Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 11:50

Το μήνυμα της διοργανώτριας αρχής του Πανκυκλαδικού

Ένα ακόμη Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε και η διοργανώτρια αρχή έστειλε το δικό της μήνυμα το οποίο αναγνώστηκε στην τελετή λήξης από το μέλος της διοργανώτρια αρχής Μιχάλη Παπαδάκη:

Το Πανκυκλαδικό για εμάς, ως διοργανώτρια αρχή, δεν είναι απλά ένα ακόμα τουρνουά. Είναι άλλο. Είναι το, μια φορά κάθε χρόνο, αυθόρμητο και ανομολόγητο ραντεβού της Κυκλαδίτικης κοινωνίας. Είναι μια εικόνα μέσα στο μυαλό μας, με τον κόσμο των Κυκλάδων, να ταξιδεύει από διαφορετικούς προορισμούς-λιμάνια, ταυτόχρονα προς την κοινή κατεύθυνση. Και να ξέρουν όλοι, ποια είναι η κατεύθυνση.

Δύο πράγματα μας ενδιαφέρουν. Το ένα, να έχει το Πανκυκλαδικό συνείδηση και συναίσθηση ποιος είναι ο ρόλος του σαν τουρνουά. Γιατί εν τέλει υπάρχει. Το δεύτερο, το πλαίσιο γύρω γύρω. Η ατμόσφαιρα. Η οσμή. Ο ρόλος του τουρνουά και του κάθε νησιού που το διοργανώνει, είναι να λειτουργεί ως πόλος. Να μαζεύει όλες τις Κυκλάδες. Παιδιά και γονείς. Το Πανκυκλαδικό δεν υπάρχει για να παίρνουν πρωταθλήματα ή κύπελλα οι ομάδες που συμμετέχουν, ούτε να ξεχωρίζει ομάδες σε δυνατές και αδύναμες. Τα κύπελλα καλό είναι να υπάρχουν αλλά δεν είναι αυτά τα βασικά. Το βασικό είναι η κοινωνία των Κυκλάδων. Το σφιχταγκάλιασμα του Πανκυκλαδικού, ως θεσμός πλέον, με την κοινωνία.

Φέτος, το εγχείρημα της μπλε κάρτας -που προσπαθήσαμε με καλή τη πίστη να εισάγουμε στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης του Ευ Αγωνίζεσθαι- απέτυχε παταγωδώς και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στις ομάδες και στην ομαλή ροή του τουρνουά. Την ευθύνη φέρουμε ακέραια εμείς ως Διοργανώτρια Αρχή και ζητάμε δημόσια συγνώμη σε κάποιες ακαδημίες που σαφώς αδικήθηκαν καθώς και την κατανόησή τους. ΑΛΛΑ, όσον αφορά κάποιες αντιδράσεις σωματείων-ακαδημιών και γονέων φτάσαμε να αναρωτιόμαστε για κλασικά ψυχολογικά σύνδρομα, για την αιώνια αδυναμία μας να σταθούμε όλοι μαζί στα ύψη των περιστάσεων, είτε θριαμβεύοντας ως διοργάνωση όπως πέρυσι στην Μήλο, είτε αποτυγχάνοντας επί μέρους όπως εφέτος. Δυστυχώς, όμως, όταν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλό, ηθικό και με αξίες για τα παιδιά του πιο δύσκολου Νομού της χώρας μας, τις Κυκλάδες, ΚΑΠΟΙΟΙ δεν ησυχάζουν αν δεν καταφέρουν να μας κάνουν κατ΄εικόνα και ομοιωσίν τους: δεύτερους σε όλα και καταρρακωμένους. Το Πανκυκλαδικό με τη μορφή που το ξέρατε μέχρι τώρα τελείωσε. Από του χρόνου αλλάζει πρόσωπο και αναζητά υγιή σωματεία-ακαδημίες με σωστά ενημερωμένους και εκπαιδευμένους ΓΟΝΕΙΣ, παιδιά, προπονητές.

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι η επανασύνδεση όλου του φίλαθλου κόσμου των Κυκλάδων και της τοπικής αυτοδιοίκησης με το ποδόσφαιρο των αναπτυξιακών ηλικιών είναι, για όλους τους συναισθηματικούς λόγους, ευχάριστη εμπειρία. Βασικός και διαχρονικός στόχος αυτού του τουρνουά είναι-και θα είναι εσαεί-η μάθηση και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Η διοργανώτρια αρχή αποτελείται από τους:

Μιχάλη Παπαδάκη-Γιάννη Ζαχαρίου-Δημήτρη Κάμπαξη- Πέτρο Μαράκη- Στέλιο Λιβάνιο

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares