Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 14:47

Νάξος - Pastra Cretonaxiosa: Απόδοση τιμής στον Γιάννη Ξενάκη

"... «Ξέρετε η αγαπημένη μου διαδρομή όταν έρχομαι στη Νάξο είναι η εξωτερική βόλτα της Πορτάρας. Από τη Γρόττα στο Βίντσι με τον Γιάννη Ξενάκη και τους φίλους μου… Η πρόκληση της ανοιχτής θάλασσας με ξετρελαίνει. Και θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό για το Αιγαίο…

Με την ομάδα να δημιουργήσουμε μία ανάλογη διαδρομή με αυτή της Μάγχης. Δεν είναι εύκολο γιατί θέλει έναν πολύ καλό συντονισμό. Όμως, με καλή θέληση και υπομονή μπορεί να γίνει: Νάξος – Δήλος. Κολυμπώντας. Το μελτέμι δεν είναι εύκολο να νικηθεί. Το Αιγαίο είναι δύσκολο πέλαγος όμως είναι η κοιτίδα ουσιαστικά του Δυτικού Πολιτισμού. Γιατί να μην το κάνουμε θεσμό;..."

Ποιος το λέει; Και γιατί; Η Ευγενία Τζαννίνη - Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, Επίκουρος Καθηγήτρια ΕΜΠ Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Τομέας Ανθρωπιστικών , Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου - μιλώντας για τα όνειρά της...

Αλλά και για το πως ξεκίνησε να κάνει μπάνιο.. Να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις σε ανοιχτή θάλασσα. Με πρώτο δάσκαλο τον Γιάννη Ξενάκη.. «Η πρώτη επαφή με την …ανοιχτή θάλασσα, την μεγάλη απόσταση ήταν στα 13 μου χρόνια. Όταν ακολουθώντας τον Γιάννη Μαργαρίτη, έναν δεινό κολυμβητή και με τις οδηγίες του Γιάννη Ξενάκη κολύμπησα τη διαδρομή στο Βίντσι έως το φάρο. Δεν φοβήθηκα. Είχα τη παρέα μου που περπατούσε στα βράχια από πάνω μου. Αντίθετα, θα έλεγα ότι λάτρεψα από εκείνη τη στιγμή τη θάλασσα. Και δεν έπαψα να ζητάω όλο και περισσότερες προκλήσεις".

Και την προσεχή Κυριακή θα γινει το όνειρό της ως μέλος της κοινότητας Excellen Seas...

Η αρχή είχε γίνει την 11η Σεπτεμβρίου όταν αποκάλυψε ότι θα καλύψει με πλήρη υποτροφία τις σπουδές τριών παιδιών από Δονούσα – Σχοινούσα. Αυτό στο πλαίσο της κοινωνικής προσφοράς από την παρέα της.

Και την 23η Οκτωβρίου το ... μισό όνειρο θα γίνει πραγματικότητα. Με την περίφημη ομάδα Pastra Cretonaxiosa με την οποία κάνει τα αδύνατα... δυνατά. Από την Μάγχη έως τον Βόσπορο και από το Βόρειο Αιγαίο έως τα Διαπόντια νησία. Και το Αλκατράζ...

Και τώρα; Νάξος - Ηρακλειά.. Πότε; Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης 7 το πρωί.

Το πιο εντυπωσιακό; Θα τιμηθεί ο Γιάννης Ξενάκης.. Η είδηση έρχεται μέσα από την ανάρτηση της Excellen Seas.. "

Έφτασε και φέτος η ώρα της ετήσιας συνάντησης μας με την θάλασσα. Η ομάδα μας Pastra Cretonaxiosa θα κολυμπήσει για τους σκοπούς του φορέα μας Excellenseas αυτη τη φορά στις Κυκλάδες. Η διαδρομή είναι απο την Χώρα της Νάξου έως τον Αγιο Γεώργιο - το λιμάνι της Ηρακλειάς μια απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων. Τιμούμε τους υποτρόφους του προγράμματος μας - όλα τα υπέροχα παιδιά των ακριτικών μας νησιών που εισήχθησαν φέτος στα ΑΕΙ της χώρας.

Μαζί με αυτά θα τιμήσουμε και τον Γιάννη Ξενάκη ένα αθλητή με μεγάλη ιστορία στον αθλητισμό. Ενα Ν-άξιο αθλητή με απαράμιλλο ήθος και αφοσίωση στο ευ-αγωνίζεσθαι - αξία ακατάλυτη για όλους τους στίβους, αθλητικούς και μη αθλητικούς.

Θα κολυμπήσουμε -καιρού θέλοντος- την Κυριακή 23-10-2022. Η εκκίνηση θα δοθεί από το λιμάνι της Νάξου στις 7.00 πμ."

Ας δούμε το σχετικό δελτίο ενημέρωσης

Η ομάδα της Pastra Cretonaxiosa, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ετοιμάζεται να υλοποιήσει τον καθιερωμένο ετήσιο κολυμβητικό διάπλου προς τιμήν των αριστούχων μαθητών των μικρών ακριτικών νησιών της Ελλάδας.

Σκοπός της συμβολικής αυτής κίνησης είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη ώστε να ενισχύσει οικονομικά το έργο των «Θαλασσών Αριστείας» (ExcellenSeas).

Για την τρέχουσα χρονιά, η αποστολή της ομάδας αφορά κολυμβητικό διάπλου κατά τον οποίο θα καλυφθεί απόσταση 35 χιλιομέτρων, από τη Χώρα της Νάξου (από το Ναό του Απόλλωνα) έως την Ηρακλειά, την οποία, τα μέλη της κολυμβητικής ομάδας θα διανύσουν με τη μορφή σκυταλοδρομίας.

Η παραπάνω δράση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα λάβει χώρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

Στον κολυμβητικό διάπλου θα λάβουν μέρος οι εξής κολυμβητές: Ευγενία Τζαννίνη, Σωτήριος Πάστρας, Απόστολος Τσαγκαράκης, Ευάγγελος Ζουρμπάκης, Κωνσταντίνος Μίχος, Βασίλειος Μαρούλης και Βασίλειος Σοφικίτης.

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΚΟΛΥΜΒHΣΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares