Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 22:26

Θριαμβευτικά στον τελικό της Κ16 ο ΠΑΣ Νάξου [vid]

"Φωτιές" πετούσε ο ΠΑΣ Νάξου στον ημιτελικό της Κ16 αφού επικράτησε με 1-5 του ΑΟ Μυκόνου στο στάδιο της Παροικιάς και αύριο στις 18.00 θα διεκδικήσει το... στέμμα του πρωταθλητή στον τελικό με τον... οικοδεσπότη ΑΟ Πάρου.

Για ένα ημίχρονο ο ημιτελικός αναμεσα στον ΑΟ Μυκόνου και τον ΠΑΣ Νάξου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Στην επανάληψη, ωστόσο, οι "οράνιε" ανέβασαν στροφές και επικράτησαν με 1-5 των "κυανόλευκων" πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή τους στον τελικό του Final Four που γινεται στην Πάρο. 

Από τη άλλη, οι Μυκονιάτες, παρά τη βαριά ήττα, πάλεψαν το ματς δείχνοντας ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουν τις προδιαγραφές να αναδείξουν παίκτες που θα επανδρώσουν την α' ομάδα και την Μικτή Κυκλάδων.

Στο α' μέρος οι Ναξιώτες ήταν ανώτεροι αφού προσπάθησαν να κάνουν κοντρόλ παιχνίδι από πίσω με ανάπτυξη από τα πλάγια.

Μάλιστα, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν όμως πότε ο Μπουρνένης και πότε η αστοχία δεν επέτρεψαν στους “οράνιε” να προηγηθούν.

Στο 14' ο Παντελαίος με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλα τη πάλα άουτ, ενώ στο 27' η κεφαλιά του Μαργαρίτη μετά από κόρνερ και την άστοχη έξοδο του Μπουρντένη πέρασε μόλις άουτ.

Στο 32' ο Καραπάτης δεν κατάφερε μέσα από την περιοχή να σκοράρει αφού οι αμυντικοί του ΑΟ Μυκόνου πρόλαβαν και τον ανέκοψαν. Η προτελευταία φάση του α' μέρους ανήκει στο 35' όπου ο ΠΑΣ Νάξου κατάφερε να... ξεκλειδώσει την άμυνα του ΑΟ Μυκόνου.

Συγκεκριμένα η μπάλα στρώθηκε στον Νίκο Παντελαίο ο οποίος με ένα δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπουρντένη κάνοντας το 1-0.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε η ισοφάριση στο 40', όταν ο Καλογεράς εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση που σημειώθηκε στην άμυνα του ΠΑΣ Νάξου αλλά και το λάθος του Σέργη και με κοντινό σουτ έκανε το 1-1.

Στο 43’ ο ΠΑΣ Νάξου έχασε σπουδαία ευκαιρία για να κάνει το 2-1 όταν μετά από κόρνερ ο Μαργαρίτης έπιασε την κεφαλιά όμως ο Μπουρντένης έδιωξε προσωρινά, με τη μπάλα να φτάνει και πάλι στον Μαργαρίτη ο οποίος από το μισό μέτρο με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 44’ ο Γκούφας ωστόσο στάθηκε πιο τυχερός αφού εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Λέκκα και με ψύχραιμο πλασέ δεν αστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΣ Νάξου. Ο ΑΟ Μυκόνου παρ’ όλα αυτά αντέδρασε και στο 49’ έφτασε κοντά την ισοφάριση. Ο Μιχίλι βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας έχοντας... οπλίσει, όμως την τελευταία στιγμή ο Μανδηλαράς έδιωξε. Στο 56’ ο Μιχίλλι είχε ακόμη μια καλή στιγμή όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Στο 59 ο ΠΑΣ Νάξου κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι Αχμετάι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαργαρίτης ο οποίος… ξεγέλασε τον Μπουρντένη και έκανε το 1-3 δίνοντας σαφές προβάδισμα τους «οράνιε» για τη νίκη.

Λίγα αργότερα και συγκεκριμένα στο 66'  ο Παντελαίος πέτυχε ένα πανέμορφο και δύσκολο τέρμα αφού από ελίχθηκε και βρέθηκε πλάγια, έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στην κλειστή γωνία του Μπουρντένη για το 1-4.

Το τέρμα αυτό δεν ήταν το τελευταίο για τους νικητές αφού το κρεσέντο τους ολοκληρώθηκε λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 75' όταν ο Μαργαρίτης με σουτ νίκησε τον Μπουρντένη διαμορφώνοντας το τελικό 1-5 μέσα σε αποθέωση.

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Τιμόθεος Πούλος) Μπουρντένης, Κουσαθάνας, Πάπα, Αχμετάι, Δάρας, Ξυδάκης, Ζουγανέλης, Καραγιαννόπουλος, Καλογεράς, Μιχίλλι, Φρατζεσκάκης. Αγωνίστηκαν ακόμη Καφετζής, Γκελάι, Μπασιούνας, Ψύλλιας, Κοντιζάς, Χίσα, Μάρκου.

ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ (Πέτρος Μαράκης) Σέργης, Μανδηλαράς, Βαλερής, Σερμάντι, Κόρρα, Μαργαρίτης, Καραπάτης, Γρυλλάκης, Γκούφας, Λέκκας, Παντελαίος. Αγωνίστηκαν ακόμη οι Αντωνόπουλος, Βούδιας, Μερεπέζα, Βαλέττας, Μελισσουργός. 

Ο αγώνας όπως μεταδόθηκε ζωντανά από το sportcyclades.gr 

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares