Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 23:14

Οι ''τοπικοί άρχοντες'' της Σαντορίνης απαξίωσαν για ακόμη μία φορά το ποδόσφαιρο

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός για φέτος στη Σαντορίνη ήταν αναμφισβήτητα ο αγώνας της φάσης των ''8'' του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων, μεταξύ των Μικτών Ομάδων κ17 της ΕΠΣ Κυκλάδων και της ΕΠΣ Ηρακλείου, αλλά και η μεγάλη γιορτή της αδελφοποίησης των δύο ενώσεων που είναι αν μη τι άλλο ένα ιστορικό γεγονός που σπάνια συμβαίνει.

Αρκετός ήταν ο κόσμος της Σαντορίνης που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου των Φηρών, επιβεβαιώνοντας ότι το φίλαθλο κοινό της Σαντορίνης διψά για ποιοτικό ποδόσφαιρου υψηλού επιπέδου.

Δυστυχώς όμως για ακόμα μία φορά, σε ένα τόσο σπουδαίο ποδοσφαιρικό γεγονός έλαμψαν δια της απουσίας τους όλοι οι φορείς του νησιού. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Επαρχείο, ο Δήμος Θήρας και σύσσωμες οι παρατάξεις μηδενός εξαιρουμένου ενώ είχαν προσκληθεί επίσημα από την ΕΠΣ Κυκλάδων «απαξίωσαν» αυτή τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου και πόσο μάλλον όταν δύο ενώσεις επέλεξαν τη Σαντορίνη για να αδελφοποιηθούν. Ούτε για τους τύπους, ούτε ένας, γιατί;

Εντάξει... για την οικονομική στήριξη μίας τέτοιας εκδήλωσης, ούτε λόγος. Ούτε ευρώ! Να είναι καλά κάποιοι εθελοντές που έτρεξαν συγκεντρώνοντας κάποιους χορηγούς. Ευτυχώς, οι ιδιώτες επαγγελματίες στο νησί δεν έχουν την ίδια άποψη για το ποδόσφαιρο με τους πολιτικούς άρχοντες!

Παράγοντες της ΕΠΣ Ηρακλείου και της ΕΠΣ Κυκλάδων ταξίδεψαν στο νησί, χόρεψαν, αλληλοβραβεύθηκαν και αντάλλαξαν δώρα και τοπικά προϊόντα από όλα τα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη. Δυστυχώς η Σαντορίνη όπως «αποφάσισαν» οι ''άρχοντες'' της δεν ήθελε να ανταποδώσει την τιμή να πραγματοποιηθεί μία τέτοια εκδήλωση στο νησί, πράγμα φυσικά που δεν πέρασε απαρατήρητο, αφού συζητήθηκε αρνητικά από Κυκλαδίτες και Κρητικούς.

Για να είμαστε δίκαιοι, ο Μητροπολίτης φρόντισε να εκπροσωπηθεί τον πάτερ Ευάγγελο Φουστέρη, ενώ το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που έδωσε το παρών στην εκδήλωση ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Ηλίας Μάινας.

Αλήθεια πόσο απαξία πια για τον βασιλιά των αθλημάτων; Ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν απέναντι στην ΕΠΣ Κυκλάδων που έστειλε ονομαστικές προσκλήσεις. Καμία ένδειξη φιλοξενίας απέναντι στους ανθρώπους και τους αθλητές της ΕΠΣ Ηρακλείου που επισκέφθηκαν το νησί της Σαντορίνης.

Πως είναι δυνατόν σε ένα νησί που έχει κάνει τόσα άλματα σε συλλογικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια να υπάρχει αυτή η νοοτροπία;

Όταν μιλήσαμε ξανά για την απαξία των δημοτικών παρατάξεων του νησιού για το ποδόσφαιρο, στοχοποιηθήκαμε και δεχθήκαμε λεκτικές επιθέσεις. Βλέπετε... οι αλήθειες όταν πονάνε πρέπει να μπαίνουν κάτω από το χαλί. Αυτά αλλού...

Η παντελής απουσία σας όμως κύριοι ''άρχοντες'' της Σαντορίνης από ένα τόσο μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός στο νησί σας επιβεβαιώνει αυτό που έχει καταλάβει πλέον καλά ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Σαντορίνης. Δηλαδή ότι αυτό το άθλημα όχι μόνο σας αφήνει παγερά αδιάφορους, αλλά επιδεικτικά το γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας! 

Και δια του λόγου του αληθές δείτε τι έγινε στο νησί σας και εσείς δηλώσατε απόντες:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares