Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 15:39

Επιτυχημένος ο 1ος αγώνας ''Syros City Trail'' [pics]

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, ο 1ος αγώνας πόλης: SyrosCityTrail! Η αρχόντισσα των Κυκλάδων, Ερμούπολη, υποδέχτηκε ένα μεγάλο πλήθος αθλητών και επισκεπτών που ήρθαν να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη και πρωτότυπη για την περιοχή, αθλητική γιορτή!

re224142t3wΟι εταιρίες Chronosystems και LifeRacing, διοργάνωσαν για πρώτη φορά έναν αγώνα προσαρμοσμένο απόλυτα στις ιδιαιτερότητες της Ερμούπολης! Ο αγώνας αποτελούνταν από δυο διαδρομές, 10 και 4 χλμ, ενώ για τους μικρούς αθλητές υπήρξε μια διαδρομή του 1χλμ! Με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του τοπικού αθλητικού συλλόγου, SyrosRunners, σχεδιάστηκε η βέλτιστη διαδρομή διάσχισης του ιστορικού κέντρου της πόλης!

Το βράδυ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Τεχνική Ενημέρωση στο Ινστιτούτο Κυβέλη στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Ερμούπολης. Τους αθλητές υποδέχτηκε στο Ινστιτούτο η δισέγγονη της μεγάλης ηθοποιού Κυβέλης, η οποία μεσουράνησε στο θέατρο του 20ου αιώνα, Βαλεντίνη Ποταμιάνου. Στα πλαίσια της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο εσωτερικό του σπιτιού καθώς και το χώρο όπου στεγάζεται το Ινστιτούτο, το οποίο αποτελείται από μία συλλογή Θεατρικών Κειμηλίων και φωτογραφιών. Η Τεχνική ενημέρωση ξεκίνησε της πρώτες βραδινές ώρες, στην εξωτερική αυλή του Ινστιτούτου, με θέα το λιμάνι της Ερμούπολης και τον φωτισμένο Ναό του Αγίου Νικόλαου. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, Ρόμπερτ Καραλής και αφού αναφέρθηκε στην ορολογία και τον τύπο αγωνίσματος CityTrail, ενημέρωσε τους αθλητές για τις παροχές του αγώνα και το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής. Ο υπεύθυνος Διαδρομής, Ισίδωρος Παλαμάρης αναφέρθηκε στα επιμέρους κομμάτια των διαδρομών ενώ ο Σιμός Παπαγεωργίου για τον τρόπο λειτουργίας των chipχρονομέτρησης! Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κρασί από τον Όλυμπο και την προβολή ταινίας μικρού μήκους για την ιστορία του θεάτρου στην Σύρο τον 19ο και 20ο αιώνα!

Με την έναρξη του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2015, η Ερμούπολη άρχισε να γεμίζει χρώματα από ανθρώπους που προετοίμαζαν την πλατεία Μιαούλη για ότι θα ακλουθούσε το απόγευμα! Ενώ η εκκίνηση του αγώνα θα δινόταν στις 18:00, διοργανωτές, εθελοντές και αθλητές περιπλανιόντουσαν στη διαδρομή και τα σοκάκια της Ερμούπολης!

Για τους διοργανωτές, το μεγάλο στοίχημα, αποδείχτηκε η σηματοδότηση της διαδρομής! Η τελευταίας στιγμής αποχωρήσεις ομάδων εθελοντών ήταν μεγάλο πλήγμα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα! Το βάρος έπεσε στον υπεύθυνο διαδρομής, Ισίδωρο Παλαμάρη που με μια νέα μέθοδο σηματοδότησης, ‘όργωσε’ την Ερμούπολη με μπλε αυτοκόλλητη ταινία εδάφους! Ανά 5 μέτρα ένα μπλε τετράγωνο στο έδαφος κατεύθυνε τους δρομείς σε κάθε στροφή, σε κάθε ανηφόρα και κατηφόρα! Με την ιδία κορδέλα σε σχήμα βέλους αναπληρωθήκαν και τα πόστα των εθελοντών που δεν ήρθαν!

Το μεσημέρι του Σαββάτου, στην περιοχή Αχλάδι, έξω από την Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε PastaParty με δωρεάν συμμετοχή για τους αθλητές. Μια r3r23r3r23ευγενική χορηγία του εστιατόριου ‘Αχλάδι’. Την ίδια ώρα, στην Πλατεία Μιαούλη άνοιγε η Γραμματεία του αγώνα και η προσέλευση των αθλητών και κατοίκων ήταν μεγάλη! Η άφιξη του μεγαλύτερου όγκου αθλητών έγινε με την έλευση του BlueStarParos ενώ λόγο των κρουαζιερόπλοιων, τουρίστες από διάφορες χώρες ζητούσαν πληροφορίες για τη διοργάνωση και τους τρόπους συμμετοχής στα αγωνίσματα!

Από τις 16:00 το απόγευμα, η Πλατεία Μιαούλη ξεκίνησε να γεμίζει με κόσμο, μουσικές και δρώμενα, ενώ η άφιξη του συλλόγου SyrosChopperRidersήταν μια ‘δυνατή’ εμπειρία! Πολλά παιδιά ηλικίας 4 έως 15 ετών ξεκινούσαν ζέσταμα και διατάσεις με τις οδηγίες του υπεύθυνου διαδρομής, Ισίδωρου Παλαμάρη . Η εκκίνηση του παιδικού αγώνα 1χλμ δόθηκε στις 17:30 και περίπου 30 μικροί αθλητές ξεκίνησαν τη διαδρομή που τους οδηγούσε μέχρι τον Ναό του Αγίου Νικολάου! Με τη συνοδεία γονέων και ChopperRidersεπέστρεψαν με ασφάλεια στον χώρο τερματισμού!

Η αψίδα εκκίνησης του 1ου αγώνα πόλης: SyrosCityTrailείχε στηθεί μόλις 2 μέτρα μπροστά από τα περίπου 90 σκαλιά που οδηγούσαν στο κτίριο του Δημαρχείου. Όλοι οι αθλητές που θα συμμετείχαν στα αγωνίσματα των 4 και 10 χλμ είχαν πάρει πλέον θέση πίσω από την αψίδα και με κατεύθυνση το Δημαρχείο. Αφού τους δόθηκαν οι τελευταίες τεχνικές οδηγίες και κατευθύνσεις, ετοιμαστήκαν για τον αγώνα που θα ακλουθούσε. Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γεώργιος Μαραγκός, βρισκόταν ανάμεσα στους αθλητές και έτοιμος να τρέξει την διαδρομή των 4χλμ! Την εκκίνηση έδωσε ο υπεύθυνος αθλητισμού Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γουλιέλμος Πρίντεζης,και συνολικά 85 αθλητές ξεκίνησαν να ανεβαίνουν τα σκαλιά του Δημαρχείου. Τρέχοντας μέσα στους διαδρόμους του κτιρίου, χτισμένο από τον μεγάλο αρχιτέκτονα του 19ου και 20ου αιώνα, Ερνέστου Τσίλλερ , εξήλθαν από την πίσω έξοδο και κατευθύνθηκαν προς τον Ναό του Άγιου Νικολάου. Από εκεί κατηφόρισαν προς την περιοχή ‘Αστέρια’ και έτρεξαν μόλις μισό μέτρο από το κύμα που έσκαγε με δύναμη στο μουράγιο. Η ανηφόρα δεν άργησε να έρθει και περνώντας πρώτα μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Ερμούπολης, οι αθλητές κατευθύνθηκαν προς το Ινστιτούτο Κυβέλη και τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού, περνώντας μέσα από τον προαύλιο χώρο του! Όσοι είχαν επιλέξει την διαδρομή των 10χλμ με 314μ συνολική υψομετρική, είχαν να αντιμετωπίσουν 3724 σκαλιά ενώ στη διαδρομή των 4χλμ, μόλις 1699 και υψομετρική 134μ! Έτοιμοι να για κάθε πρόκληση, όλοι οι αθλητές ξεκίνησαν την ανάβαση του πρώτου λόφου για τον Ορθόδοξο Ναό της Αναστάσεως. Ένας πλήρως εξοπλισμένος σταθμός ανεφοδιασμού περίμενε τους κουρασμένους αθλητές για να τους προετοιμάσει για την Άνω Σύρο και το μεγάλο ανέβασμα που ακολουθούσε. Και ενώ οι αθλητές των 4χλμ κατευθύνονταν προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τη Πλατειά Μιαούλη για τον τερματισμό τους, οι αθλητές των 10χλμ ‘έχαναν’ ύψος φτάνοντας 5μ από τη θάλασσα για να συναντήσουν τα περίπου 250 συνεχόμενα σκαλιά που οδηγούσαν στην Άνω Σύρο! Η ομορφιά της περιοχής, τα στενά σοκάκια, οι απότομες στροφές και οι εναλλαγές του ρυθμού και του εδάφους έδωσαν την ευκαιρία στους αθλητές να δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε έναν αυθεντικό CityTrailαγώνα! Φτάνοντας στον Καθολικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και το 4,5χλμ του συνόλου της διαδρομής, η δυσκολία του αγώνα πήρε άλλη μορφή. Πολλά κατηφορικά κομμάτια χωρίς μεγάλης διάρκειας δρόμους, με κοφτές στροφές και άλλοτε πλατιά και στενά σκαλιά, έκαναν τη διαδρομή ιδιαίτερα τεχνική! Περνώντας μέσα από τον Ανεμόμυλο, δίπλα στον 3ο σταθμό ανεφοδιασμού, κατηφορίζοντας προς τον Άγιο Γεώργιο και τον 4ο σταθμό ανεφοδιασμού, οι αθλητές είχαν την qdqdqdqwευκαιρία να ανακτήσουν χρόνο και δυνάμεις μέχρι τον τερματισμό τους στην Πλατειά Μιαούλη!

Σε χρόνο 00:54:35 ο Γεώργιος Μπάτας, έφτασε καταχειροκροτούμενος στην Πλατεία Μιαούλη και τερμάτισε για πρώτη φορά την διαδρομή των 10χλμ στον 1ο αγώνα πόλης: SyrosCityTrail! 2ος άνδρας τερμάτισε ο Βαλβής Λεωνίδας με χρόνο 00:58:48 ενώ 3ος άνδρας ήρθε ο Γεώργιος Δεναξάς σε 00:59:25. Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Γερονίκου Αγγελική από τον Π.Ο. ΑΡΤΑΣ – TAILWIND BIKESHOP με χρόνο 01:05:14. Δεύτερη γυναίκα τερμάτισε η Κατσούλου Αριστοτέλα με χρόνο 01:09:29 ενώ τρίτη γυναίκα ήρθε η Ασημίνα Ιγγλέζου με χρόνο 01:12:03!

Νωρίτερα, στη διαδρομή των 4χλμ, ο Συριανός Μενδρινός Αλέξανδρος, τερμάτισε με χρόνο 00:21:03 ενώ δεύτερος ήρθε ο Αρβανίτης Δημήτριος με χρόνο 00:23:42. Στην τρίτη θέση, ο Ρούσσος Παντελής, Συριανός αθλητής και μόλις 15 ετών τερμάτισε με χρόνο 00:25:16! Στις γυναίκες η Κλαπανάρα Έλενα του ΣΕΒΑΣ Τρικάλων, με χρόνο 00:23:39 κατέκτησε άξια την 1η θέση! Η Αλεξίου Κατερίνα με χρόνο 00:27:35 ήρθε δεύτερη ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η Παναγιώτου Σταυρούλα με χρόνο 00:29:01!e3e1233

Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να τα βρείτε στο: chronosystems.gr/index.php/results

Ενώ το όριο των διοργανωτών για τον τερματισμό των αθλητών, ήταν 2 ώρες από την εκκίνηση, ο αγώνας έληξε 10’ πριν την προθεσμία και όλοι οι αθλητές τερμάτισαν με ασφάλεια χωρίς να υπάρξει τραυματισμός! Κάτοικοι της περιοχής είχαν φτάσει στην Πλατεία Μιαούλη και κοιτούσαν με θαυμασμό τους άξιους αθλητές που κατάφεραν να τερματίσουν μια δύσκολη και τεχνική διαδρομή! Μια ξενάγηση στην Ερμούπολη έγινε στους αθλητές που επέλεξαν την διαδρομή των 10χλμ, μιας και ήταν έτσι σχεδιασμένη ώστε να περνά από τα ομορφότερα και σημαντικότερα σημεία της! Τα χαμόγελα και η ικανοποίηση όλων ήταν φανερή καθώς διοργανωτές, εθελοντές, αθλητές, επισκέπτες και κάτοικοι συζητούσαν για έναν διαφορετικού τύπου αγώνα, που ταιριάζει απόλυτα στην τοπογραφία της Ερμούπολης!

Σε κάθε αθλητή που τερμάτιζε, απονεμήθηκε ένα ιδιαίτερο μετάλλιο, φιλοτεχνημένο από την Chronosystems του Σίμου Παπαγεωργίου! Η ώρα των απονομών είχε φτάσει και οι 3 πρώτοι άνδρες και γυναίκες σε κάθε αγώνισμα, έλαβαν από ένα ξύλινο έπαθλο καθώς και ένα λεύκωμα StrollinginSyros του εκδότη Γεώργιου Βλάχου. Τις απονομές των νικητών του αγώνα των 4χλμ έκανε ο Αντιδήμαρχος Παπαμανώλης Γεώργιος ενώ στις γυναίκες των 10χλμ την απονομή των επάθλων έκανε ο υπεύθυνος αθλητισμού, Γουλιέλμος Πρίντεζης. Τέλος στους μεγάλους νικητές των ανδρών, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γεώργιος Μαραγκός, απένειμε τα έπαθλα και δώρα τους!

Η επιτυχία του 1ου αγώνα πόλης: SyrosCityTrail δεν προήρθε από την δουλειά μεμονωμένων προσώπων αλλά μέσα από την συνεργασία διαφόρων ομάδων που με αγάπη για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την Σύρο, κατάφεραν να την αναδείξουν μέσα από έναν αγώνα! Αρχικά η συνεργασία της Chronosystems του Σίμου Παπαγεωργίου και η LifeRacing του Ρόμπερτ Καραλή απέδειξαν πως συνδυάζονται ιδανικά και έχουν να προσφέρουν πολλά ακόμα! Oαγώνας είχε την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αλλά και του τοπικού αθλητικού Συλλόγου, SyrosRunners. Η βοήθεια τους έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην σχεδίαση της βέλτιστης διαδρομής του αγώνα και στον συντονισμό της τοπικής κοινότητας και των εθελοντών της!

Η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι χορηγοί του αγώνα προς την διοργανώτρια αρχή και η βοήθεια που έδωσαν με προϊόντα κάθε χρήσης ήταν σημαντική για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και τις παροχές προς τους αθλητές!

Τέλος, η πιο σημαντική βοήθεια προήρθε από τους εθελοντές του αγώνα! Ο Συριανός Σύλλογος Chopper, οι Ποδηλάτες Σύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αναστάσεως και φυσικά οι SyrosRunners, είναι άξιοι συγχαρητήριων για το πείσμα, την προσπάθεια και το μεράκι που έβγαλαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα!

Ο αγώνας πόλης: SyrosCityTrail, δημιουργήθηκε με σκοπό να αναδείξει την αθλητική και Πολιτιστική κληρονομία της Σύρου και της Ερμούπολης! Η επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, μας δίνει τη δύναμη και το πάθος που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες παροχές και έναν καλύτερο αγώνα από όλες τις απόψεις!

Σας περιμένουμε όλους στον 2ο αγώνα πόλης: Syros City Trail τον Σεπτέμβρη του 2016!!!

012e1e12e212q23123145f5hwh2015.092015131231321 9120612 DSC0206

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares