Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 09:50

Αντώνης Φώσκολος: «Το ''TINOS CUP'' είναι μια αθλητική εκδήλωση που έχει αγκαλιαστεί από όλους»

Ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά ακαδημιών διεξάγεται αυτήν την περίοδο στο νησί της Τήνου.

Για 11η χρονιά το νησί της… Παναγίας φιλοξενεί περισσότεροι από 800 αθλητές και συνοδούς καθώς για δέκα περίπου ημέρες η Τήνος κινείται σε ρυθμούς ποδοσφαίρου. Τα οφέλη πολλά… τα παιδιά από την πλευρά τους βρίσκουν την ευκαιρία να αγωνισθούν με συνομήλικους τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και ταυτόχρονα να τεστάρουν τις δυνατότητές τους. Το νησί και οι τοπικές επιχειρήσεις ωφελούνται από την μεγάλη προσέλευση αθλητών και συνοδών, σε μία περίοδο που ο τουρισμός δεν έχει φτάσει στην κορύφωση του.

Στην Τήνο, εκτός τα παιδιά της τοπικής ακαδημίες έχουν βρεθεί τόσο από τα νησιά των Κυκλάδων, όσο και από άλλες περιοχές. Από τη Σύρο έχει πάρει μέρος ο Νέος Α.Ο. Σύρου και οι Κανονιέρηδες, ενώ από την Πάρο ο Α.Ο. Πάρου έχει δώσει το «παρών». Από το τουρνουά ακαδημιών δεν θα μπορούσε να λείπει η Α.Ε. Μυκόνου, η οποία έχει δώσει μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής. Επίσης, στην Τήνο έχουν βρεθεί γνωστές ακαδημίες όπως της Προοδευτικής, του Πανγυθεατικού, η σχολή ποδοσφαίρου Ρέντη και η σχολή ποδοσφαίρου Καραϊσκάκη από τον Πειραιά. Επίσης, δυναμική ήταν η παρουσία και του Α.Ο. Δόξα Ποντίων, του Α.Ο. Χαϊδαρίου και του Αθλητικού Ομίλου Μελισσίων. Τέλος, σημαντική είναι η παρουσία τόσο της ακαδημίας του Γιάννη Παθιακάκη, όσο και των… Falcons του Κώστα Κατσουράνη.

Ο κόσμος από την πλευρά του όχι μόνο έχει αγκαλιάσει την εκδήλωση αυτή, αλλά σε όλα τα παιχνίδια η εξέδρα του γηπέδου της Τήνου ήταν γεμάτη και οι εικόνες ήταν μοναδικές. Το τουρνουά αυτό για τα παιδιά είναι μία μεγάλη εμπειρία η οποία θα τους μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό τους.

353086244 941582823563207 5447726396663261193 n

«Το Tinos Cup το έχει αγκαλιάσει όλο το νησί»

Η «Κοινή Γνώμη» μίλησε με τον εμπνευστή και υπεύθυνο της διοργάνωσης τον Αντώνη Φώσκολο ο οποίος μας έδειξε και την μεγάλη του αγάπη για το τουρνουά αυτό.

Αρχικά κ. Φώσκολε θα ήθελα να μου πείτε κάποια πράγματα για το τουρνουά και το πως ξεκίνησε η διοργάνωση αυτή.

«Το τουρνουά γεννήθηκε ως ιδέα το 2012, όταν σε συζήτηση με τον πρόεδρο της ομάδας της Τήνου διαπιστώσαμε τον πολύ μικρό αριθμό αγώνων που έδιναν τα παιδιά του νησιού και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν για την πραγματοποίηση τους. Έτσι τον Ιούνιο του 2013, σε συνεργασία με την ομάδα της Τήνου και την υποστήριξη του δήμου Τήνου, διοργανώσαμε το πρώτο TINOS CUP».

353129215 996170741524501 7021200429225676881 n

Βλέπουμε πως για ακόμη μία χρονιά η Τήνος έχει… κλέψει την προσοχή των φιλάθλων, καθώς μιλάμε ένα τουρνουά με πολλές ομάδες. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να βλέπετε τόσες ομάδες να δηλώνουν και να αγωνίζονται στο νησί;

«Το TINOS CUP πραγματοποιείται για 11η συνεχόμενη χρονιά και θεωρείται ένα από τα καλύτερα και πιο γνωστά τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένα τουρνουά "θεσμός" που δεν το σταμάτησε ούτε η πανδημία, με συμμετοχές παιδιών οι οποίες ξεπερνάνε τις 1.000 σε όλη την διάρκεια του (περίπου 10 ημέρες). Όλο αυτό το δημιούργημα είναι πολύ σημαντικό και με γεμίζει με συγκίνηση και υπερηφάνεια, ως Τηνιακός κι ο ίδιος, καθώς νιώθω πως συμβάλλω κι εγώ από την μεριά μου στην ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους του νησιού μου».

Είναι μία μεγάλη προσπάθεια που σίγουρα χρειάζεται πολύ βοήθεια. Από την πλευράς έχετε τη στήριξη των τοπικών αρχών;

«Η προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για την επιτυχία της διοργάνωσης είναι μεγάλη και συλλογική. Οι τοπικές αρχές του νησιού στέκονται αρωγός και είναι πάντα δίπλα μας, πρόθυμες να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις σε οτιδήποτε τους ζητηθεί».

353118251 1635153010324817 7691638181743692105 n

Θα μπορούσε με κάποιες μικρές αλλαγές αυτό το τουρνουά να γίνει ακόμη μεγαλύτερο;

«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιωθούν για να γίνει το τουρνουά ακόμα μεγαλύτερο. Όμως δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Η ύπαρξη περισσότερων αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί αλλά και μεγαλύτερων ξενοδοχειακών υποδομών είναι δυο στοιχεία που θα βοηθήσουν στην γιγάντωση του».

Τέλος, πόσο σημαντικό είναι αυτό το τουρνουά για το νησί της Τήνου και την οικονομία του καθώς ακόμη δεν έχει ξεκινήσει πλήρως η τουριστική περίοδος.

«Το TINOS CUP είναι μια αθλητική εκδήλωση που την έχει αγκαλιάσει ολόκληρη η κοινωνία του νησιού. Παιδιά από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ντυμένα με τα χρώματα των ομάδων τους, διασκορπισμένα στα σοκάκια του νησιού να κάνουν βόλτα και να αγοράζουν τα αναμνηστικά τους. Γονείς που τα συνοδεύουν να διασκεδάζουν, να κάνουν τις αγορές τους, να γνωρίζουν και να μαγεύονται από το νησί σε τέτοιο βαθμό, που να το επισκέπτονται και για τις διακοπές τους. Κι όλα τα παραπάνω σε μια χρονική στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει καν η τουριστική περίοδος. Εύλογα λοιπόν καταλαβαίνουμε πως αυτή η διοργάνωση είναι όχι απλά σημαντική αλλά θα έλεγα αναγκαία για την οικονομία του νησιού. Ένας "καλός οιωνός" για ένα σπουδαίο καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα αν θες να πας γρήγορα πήγαινε μόνος. Αν θες να πας μακριά πήγαινε με παρέα. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον δήμαρχο Τήνου κ. Σιώτο Ιωάννη, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Φρέρη Ρένο , τον πρόεδρο του ΠΑΣ Τήνου κ. Λούβαρη Φραγκίσκο και τον προπονητή του ΠΑΣ Τήνου κ. Μάλλιο Γεώργιος για την τεράστια συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης».

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares