Σάββατο, 06 Αυγούστου 2011 17:06

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOY ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

spyropoulos_andreas_logo_nirea

Συνέντευξη έδωσε στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάτρας «Κόσμος» και στον δημοσιογράφο κ. Αλέξη  Διγενή, ο προπονητής του Νηρέα, κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο Πατρινός προπονητής ανέλαβε τον Νηρέα Πάρου

Ανδρέας Σπυρόπουλος «Εγώ δεν είμαι σε κανένα κύκλωμα, ότι έκανα το έκανα μόνος μου!»

«Δεν χτύπησα καμία πόρτα  και  δεν έχω ενοχλήσει κανέναν!»

«Είναι απίθανο να πάρω παίκτη από την Πάτρα στην Πάρο»

Ο Πατρινός προπονητής και παλιός άσσος της Παναχαϊκής Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέλαβε πριν λίγες την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Νηρέα Πάρου! Ομάδα στην οποία έχει ξαναδουλέψει για τέσσερα χρόνια και την οδήγησε στην Δ Εθνική, ενώ φέτος η ομάδα της Πάρου θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας Κυκλάδων. Πέρυσι εργάστηκε στην ομάδα της  Βάρδας στην Ηλεία, ενώ στα 24 χρόνια που ασχολείται με το επάγγελμα του προπονητή έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες  εντός και εκτός Αχαΐας.  Αρχικά υπήρξε μια προφορική συμφωνία με την ομάδα του Δαβουρλή Κ 92 για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας την νέα περίοδο, αφού έχει δουλέψει με μεγάλη επιτυχία στην ομάδα, αλλά μετά την πρόταση της ομάδας του Νηρέα Πάρου αποφάσισε να την αποδεχθεί και να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας των Κυκλάδων. Ο ίδιος μιλά σήμερα στον «Κόσμο» για την απόφαση του αυτή, για την Παναχαϊκή αλλά και το Αχαϊκό ποδόσφαιρο.

Πως πήρες την απόφαση να δουλέψεις στην ομάδα της Πάρου;

«Φέτος έχει γίνει μια συγχώνευση ομάδων στο νησί της Πάρου και η ομάδα θα αγωνιστεί ως Νηρέας Πάρου στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας Κυκλάδων, που είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα αφού παίζουν ομάδες από την Τήνο, την Μύκονο, την Σύρο, την Άνδρο και την Νάξο. Έχω ξαναδουλέψει στην ομάδα της Πάρου και μόλις δέχθηκα την πρόταση αμέσως συμφώνησα. Ήμουν για μια τετραετία στο τιμόνι της ομάδας, ξέρω τα πάντα και ήμουν θετικός να επιστρέψω. Μου αρέσει ο τόπος, μου αρέσει το νησί αφού είχα περάσει τέσσερα πολύ καλά χρόνια. Μετά την πρόταση που μου έκαναν δέχθηκα να πάω και περιμένω να μου βρουν το σπίτι ώστε να κατέβω στο νησί για μόνιμη εγκατάσταση.  Είναι τιμή για μένα και την Πάτρα γιατί επέλεξαν έναν Πατρινό για την ομάδα του νησιού και για μένα προσωπικά είναι μεγάλη τιμή, που παρότι στα τρία χρόνια που δεν ήμουν στην ομάδα πέρασαν αρκετοί προπονητές με επέλεξαν για την τεχνική ηγεσία».

Δύσκολη απόφαση να πας σε μακρινό νησί;

«Είναι μια αρκετή  δύσκολη απόφαση. Έχω ζήσει εκεί, το ξέρω το έργο. Μου αρέσει το νησί, απολαμβάνω την ησυχία, την ηρεμία του νησιού.  Μου έχει λείψει το νησί στα τρία χρόνια που ήμουν εκτός Πάρου και το ήθελα πολύ να επιστρέψω».

Την περίοδο 2007 −2008 ανέβασες την ομάδα στην  Δ Εθνική. Επιστρέφεις με στόχο και πάλι την άνοδο;

«Μετά την συγχώνευση που έγινε υπάρχει ανασυγκρότηση στην ομάδα. Υπάρχει πιο πολύ δυναμική. Δεν με πιέζουν άμεσα για πρωταθλητισμό, θα γίνει η δουλειά με στόχο πάντα το καλύτερο. Αν τελικά έρθει η άνοδος καλώς να έρθει».

Θα δαπανήσουν χρήματα για μεταγραφές  στην διοίκηση;

«Τα χρήματα θα δαπανηθούν σε τοπικό επίπεδο. Η παρουσία η δική μου έχει να κάνει με την αξιολόγηση των παιδιών από το νησί. Λύση εκ των έσω θα υπάρξει με παιδιά από το νησί. Δεν παίρνουμε ξένους παίκτες, δεν θα έρθουν παίκτες από την Αθήνα στην ομάδα. Μετά από την αποχώρηση την δική μου πέρασαν άνθρωποι που πλήρωσαν και έχασαν πολλά λεφτά».

Παίκτες από την Πάτρα θα πάρεις;

«Δεν εξαρτάται από εμένα, εξαρτάται από την διοίκηση. Θα δούμε το ρόστερ, αλλά το βλέπω απίθανο να πάρω παίκτη από την Πάτρα. Αν ανέβουμε τότε θα το εξετάσουμε, φέτος θα στηριχθούμε σε παιδιά από το νησί».

Είχες συμφωνήσει να αναλάβεις την ομάδα του Δαβουρλή Κ 92. Γιατί τελικά αποφάσισες να πας στην Πάρο;

«Είχε γίνει μια άτυπη συμφωνία που δεν ήταν επί της ουσίας κατοχυρωμένη. Ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος είναι κουμπάρος μου και έχω άριστη σχέση μαζί του και είχαμε κάνει μια συμφωνία ότι αν δεν έβρισκα κάτι καλύτερο θα πήγαινα στην ομάδα. Αν δεν ερχόταν η πρόταση από την Πάρο θα πήγαινα στον Δαβουρλή.  Η πρόταση του Νηρέα Πάρου ήταν πολύ καλύτερη, ήταν πρόταση προοπτικής, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Δαβουρλή που είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου και είμαι εγώ που την ανέβασα στην Α1 κατηγορία . Άλλωστε όταν παρακολουθώ αγώνες στην Πάτρα πηγαίνω στον Δαβουρλή.  Ήταν μια πρόταση σύμφωνα με την φιλοδοξία μου , ήταν μια πρόταση εντελώς διαφορετική.  Η Πάρος δεν είναι αμελητέα ποσότητα, εκπροσωπεί το νησί, έχει δυναμική, μην υποτιμούμε καταστάσεις. Είναι καλό και για τους προπονητές που ακούγεται το όνομα της Πάτρας, να ακούγεται ότι είναι καλοί οι Πατρινοί προπονητές. Αντανακλά και στους υπόλοιπους προπονητές όταν εμπιστεύονται Πατρινό προπονητή να αναλάβει ομάδα μακριά από την Πάτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι με ξαναφώναξαν να αναλάβω την ομάδα».

Προοπτική να δουλέψεις σε άλλη ομάδα της Πάτρας υπήρχε;

«Στην Πάτρα τρώμε  τα παιδιά μας. Είναι περίεργα τα πράγματα. Μπορεί τα προβλήματα να είναι μεγάλα, μπορεί οι καταστάσεις οικονομικά να είναι δύσκολες  και να μην θέλουν να δώσουν λεφτά, αλλά οι προπονητές που δουλεύουν είναι συγκεκριμένοι. Εγώ δεν είμαι σε κανένα κύκλωμα.  Είμαι αυτός που είμαι και δεν έχω ενοχλήσει κανέναν. Ήμουν ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση, αλλά δεν ήρθε η πρόταση που περίμενα. Άλλωστε τα καλύτερα χρόνια είναι αυτά που έχω δουλέψει εκτός Πάτρας.  Μπορεί η προοπτική και η δυναμική μου να μην αντανακλά για την Πάτρα, αλλά να αντανακλά στην Βάρδα, την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Πάρο».

Πέρυσι ήσουν προπονητής στην Ηλεία στην ομάδα της Βάρδας. Υπάρχουν διαφορές με το Αχαϊκό ποδόσφαιρο;

«Πέρυσι που έζησα στην Βάρδα ως προπονητής είδα ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά με την Αχαία αφού υπήρχαν 6−7 ομάδες πολύ ισχυρές στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας. Το επίπεδο στην Ηλεία είναι πολύ καλύτερο, οι ομάδες έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ, υπάρχουν  καλύτερα γήπεδα και το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό. Πέρυσι ήταν πολλές ομάδες  ιστορικές ομάδες που έδιναν μάχη για την άνοδο. Αυτό που έζησα πέρυσι στην Ηλεία ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που υπάρχει στην Αχαΐα. Εμείς είχαμε μπάτζετ 100000 ευρώ , το Πανόπουλο που ανέβηκε 200.000 ευρώ ενώ και το Λαμπέτι έδωσε πολλά λεφτά με τον Ντάβερη. Στην Ηλεία παίζουν παίκτες που έχουν δουλέψει σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών».

Αυτή την διετία που δουλεύεις εκτός Αχαΐας  σου λείπει;

«Μου λείπει; Το θέμα είναι ότι εδώ υπάρχουν προβλήματα που έχει η Αχαΐα. Δεν έχουν οι παίκτες γήπεδα για να κάνουν προπόνηση. Που να κάνουν προπόνηση;  Βολεύονται με έναν τρόπο που δεν γίνεται να αξιολογηθούν οι ομάδες. Δεν γίνεται σωστή δουλειά, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πόσες ομάδες έχουν γήπεδο δικό τους στο τοπικό πρωτάθλημα; Πως θα βελτιωθούν, πως θα γίνουν καλύτερες, πως θα βγουν καλύτεροι παίκτες για να υπάρξει μια εξέλιξη;»

Υπάρχουν παίκτες στην Αχαΐα που μπορούν να παίξουν στις μεγάλες ομάδες του νομού;

«Υπάρχουν ντόπιοι παίκτες  που μπορούν να παίξουν σε μεγαλύτερες ομάδες. Δεν μπορούσαν να είχαν μια ευκαιρία; Γιατί να μην τους δίνονται  ευκαιρίες; Θα έπρεπε η Παναχαϊκή να έχει αθλητικό κέντρο, να δουλεύει με παίκτες, να αξιολογηθούν τα παιδιά. Υπάρχουν ταλέντα που πρέπει να προσεχθούν. Τη  εποχή την δικιά μας πως γινόταν και τα μάζευε ο Βουλγαράκης και τώρα δεν γίνεται που είναι καλύτερες οι συνθήκες; Το επίπεδο είναι καλύτερο, υπάρχει οργάνωση, υπάρχει σκέψη, υπάρχει προοπτική, υπάρχουν γήπεδα, τα πάντα είναι καλύτερα, αλλά δυστυχώς υπάρχει μια στασιμότητα. Αν δεν δώσουμε βάση σε αυτό το κομμάτι, δεν πρόκειται να εξελιχθούμε, να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο».

Πως βλέπεις την Παναχαϊκή;

«Πιστεύω πως όλα θα πάνε όλα καλά και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα παίξει στην Σούπερ Λίγκ. Εκεί της αξίζει να παίζει γιατί Παναχαϊκή σημαίνει Σούπερ Λίγκ. Για όλους είναι καλό να είναι στην Σούπερ Λίγκ, πρέπει να το δούμε τοπικιστικά».

Μένει πικρία σε εσάς του παλιούς παίκτες ότι δεν σας αξιοποίησε τόσα χρόνια η Παναχαϊκή;

«Αυτή η πικρία έχει να κάνει με ανθρώπους που θα ήθελαν να γαντζωθούν στην Παναχαϊκή για βιοποριστικούς λόγους. Το θέμα είναι κατά πόσο θα βοηθήσουν γενικά με την παρουσία τους  την ομάδα. Μπορεί για κάποιους να είναι βιοποριστικό, αλλά η Παναχαϊκή είναι ιδέα, είναι προσφορά.  Δεν ξέρω αν είμαστε όλοι ικανοί να μπορέσουμε να προσφέρουμε. Εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας και όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την εξέλιξη που ξέρουμε . Εμένα δεν με ενόχλησε που δεν πήγα εκεί. Ίσως να μην έκανα για πολλούς λόγους. Εγώ δεν πήγα να χτυπήσω καμία πόρτα. Αν νόμιζαν ότι μπορούσα να προσφέρω θα μου το είχαν πει. Ίσως να μην μπορούσα».

Υπάρχει προσωπικό στοίχημα για το μέλλον; Φιλοδοξίες;

«Καταρχήν αυτό που κάνω το αγαπάω. Προσπαθώ να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Ενημερώνομαι για όλα και πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Ότι είναι να έρθει, θα έρθει. Σε όσες ομάδες πήγα έκατσα αρκετά χρόνια. Όπου πάς αφήνεις την στάμπα σου. Είναι καλό να σε ξαναφωνάζουν να αναλάβεις την ομάδα, είναι καλό για σένα. Οι φιλοδοξίες πάντα υπάρχουν. Γιατί να μην υπάρχουν;  Μπορούμε να το κάνουμε από το καλό στο καλύτερο. Πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Είναι πολλές οι καλές στιγμές που έχεις ζήσει ως προπονητής;

«Εγώ το κάνω γιατί το αγαπάω και μου αρέσει. Υπάρχουν καλές στιγμές, θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Πιστεύω ότι τα έχω καλά με τον εαυτό μου και όλα καλά. Δεν παρακάλεσα κανέναν, δεν εξαρτιόμουν από κανέναν και ότι έκανα το έκανα μόνος μου. Το έκανα για την πάρτι μου, το έκανα γιατί το γούσταρα. Όπου δεν μου άρεσε σηκώνουν και έφευγα. Το γούσταρα, το αγαπάω και δεν έχω να δώσω απολογία σε κανέναν».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares