Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 00:37

Σε εποικοδομητικό και εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση της ΕΠΣ Κυκλάδων με τον Γιάννη Βρούτση [pics-vid]

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και θερμό κλίμα διεξήχθη χθες, 5/10/2023 η συνάντηση του προέδρου, των αντιπροέδρων, μελών και συνεργατών της ΕΠΣ Κυκλάδων με του Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Ο Γιάννης Βρούτσης, τίμησε για ακόμη μία φορά την Κυκλαδίτικη καταγωγή του, καθώς ως Υπουργός Αθλητισμού επέλεξε την ΕΠΣ Κυκλάδων για να πραγματοποιήσει την πρώτη του συνάντηση με ποδοσφαιρική ένωση.

Εκτός τον προέδρου, Ειρηναίου Φρέρη, στη συνάντηση παρέστησαν, οι αντιπρόεδροι, Μάριος Γαλανός και Νίκος Κατσάνης, τα μέλη της ΕΠΣ Κυκλάδων Γιώργος Λαρεντζάκης και Κώστας Παπασταμάτης, ο πρόεδρος της ΑΕ Μυκόνου, Αλέξανδρος Κουκάς και συνεργάτες της ένωσης.

Αφού ευχαρίστησε τον Γιάννη Βρούτση για την βοήθεια του στην επίλυση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το μητρώο, επιτρέποντας σε αρκετά σωματεία να εγγραφούν. Επίσης, στη συνέχεια ενημέρωσε τον υπουργό για τα προβλήματα και τις δυσκολίες, ειδικά για τις μετακινήσεις, όπου του ζήτησε να συνδράμει έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση, είτε με ειδικές εκπτώσεις, είτε με την ένταξη των συλλόγων στο μεταφορικό ισοδύναμο.

Ο κ. Γαλανός και ο κ. Κουκάς επικεντρώθηκαν στην έλλειψη αθλητικών υποδομών στα νησιά τους, ενώ ο κ. Λαρεντζάκης έθιξε το θέμα των μετακινήσεων. 

Ο αντιπρόεδρος κ. Κατσάνης, ζήτησε την αλλαγή του χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Νάξου, ο οποίος είναι γερασμένος και πλέον προβληματικός.

Έρχονται μεγάλες αλλαγές

Ο Γιάννης Βρούτσης, ανέλυσε στους επισκέπτες, το πλάνο και τους στόχους που έχει θέσει ως Υπουργός Αθλητισμού, το οποίο θα φέρει πολλές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε σχέση με αυτά που ισχύουν σήμερα. Μάλιστα, όπως είπε ήδη έχουν καταρτιστεί ομάδες εργασίας από ειδικούς επιστήμονες που εξετάζουν όλα τα παιδία του αθλητισμού, ενώ όπως αποκάλυψε θα πραγματοποιηθεί ευρεία διαβούλευση, όπου το σύνολο της αθλητικής κοινότητας της χώρας θα καταθέσει προτάσεις, οι οποίες θα εξεταστούν και πολλές από αυτές θα υιοθετηθούν από τον νομοθέτη.

Μέσα από αυτές τις μεταρρυθμίσεις, επιτέλους θα αναγνωριστεί και η νησιωτικότητα για τους συλλόγους που εδρεύουν στα νησιά και εκτός του αυξημένου κόστους μετακίνησης έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες άλλα προβλήματα.

Μέσα από τη συγκεκριμένη συζήτηση προέκυψε και μία πρόταση που την εξετάζει σοβαρά πλέον ο Υπουργός. Πρόκειται για την στήριξη των 54 ΕΠΣ της χώρας μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των γραφείων τους και την αυτονόμηση της ενέργειας ου καταναλώνουν μέσω ηλεκτρικών πάνελ. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθούν πόροι, οι οποίοι θα διατεθούν στα λειτουργικά έξοδα, δίνοντας ανάσα στις ενώσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, το υπουργείο είναι έτοιμο να σταθεί αρωγός σε ότι έχει να κάνει με οποιαδήποτε μορφή αθλητισμού.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες από τη συνάντηση:

 

 

 

Δημοσιεύτηκε από sportcyclades στις Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023

 

 

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares