Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 22:36

Τα... ''γαλόνια'' του κόουτς της Άνω Μεράς, Παπαπαναγή και το... οικογενειακό μικρόβιο του ποδοσφαίρου

Ήταν 20 Φεβρουαρίου 2019 όταν η διοίκηση της Άνω Μεράς ανακοίνωνε τη συμφωνία με τον Φώτη Παπαπαναγή αναλαμβάνοντας τη θέση του τεχνικού διευθυντή στο σύλλογο.

Ένα μήνα και μια ημέρα αργότερα, ο Αθηναϊος κόουτς μετά την αποχώρηση του Πέτρου Ξανθόπουλου στην τεχνική ηγεσία είπε το «ναι» προκειμένου να οδηγήσει ως πρώτος προπονητής τους Μυκονιάτες μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Παπαπαναγής ανέλαβε το σύλλογο σε μια κρίσιμη καμπή αφού η ήττα από τον ΑΟ Μυκόνου με 1-0 όχι απλά «πλήγωσε» τον εγωισμό των πάντων στο σύλλογο, αλλά χαρακτηρίστηκε ως déjà vu με δεδομένο ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί την περσινή σεζόν, αφού η ήττα από τον ΑΟ Μυκόνου στέρησε το δικαίωμα από τους Ανωμερίτες να βρεθούν στον τελικό του πρωταθλήματος.

Ο Παπαπαναγής παρ’ όλα αυτά κατόρθωσε όσο και εάν ακούγεται παράδοξο να αλλάξει τη ψυχολογία στα αποδυτήρια και με νίκες κόντρα σε ΑΟ Σύρου με 1-0 και Μύκονο με 2-0, το νερό μπήκε στο αυλάκι, και ο έμπειρος κόουτς δικαίωσε τους ιθύνοντες για την επιλογή τους να του δώσουν τα σκήπτρα της τεχνικής ηγεσίας.

Πάντως για όσους γνωρίζουν τη δουλειά, τον τρόπο σκέψης του Φώτη Παπαπαναγή τότε αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για έναν τεχνικό που η μεθοδολογία του και οι γνώσεις του ξεπερνούν τα όρια του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου.

Έχοντας στην κατοχή του τα διπλώματα UEFA PRO και Elite Youth (δίπλωμα για προπονητές τμημάτων υποδομής σε ομάδες ΠΑΕ), ο Παπαπαναγής έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του, και κυρίως με το πέρασμα που είχε από τις ομάδες Εθνικός Αστέρας (Τμήματα υποδομής), Ολυμπιακός (Τμήματα υποδομής εννέα χρόνια), Παναχαϊκή (Τεχνικός διευθυντής ακαδημιών και προπονητές στα τμήματα U20 U17, U15) όπως και στον ΑΟ Μυκόνου για 3,5 χρόνια.

Οικογενειακό το... μικρόβιο του ποδοσφαίρου

Πάντως, το… μικρόβιο του ποδοσφαίρου έχει εξαπλωθεί στην οικογένεια Παπαπαναγή, αφού υπενθυμίζουμε πως, ο αδερφός του προπονητή της Άνω Μεράς, εργάζεται ως βοηθός προπονητή και αναλυτής στην Κυπριακή ομάδα του Απόλλωνα Λεμεσού στο πλευρό του Σωφρόνη Αυγούστη.

apollon-limassol-vs-ss-lazio-nicosia-cyprus-shutterstock-editorial-10003993k_2080f.jpg

Παράλληλα έχει διατελέσει στο πλευρό του Γιώργου Δώνη στον ΑΠΟΕΛ από το πόστο του αναλυτή όπως και στον Παναθηναϊκό στο επιτελείο του Χενκ Τεν Κάτε με τον οποίο το Τριφύλλι κατέκτησε τον τίτλο.

 

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares