Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 16:12

Παμμηλιακός: ''Επιστολή προς όλους''...

PAMMILIAKOS SIMA-LOGO

Επιστολή του Δ.Σ του πας ΑΣ Μήλου προς όλους τους αρμοδίους φορείς του ερασιτεχνικού κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου αναφορικά με τα γεγονότα του πρόσφατου αγώνα Φιλωτίου Νάξου-πας ας και γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στο άθλημα του ποδοσφαίρου στον κυκλαδίτικο χώρο.

Αξιότιμοι κκ,

William Hill Sports Όσοι ασχολείστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΛΗΘΙΝΑ με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γνωρίζοντας τις βασικές αρχές που τον διέπουν, ελπίζουμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτήν την επιστολή στην σύνταξη της οποίας προβήκαμε έχοντας πρωτίστως ηθική υποχρέωση έναντι των αθλητών-ποδοσφαιριστών του συλλόγου μας, ορμώμενοι τόσο από τα γεγονότα που σημάδεψαν στις 04-02-2012 τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΜΣ Φιλωτίου Νάξου-ΠΑΣ ΑΣ τα οποία για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, άφησαν ασυγκίνητους αρμοδίους και μη, μάλλον έπρεπε να θρηνήσουμε θύματα, άλλα και τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός εξ ημών, μικρές αλλά ικανές για χρήσιμα συμπεράσματα, από προγενέστερες αναμετρήσεις της ομάδος μας με άλλα σωματεία εντός και εκτός έδρας.

Ειδικότερα:

  1. 1.Τα τελευταία χρόνια ασχολούμεθα, ο καθής εξ ημών με την ιδιότητα που έχει στο Δ.Σ, ενεργά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του ΠΑΣ ΑΣ μοναδικού αθλητικού συλλόγου της Μήλου προσπαθώντας να προσφέρουμε τα μέγιστα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και εν προκειμένω στο κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο μεταδίδοντας στους ποδοσφαιριστές -αθλητές μας την άποψη ότι πρέπει πάντα να αγωνίζονται με γνώμονα το ήθος, την συνέπεια, τον πλουραλισμό ιδεών και πάνω απ΄ όλα να επιδεικνύουν συναδελφικό πνεύμα, σεβασμό στον αντίπαλο μέσα και έξω από το γήπεδο που είναι και ο ορισμός του Fair-play όλων των παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Τα ίδια δε ζητάμε και από τους λοιπούς παράγοντες προπονητές μας και όσους ασχολούνται με τα τμήματα που διαθέτουμε στο σωματείο μας.
  2. 2.Εντελώς όμως αδόκιμα, άστοχα και απαράδεκτα υπάρχουν παράγοντες σωματείων οι οποίοι νομίζοντας ότι βρισκόμαστε ακόμα σε εποχές κατοχικές και εκφοβισμού αγνοούν όλες αυτές τις αρχές, τι οποίες βέβαια πρεσβεύουν (απορούμε πώς!) ΜΟΝΟ στα εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους, και μάλιστα αυτές για τις οποίες αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα να μεταδώσουμε σε όλους τους αθλητές ανεξαρτήτων σωματείων και άλλων ιδιαιτεροτήτων.
  3. 3.Δεδομένου των ανωτέρω, χωρίς να θέλουμε να καταφερθούμε εναντίον συγκεκριμένων προσώπων που στην τελική από μόνοι τους, αν έχουν στοιχεία ηθικής, τιμής και φιλότιμου και όχι αφιλότιμου, όπως εύστοχα έγραψε ο τύπος μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα της 04ης-02-2012, αν ήταν αυτός αγώνας, πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης διότι δεν φτάνει που ορίζουν την ποδοσφαιρική μοίρα μας, αλλά δημιουργούν τόση αντιπαλότητα και έχθρα, ντοπάροντας έτσι με λάθος αρετές τους αθλητές , όση δεν βλέπουμε στο σημερινό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το να υπάρξει μια άτυχη στιγμή, μια λάθος απόφαση από κάποιον που συμμετέχει σε έναν αγώνα το καταλαβαίνουμε είναι ανθρώπινο, όμως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη κύριοι δεν είναι σύμπτωση.

Υπάρχουν εξάλλου, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, βίντεο και πλούσιο τηλεοπτικό υλικό ανά αγώνα. Αναρωτιόμαστε κάθε φορά που κάτι συμβαίνει κάθισε ποτέ κανείς σας να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με αυτά (επιτροπές δόξα το θεό για αυτό συγκροτούνται) να τα αξιολογήσει και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για το καλό όλων;

  1. 4.Βλέποντας, διαβάζοντας και ακούγοντας όλοι μας κάθε εβδομάδα τα αθλητικά ρεπορτάζ μόνο περήφανοι δεν πρέπει να αισθανόμαστε για αυτά που γίνονται εντός των κυκλαδίτικων γηπέδων, ΟΧΙ ΜΟΝΟ σε σχέση με την ομάδα μας (την οποία την χαρακτηρίζουν μεν ποιοτική όχι όμως ιδιαίτερα δυνατή, άκουσον άκουσον δηλ. εκείνοι που επιβιώνουν είναι οι σκληροτράχηλοι και άμπαλοι τραμπούκοι!!!), αλλά γενικότερα με το κλίμα που επικρατεί σε κάθε αγώνα (πριν και μετά) και τα παραλειπόμενα (τρίτο ημίχρονο κάθε αγώνα) κλπ που γράφονται.
  2. 5.Κύριοι εσείς που έχετε το μαχαίρι και το καρπούζι πρέπει να το κόβετε σε ίσα μέρη έτσι ώστε να σέβεστε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ την ηθική και ψυχική ταλαιπωρία όλων των παιδιών (ανήλικων πολλών μάλιστα) που συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες όχι όμως πάλης, μίσους και αντιπαλότητας διότι εάν είχαμε δημιουργήσει τέτοιο πρωτάθλημα με πρωτόγονες συνθήκες που διαδραματίζονται σε κάποια γήπεδα θα φέρναμε αθλητές από την ΚΙΝΑ εκείνους τους εύσωμους ΣΟΥΜΟ και δεν θα έστελναν οι γονείς τα παιδία τους, έχοντας την εντύπωση πως παίζουν ποδόσφαιρο, να ταλαιπωρούνται 9-10 ώρες μέσα στο πέλαγος με 10 μποφώρ για να εισπράττουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και κατάφορη αδικία από ορισμένους αλλά και πολλές φορές από κυρίους (ίσως;) που μάλιστα πληρώνονται πλουσιοπάροχα σε αυτές τις δύσκολες εποχές οικονομικής κρίσης για αυτά που προσφέρουν σε κάθε αγώνα αλλά με σκοπό, έτσι νομίζαμε πριν ασχοληθούμε με το άθλημα από κοντά, να είναι αντικειμενικοί κριτές και να βοηθάνε στην υλοποίηση και στην ομαλή διεξαγωγή κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα με τρόπο που θα κοσμεί τις προσωπικότητες όλων και όχι να υποθάλπει το αθλητικό δίκαιο και το William Hill Sports σωστό!!!!

     Εν κατακλείδι και  επειδή μπορούμε όλοι μας να γράφουμε ώρες ολόκληρα πράγματα και θάματα χωρίς όμως να λύσουμε το πρόβλημα που υπάρχει της άδικης συμπεριφοράς και πολλές φορές παράνομης και κακόβουλης, διότι αν και το ξέρουμε όλοι μας επιμελώς το αποκρύπτουμε για την εξυπηρέτηση ίσως κάποιων;;; , θα ευχηθούμε στον φίλο μας τον Αντώνη Πετσίνη να επιστρέψει υγιής στην εργασία του πάνω απ’ όλα , διότι το ποδόσφαιρο με αυτές τις συνθήκες δεν νομίζουμε, δυστυχώς, ότι θα τον κερδίσει, να ευχηθούμε και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να είμαστε το τελευταίο αθλητικό σωματείο που βάλλεται από τέτοια άσχημα δυσφημιστικά γεγονότα για τον χώρο του ποδοσφαίρου και να «δανειστούμε» την φράση του κόουτς κ. Ζαχαρία Γκούτζα ότι: «..κύριοι θέλετε ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ που σημαίνει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ή κάτι άλλο…» που μάλλον όμως γράφουμε εμείς θα συνεχίσετε να πορεύεστε μόνοι σας με προορισμό την αναρχία και τον κανιβαλισμό, διότι οι Κυκλάδες λάβετε υπόψιν σας φημίζονται για την φιλοξενία και την ζεστασιά που προσφέρουν σε όλους και όχι για την έχθρα και την αντιπαλότητα που καλλιεργούν ορισμένοι οι οποίοι είναι ορκισμένοι στο βωμό και μόνο του χρήματος και της δόξας.

                       ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ

                               ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

                                       Για το ΔΣ του ΠΑΣ ΑΣ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ                                    ΛΙΒΑΝΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares