβρίου; Υπάρχει ανάδοχος; Πότε θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης των έργων, με δεδομένο ότι σε λίγους μήνες επίκειται η έναρξη της τουριστικής περιόδου;

Θα παρακαλούσα να έχω επίσημη ενημέρωση.

Με εκτίμηση

Γιάννης Πολυχρονάκος

αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ

Κύριο

Γρηγόρη Δημητριάδη

Διευθύνοντα Σύμβουλο Υπερταμείου

Kύριε Δημητριάδη,

Επικοινωνώ μαζί σας, με την ιδιότητα του αν.Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της αναβάθμισης και αξιοποίησης του αεροδρομίου της Νάξου.

Κατά πρώτο λόγο η  Διευθυνση Υποδομών Αεροδρομίων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε διαγωνισμό για έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου με  προϋπολογισμό ύψους 17,7 εκατ. ευρώ .

Παράλληλα όμως , όπως πληροφορούμαστε, το Υπερταμείο εκδήλωσε την πρόθεση για την πρόσληψη συμβούλου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την παραχώρηση 22 περιφερειακών αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή , μεταξύ των οποίων εντάσσεται και το αεροδρόμιο της Νάξου.

Ως πολιτικός φορέας θα θέλαμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την πλευρά σας, ως προς τα εξής ζητήματα, σε σχέση με το αεροδρόμιο της Νάξου:

1ον) Η διαγωνιστική διαδικασία θα αφορά και τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια συνολικά ή θα διαχωριστούν σε clusters; Και αν επιλεγεί η δεύτερη λύση, το αεροδρόμιο της Νάξου σε ποια ομάδα αεροδρομίων προς αξιοποίηση θα επιλεγεί;

2ον) Με δεδομένο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την υλοποίηση έργων αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Νάξου, είναι σαφές ότι αυτό καθίσταται ελκυστικό για κάθε επενδυτή. Σε αυτή την περίπτωση ποιοι θα είναι οι όροι αλλά και οι στόχοι του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο Νάξου. Προκειμένου να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και να αναπτυχθεί ο τουρισμός, προτίθεται το Υπερταμείο να θέσει ως προϋποθέσεις:

α) Την καθιέρωση μειωμένων τελών για το αεροδρόμιο τους 8 από τους 12 μήνες του χρόνου.

β) Την ανάπτυξη υποδομών αεροπορικού τουρισμού στο αεροδρόμιο της Νάξου που προσελκύουν επισκέπτες υψηλού εισοδήματος;

Θα παρακαλούσα να έχω επίσημη ενημέρωση.

Με εκτίμηση

Γιάννης Πολυχρονάκος

αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares