Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 14:49

Αν δεν αλλάξουμε αποχωρώ [vid]

Το πρωτάθλημα της Volleyleague ολοκληρώθηκε και τυπικά, αφού το Σάββατο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 0-3 στην Αλεξανδρούπολη επί του Εθνικού έκανε το 3-0 στους τελικούς και κατέκτησε το νταμπλ για τη σεζόν 2013-14.

Από την πλευρά του ο Φοίνικας ίσως έχασε την μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να φτάσει στον τελικό του πρωταθλήματος, αλλά και να διεκδικήσει την κούπα επί ίσοις όροις. Οι εντός έδρας βαθμοί του στοίχησαν ένα καλό πλασάρισμα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κι αυτό ήταν αρκετό για να τον φέρουν αντιμέτωπο στα Play-off με τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης, χάρισαν στον χιλιάδες φιλάθλους του βόλεϊ, μεγάλες συγκινήσεις, διαφήμισαν το άθλημα και ο Φοίνικας έχασε την πρόκριση στο πέμπτο και τελευταίο ματς.

Στον πρώτο και τον τελευταίο αγώνα οι Συριανοί δεν παρουσιάστηκαν όπως θα έπρεπε, αφού ειδικά στο πέμπτο ματς, οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα έπρεπε να τα δώσουν όλα. Πήραν το πρώτο σετ και στη συνέχεια... οι μηχανές ανεξήγητα έσβησαν.

Το “Πειρατικό” αρκέστηκε στην τιμητική τέταρτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη.

Μετά τις απαραίτητες “ανάσες”, η στήλη μίλησε με τον πρόεδρο του Φοίνικα Σύρου, Δημήτρη Παλιόπορτα και η συνέντευξη έβγαλε δυσάρεστες ειδήσεις. Ο κ. Παλιόπορτας προειδοποιεί και ενημερώνει προς πάσα κατεύθυνση, πως αν δεν αλλάξει η κατάσταση τότε θα αναγκαστεί να αποχωρίσει από την προεδρία της ομάδας, αφού δεν έχει την στήριξη που θέλει.

Η εξέλιξη αυτή μόνο καλή δεν είναι για την ομάδα της Σύρου, αφού η διοίκηση που βρίσκεται στο τιμόνι της τα τελευταία χρόνια, έχει καθιερώσει το “Πειρατικό” μέσα στις κορυφαίες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Τώρα αν αλλάξει η “χημεία” της, μπορεί να υπάρξουν άσχημες συνέπειες.

Μπορεί ο χρόνος να πιέζει λίγο, όμως υπάρχει και όλα μπορούν να ανατραπούν. Ο πρόεδρος του Φοίνικα μπορεί να αλλάξει γνώμη και να παραμείνει στο τιμόνι του Διοικητικού Συμβουλίου. Για να γίνει αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να νιώσει πως έχει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, αλλά και του τοπικών αρχών. Είναι αλήθεια πως μόνος του δεν μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμη.

“O Ολυμπιακός ήταν λίγο πιο τυχερός από εμάς”

Ο πρόεδρος της ομάδας του Φοίνικα Σύρου, Δημήτρης Παλιόπορτας μίλησε για την χρονιά που ολοκληρώθηκε, την τέταρτη θέση, αλλά και το μέλλον του στο "Πειρατικό".

Αρχικά ο κ. Παλιόπορτας μίλησε για το πρωτάθλημα και την τέταρτη θέση: "Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει για εμάς, είχαμε μία ελπίδα ότι μπορούσαμε να επικρατήσουμε του Ολυμπιακού και να περάσουμε στον τελικό, τελικά όμως δεν τα καταφέραμε στον πέμπτο τελικό. Εντάξει το κάτω - κάτω παίζαμε με τον Ολυμπιακό. Στις αναμεταξύ μας αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός ήταν λίγο πιο τυχερός από εμάς. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, χάσαμε την πρόκριση στον τελικό, όμως, έτσι είναι ο αθλητισμός".

Θα ήθελα πρόεδρε να κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή της σεζόν, να δούμε αν έφταιξε κάτι στην πορεία του πρωταθλήματος και η ομάδα είχε αυτό το αποτέλεσμα. Ξεκινήσατε το πρωτάθλημα με ήττα στην Κηφισιά, στη συνέχεια είχατε ένα σερί νικών 11-0 και δεύτερος γύρος ήταν μέτριος ποιοτικά, αφού δεν καταφέρατε να δείξετε το πρόσωπο του πρώτου διαστήματος. Παρά την μέτρια εικόνα του δευτέρου γύρου ο Φοίνικας είχε την ευκαιρία 4-5 αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου να τερματίσει μέσα στις δύο πρώτες θέσεις, αλλά οι χαμένοι βαθμοί κυρίως στο "Βικέλας", σας έφεραν στην τέταρτη θέση.

"Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά το πρωτάθλημα, σε αντίθεση με κάποιες άλλες ομάδες που δεν είχαν την ίδια εκκίνηση. Στην πορεία χάλασε λίγο η ζύμωση σε μας και έφτιαξε από τις άλλες ομάδες και γι' αυτό όλα τα αποτελέσματα στη συνέχεια ήταν ανοικτά. Θέλω να σημειώσω εδώ πως όλες οι ομάδες στη μέση της σεζόν προέβηκαν σε μεταγραφικές ενισχύσεις, εμείς παραμείναμε με τους ίδιους παίκτες, για τον απλούστατο λόγο ότι η κοινωνία δεν βοήθησε όπως θα έπρεπε τον Φοίνικα. Όταν θέλεις να βλέπεις την ομάδα πάντα ψηλά, βοηθάς κιόλας".

O Φοίνικας δεν έκανε μεταγραφές την χειμερινή περίοδο σε αντίθεση με άλλες ομάδες, που όντως έτσι έγινε, έφταιξε και κάτι άλλο; Το λέω αυτό γιατί ο Φοίνικας με τους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι ήταν ουσιαστικά μια πλήρη ομάδα, με αθλητές εγνωσμένης αξίας και το βλέπουμε και τώρα που δύο παίκτες του "Πειρατικού" έχουν κληθεί στην Εθνική. Αλήθεια τι ήταν αυτό που επηρέασε την ομάδα και από τον Δεκέμβρη και μετά ενώ υπήρχε μία αισιοδοξία ότι ο Φοίνικας μπορεί να πάρει αυτό που του στέρησαν πριν από μερικά χρόνια, δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα κι ακόμη να φτάσει μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος αυτού;

"Εσωτερικά στον Φοίνικα δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα και δεν υπήρχε τίποτα που θα επηρέαζε τους παίκτες της ομάδας μας. Απλά δεν κερδίσαμε, αυτό είναι όλο. Οι παίκτες μας έπαιξαν, προσπάθησαν, προσπάθησαν να διεκδικήσουν. Για να μπορέσει μία ομάδα, μία θεωρητικά καλή ομάδα όπως ήταν ο Φοίνικας να κοντράρει ανοικτά, ένα ισάξιο αντίπαλο τύπου Ολυμπιακός και να φτάνει τη σειρά σε πέμπτο ματς, αλλά και τα παιχνίδια να ολοκληρώνονται στο τάι-μπρέικ, σημαίνει ότι οι παίκτες αγωνίζονται, παλεύουν. Οι λεπτομέρειες κρίνουν αν θα κερδίσεις ή θα χάσεις".

Υπάρχει κάτι που θα κρατήσετε απ' αυτή την χρονιά και θα την μεταφέρετε στην επόμενη;

"Δεν το ξέρω ακόμη αυτό, είναι πάρα πολύ νωρίς για να πω κάτι. Αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω να κρατήσω κάτι. Θα όμως ότι, καλά θα κάνουν οι υπόλοιποι όπως είναι ο κόσμος, οι επιχειρηματίες, οι σπόνσορες και όχι μόνο, να βοηθήσουν λίγο παραπάνω την ομάδα μας. Θα πρέπει να ξέρουν ότι ο Φοίνικας είναι η ομάδα του νησιού. Ακόμη θέλω να τονίσω πως είμαστε σε προεκλογική περίοδο και θα πρέπει οι υποψήφιοι να βοηθήσουν την ομάδα. Όποιος θέλει να βγει στην επιφάνεια θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό του Φοίνικα. Ο κόσμος συναναστρέφεται πολύ με την ομάδα αυτή και πιστεύω πως αν βοηθηθεί από κάποιους ο Φοίνικας, τότε η υπόλοιπη κοινωνία θα προσπαθήσει να στηρίξει αυτούς που να προσφέρει σ' αυτήν την ομάδα".

Μιας και αναφέρθηκες στις εκλογές θα ήθελα να ρωτήσω καθώς ο Φοίνικας είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτού του νησιού, αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο πάρα πολλά χρόνια. Από την πλευρά σας έχετε συναντηθεί με τους υποψήφιους δημάρχους;

"Με έχουν προσεγγίσει και μου έχουν πει ότι θέλουν να τα πούμε, όμως το να τα πούμε απλά δεν βγάζει νόημα. Σκοπός είναι να γίνει κάτι, να κάνουν κάτι".

“Αν δεν μας στηρίξουν όπως πρέπει... τότε θα χάσουν κι εμένα”

Υποσχέσεις έχετε κατά περιόδους δεχθεί πολλές, έχει υλοποιηθεί κάποια;

"Δεν έχει γίνει τίποτα, εκτός από την Περιφέρεια που προσπάθησε να μας ενισχύσει και να μας βοηθήσει σε ένα τουρνουά που διοργανώσαμε με ομάδες του εξωτερικού. Θα μπορούσαν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο, αφού ο Φοίνικας προβάλει το νησί τόσο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι βλέπουν την διαφήμιση που γίνεται μέσω του Φοίνικα, μας γυρνάνε την πλάτη. Όσο δεν μας βοηθούν, ο Φοίνικας δεν μπορεί να πάει μπροστά. Θα πρέπει να το καταλάβουν και να ενισχύσουν αυτήν την ομάδα".

Θα γυρίσω έναν χρόνο πίσω, τον Απρίλιο του 2013 μιλήσαμε σε μία συνέντευξη για τα προβλήματα της Β κλειστής αίθουσα του αθλητικού κέντρου. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα, αφού ακόμη να γίνει η επέκταση της εξέδρας και κάποιες άλλες εργασίες. Θα μιλήσετε πάλι με τον Δήμο για τα ίδια θέματα;

"Από την πλευρά μας θα πούμε πάλι τα ίδια και θα μας τάξουν τα... ίδια. Το ίδιο το κράτος δεν προσπαθεί να βελτιώσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Το γήπεδο δεν είναι δικό μας, δεν είναι δικό μου, είναι αρμοδιότητα του Δήμου να διορθώσει όλα όσα χρειάζεται αυτό το γήπεδο. Είναι λάθος να περιμένουν να κάνω τις εργασίες εγώ. Δεν είναι δικό μου το γήπεδο. Αν συνεχίσουν να μην βοηθούν αυτήν την ομάδα και δεν προσπαθήσουν να την προβάλουν, τότε θα χάσουν κι εμένα".

Είναι βαριά δήλωση ότι θα αποχωρίσετε.

"Βαριά ή ελαφριά είναι η αλήθεια" .

Μίλησες και είπες πριν ότι ο Φοίνικας δεν είχε τη στήριξη που θα ήθελε από τους επιχειρηματίες, αλλά και το Δήμο σε αντίθεση με μία άλλη ομάδα από ένα άλλο νησί που είχε την πλήρη στήριξη των τοπικών επιχειρηματιών Μιλάω για τον Πανναξιακό που είδαμε ότι ένα ολόκληρο νησί ήταν δίπλα σ' αυτή την ομάδα.

"Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους Ναξιώτες που στηρίζουν την ομάδα τους, γιατί εκεί έχουν καταλάβει το νόημα ότι αυτός ο Σύλλογος τους προβάλει παραέξω. Εδώ στη Σύρο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων μας γυρνάνε την πλάτη".

Οι τοπικοί επιχειρηματίες γιατί δεν έχουν σταθεί όπως θα έπρεπε στην ομάδα αυτήν;

"Γιατί και οι ίδιοι επιχειρηματίες βλέπουν ότι ο Δήμος περιμένει άλλους να βγάλουν το "φίδι από την τρύπα". Γι' αυτό είπα κι εγώ ότι αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα χάσουν κι εμένα και πιστεύω ότι αν φύγω την άλλη μέρα δεν θα μου λένε ούτε καλημέρα. Γιατί τώρα όλοι είναι περιχαρείς όταν με βλέπουν".

Θέλω να μου πείτε αν έχετε κάνει σκέψεις για την επόμενη ημέρα.

"Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη για να ξέρουμε τις επόμενες κινήσεις μας".

Μπορεί να είναι νωρίς αλλά βλέπουμε σε άλλες ομάδες να έχουν ήδη βγει τα διαρκείας.

"Ναι συμβαίνει αυτό, γιατί εκεί που έγινε είναι Νάξος και το νησί στηρίζει την ομάδα. Ενώ εδώ όχι δεν γίνεται το ίδιο. Οπότε δεν γνωρίζω τόσο εγώ, αλλά ούτε και οι υπόλοιποι του συμβουλίου που θα κινηθούμε και τι ακριβώς θα κάνουμε".

Ήταν ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα;

"Ήταν πολύ παραπάνω από τις προηγούμενες χρονιές. Μακάρι να συνεχιστεί και να συνεχίσει να έχει τόσο ενδιαφέρον για να κρατήσουμε και να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο πίσω".

Είπατε ότι για να μην φύγει ο κόσμος από τα γήπεδα, όμως δεν είναι και πολλές έδρες που έχουν κόσμο, η Σύρος είναι και ακόμη άλλες δύο ή τρεις έδρες.

"Για αυτά τα τρία γήπεδα αναφέρομαι κι εγώ και να προσπαθήσουμε να μην φύγει κι απ' αυτά".

Στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς είδαμε να έχει κόσμο στο Ρέντη, σε αντίθεση με τη Σύρο που σε όλα τα ματς ήταν το γήπεδο γεμάτο.

"Υπήρχε ένα κάλεσμα από την πλευρά της διοίκησης και των παικτών προς τους φιλάθλους, εκείνοι ανταποκρίθηκαν και γέμισαν τον γήπεδο. Όλα ήταν καλά, το κλίμα ήταν ήρεμο και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα".

Νομίζω ότι τα παιχνίδια σας με τον Ολυμπιακό ήταν διαφήμιση για το άθλημα του Βόλεϊ.

"Βλέποντας τα παιχνίδια τις επόμενες ημέρες και ήμουν ήρεμος, γιατί η ένταση του παιχνιδιού δεν σε αφήνει να είσαι εντελώς ήρεμος, είδα ότι όντως ήταν διαφήμιση για το άθλημα".

Το Ελληνικό βόλεϊ μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο;

"Φυσικά και μπορεί, φτάνει να το βοηθήσει η κοινωνία. Αυτό βέβαια θα πρέπει να το απαντήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Σίγουρα τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχουν μειωθεί, αλλά θα πρέπει ο πρόεδρος να προσπαθήσει να βρει μία άκρη και να κάνει κάτι παραπάνω".

Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις τη θα ευχόσουν να γίνει και τι πιστεύεις ότι θα γίνει.

"Εύχομαι η πολιτεία να αγκαλιάσει περισσότερο το άθλημα που ονομάζεται βόλεϊ, διότι πρόκειται για ένα ευγενές άθλημα που προσκαλεί παιδιά μέσα σε κλειστό χώρο. Θέλω να πιστεύω ότι ναι θα το αγκαλιάσουν το βόλεϊ, όμως κατά τη δική μου άποψη δεν θα γίνει τίποτα απολύτως. Το αφήνουν στην μοίρα του".

Του Σταύρου Μαυράκη (Κοινή Γνώμη)

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares