Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012 01:37

Νάξος-Πάρος: ''Θέσεις-Απόψεις για το 2012-2013'' (video)...

SYNANTHSH STH NAXO

Σε καλό κλίμα και με πολλές ιδέες να πέφτουν στο τραπέζι διεξήχθη σήμερα στο Δημαρχείο της Νάξου η πρώτη εκ των τριών προγραμματισμένων συναντήσεων (Νάξο, Σαντορίνη και Σύρο) της ΕΠΣ Κυκλάδων με τα σωματεία της δύναμης της.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Σιγάλας Γιάννης και ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Χωριανόπουλος είχαν την ευκαιρία να θέσουν στους εκπροσώπους William Hill Sports των σωματείων της Πάρου και της Νάξου τις σκέψεις της Ένωσης ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 και παράλληλα να ακούσουν τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις των παρευρισκομένων.

Τα σωματεία εκπροσώπησαν οι: Στέλιος Πολέμης και Γιώργος Κουτελιέρης (Αναγέννηση), Σάμιος Ανδρέας (Αστέρας Μαρμάρων), Τσαντάνης Κώστας και Βάσσος Δημήτρης (ΑΟ Πάρου), Σιφναίος Μανώλης (Νηρέας), Βλησίδης Νίκος (Αστέρας Τραγαίας), Βασίλης Φλεριανός, Γιώργος Αντωνόπουλος και Στάθης Τσακωνιάτης (Πανναξιακός), ενώ τον ΝΟΠΑΠΠΑ του Δήμου Νάξου εκπροσώπησε ο Βαγγέλης Βουτσίνος.

Τα θέματα και οι θέσεις της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Ξεκινώντας η συνάντηση, όλοι οι παραβρισκόμενοι χαιρέτησαν την πρωτοβουλία της Ένωσης και χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή, χρήσιμη και εποικοδομητική για το μέλλον του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Στο ρεζουμέ της συνάντησης αυτής τώρα ο Πρόεδρος Γ. Σιγάλας έθεσε τα παρακάτω θέματα διατυπώνοντας παράλληλα μια πρώτη άποψη από την Ένωση, θέτοντας την όμως πάντα, ως θέμα συζήτησης και διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκομένους.

  1. Κατάρτιση των ομίλων για το πρωτάθλημα της σεζόν 2012-2013 « είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις, καθώς καταλαβαίνουμε τις οικονομικές αντιξοότητες που επικρατούν και πιστεύουμε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί με συζήτηση όλων των σωματείων, παίρνοντας πάντα σαν δεδομένο την κατάσταση, που θα επικρατεί την επόμενη χρονιά στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στα οικονομικά των ομάδων μας».
  2. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την άρτια και καθαρή διεξαγωγή των Κυκλαδίτικων πρωταθλημάτων «είμαστε υπερήφανοι που διεξάγουμε ένα από τα πιο καθαρά πρωταθλήματα της Ελλάδος, πράγμα άλλωστε που αναγνωρίζετε από την πλειοψηφία των ανθρώπων του χώρου».
  3.  Ενημέρωση για την ανάγκη του τέλους του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας πριν τις 29 Απριλίου, ώστε ο πρωταθλητής να συμμετάσχει στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στο Περιφερειακό «είναι ένα θέμα που μας πιέζει και πρέπει να γίνουν θυσίες από όλους για να είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα, καθώς η πολλές αναβολές έχουν ήδη δημιουργήσει πρόβλημα».
  4. Πρόβλημα σε μερικές ομάδες με την υποχρεωτική συμμετοχή μικρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών στην εντεκάδα « μια πρώτη κίνηση είναι η καταγραφή των ομάδων που έχουν πρόβλημα και έπειτα το θέμα μπορεί να τεθεί προς συζήτηση στην Γεν. Συνέλευση της ΕΠΣ».
  5. Πρόβλημα με την πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστών των τμημάτων υποδομών των ομάδων μας « το φαινόμενο παρατηρείτε πλέον έντονα και η θέση της ΕΠΣ είναι ξεκάθαρη, περιέχωντας πάταξη του φαινομένου, καθώς και λήψη μέτρων ώστε τη νέα χρονιά οι ομάδες που δεν μπορούν να διατηρούν αυτά τα τμήματα να ευκολύνονται με μια είδους απαλλαγή που θα γίνει έπειτα από ομόφωνη απόφαση όλων των σωματείων».
  6. Αγωνιστικοί χώροι γηπέδων «πιστεύουμε ότι πλέον όλοι η αγώνες πρέπει να γίνονται σε αγωνιστικούς χώρους με χλοοτάπητα. Προς το παρόν το πρόβλημα έχει περιοριστεί στη Νάξο, βλέπουμε όμως την βούληση που υπάρχει για επίλυση του προβλήματος με κάθε τρόπο και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».
  7. Διαιτησία και αμοιβές διαιτητών «γνωρίζουμε τα προβλήματα, που υπάρχουν στο χώρο της διαιτησίας και πιστεύουμε ότι η ενεργοποίηση νέων διαιτητών, η οποίοι θα βγουν μέσα από σεμινάρια σε κάθε νησί είναι μια λύση που θα βοηθήσει στην οικονομική αποφόρτιση των ομάδων μας».
  8. Ορισμοί αγώνων « τα δρομολόγια των πλοίων μας αναγκάζουν να ορίζουμε αγώνες είτε άλλες ημέρες εκτός Σ/Κ, είτε σε ώρες που θεωρούνται τραβηγμένες. Όμως θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι δεν γίνετε διαφορετικά, καθώς πλέον τα δρομολόγια των πλοίων έχουν περικοπεί σε μεγάλο βαθμό».

Θέσεις και απόψεις σωματείων.

Τα μέλη των ομάδων εξέφρασαν τις θέσεις τους και τις εύστοχες παρατηρήσεις τους, με τον Πρόεδρο του Αστέρα Μαρμάρων να κλέβει την παράσταση τεκμηριώνοντας και αναλύοντας εύστοχα τις απόψεις του.

Αστέρας Τραγαίας

William Hill Sports

  • Χαιρετώντας την πρωτοβουλία της ΕΠΣ για την συνάντηση ο Νίκος Βλησίδης τόνισε ότι η Τραγαία δεν μπορεί να συμμετέχει στα πρωταθλήματα υποδομών αλλά έχει την πρόθεση στα μικρά παιδιά που αγωνίζονται στην ομάδα να δίνετε η ευκαιρία να αγωνιστούν ως δανεικοί σε σωματεία που διαθέτουν τμήματα Νέων ή Παίδων.

Ηλικίες

  • Για τα όρια ηλικίας είπε ότι οι πιο συνεπείς παίχτες στις υποχρεώσεις τους είναι η έμπειροι παίχτες πράγμα που τον κάνει να είναι αντίθετος αν τεθεί θέμα μείωσης των ορίων ηλικίας για την συμμετοχή στα πρωταθλήματα.

Διαιτησία

  • Το φαινόμενο της Συριανές ομάδες να την ακλουθούν Συριανοί διαιτητές πρέπει να εκλείψει, όπου μαζί με την υπέρογκη πληρωμή των ρέφερι είναι δύο πράγματα που πειράζουν αρκετές ομάδες του νομού μας.

Αστέρας Μαρμάρων

  • Την ικανοποίηση του για την συνάντηση αυτή εξέφρασε και ο κ. Ανδρέας Σάμιος λέγοντας ότι, τέτοιες κινήσεις πρέπει να γίνονται πιο συχνά και αν είναι ανάγκη να γίνονται ακόμα και δύο Γεν. Συνελεύσεις με σκοπό την επίλυση όλων των προβλημάτων, που λόγω του περιορισμένου χρόνου δεν συζητούνται όπως πρέπει.

Οικονομικά

  • Πρέπει να γίνει όσο πιο σωστός προγραμματισμός μπορούμε γιατί του χρόνου τα οικονομικά μας θα είναι πολύ χειρότερα από φέτος και συνεπώς μόνο με σωστό προγραμματισμό θα τα βγάλουμε πέρα.

Υποδομές

  • Είναι απαραίτητο η Ένωση να θέσει τους όρους, που όλοι μας θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να μην υπάρχουν περίεργα φαινόμενα και οι όροι αυτοί ίσως θα μπορούσαν να περιέχουν ακόμα και την απαλλαγή ορισμένων ομάδων από την υποχρέωση να διαθέτουν τμήματα υποδομών εφόσον τους είναι δύσκολο και δεν μπορούν να το λειτουργήσουν σωστά.

Διαιτησία

  • Οι διαιτητές μας πρέπει και αυτοί να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους και να αναλογιστούν την δύσκολη οικονομική κατάσταση των ομάδων μας.

Νηρέας Πάρου

  • Είμαστε υπέρ της περεταίρω οργάνωσης των ακαδημιών και περιμένουμε από την ΕΠΣ να επανεξετάσει το φαινόμενο των ηλικιών στις ομάδες των υποδομών, καθώς παρατηρείτε στους αγώνες, μεταξύ των μικρών ποδοσφαιριστών, μεγάλη διαφορά ηλικίας, συνεπώς και σωματοδομής.

Ομάδες Ανδρών

  • Είμαστε επίσης υπέρ της συμμετοχής μικρών σε ηλικία παιχτών στης Ανδρικές ομάδες, καθώς η φιλοσοφία μας είναι η ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών, που θα διαμορφώσουν και το μέλλον του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου.

Διαιτησία

  • Θεωρούμε υπέρογκα τα ποσά που πληρώνουμε στην διαιτησία και πρέπει να γίνει κάτι για την μείωση τους, αρχίζοντας από τον ορισμό ντόπιων διαιτητών στους αγώνες και έπειτα να μειωθούν τα εξοδολόγια διαιτησίας, αρχής γενομένης από την σκανδαλιστική διανυκτέρευση των 60€ !!!

Αναγέννηση Νάξου

  • Είμαστε υπέρ του περιορισμού των ορίων ηλικίας περίπου στα (35) χρόνια, πράγμα που θα εμποδίσει την δημιουργία ομάδων «συνταξιούχων» και θα δώσει χώρο στα μικρά παιδιά να συμμετέχουν στις ομάδες.

Διαιτησία

  • Είμαστε υπέρ του ορισμού ντόπιων διαιτητών στα παιχνίδια, ώστε με τον τρόπο αυτό να μειωθούν κατά πολύ τα έξοδα για την διαιτησία, που κατά τη γνώμη μας είναι υπέρογκα. Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση όταν δεν βλέπουμε τους Ψαρρά και Βαν Άακεν να σφυρίζουν σε παιχνίδια εντός Νάξου και αντιθέτως αντί αυτών να βλέπουμε τριάδες από την Σύρο στα παιχνίδια μας.

Πανναξιακός

  • Μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους η πρόταση να μη διαθέτουν τμήματα υποδομών οι ομάδες που δεν μπορούν να τα συντηρήσουν σωστά και να δοθούν ακόμα περισσότερα κίνητρα σε ομάδες που θέλουν να δουλέψουν με τις υποδομές. William Hill Poker

Διαιτησία

  • Θα θέλαμε να σταματήσουμε να βλέπουμε το φαινόμενο Συριανοί διαιτητές να ακολουθούν Συριανές ομάδες….. και θα θέλαμε να ορίζονται σε δύσκολα παιχνίδια, στα οποία δεν τους βλέπουμε συχνά!!!
  •  

Στήριξη ΕΠΣ

  • Το ότι αγωνιζόμαστε στην Δ΄ Εθνική δεν σημαίνει ότι δεν ήμαστε ομάδα, που ανήκουμε στην δύναμη της ΕΠΣ Κυκλάδων, συνεπώς ζητάμε την στήριξη της Ένωσης στα θέματα που μπορεί να μας βοηθήσει.

ΑΟ Πάρου

  • Ο ΑΟ Πάρου συμφωνεί με την γνώμη των περισσοτέρων στην αίθουσα και ελπίζει ύστερα από μια καλή διαβούλευση θα βγει κάτι καλό για τις ομάδες μας, καθώς πιστεύει ότι θα γίνουν αρκετές κινήσεις προς την οικονομική ελάφρυνση τους.

ΝΟΠΑΠΠΑ

  • Θέλουμε να σας αναγγείλουμε ότι ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου του Αγερσανίου και η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο του Φιλωτίου έχει ήδη ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2012. Τα βήματα αυτά όμως απαιτούν και την δική σας βοήθεια για να υλοποιηθούν, καθώς οι πιέσεις σας και οι παρεμβάσεις σας πιστεύουμε ότι σίγουρα θα επισπεύσουν την ολοκλήρωση των έργων.

Δείτε το βίντεο από την συνάντηση.

Οι καλύτερες αποδόσεις στο στοίχημα και €100 μπόνους!



Τοπική συνάντηση ΕΠΣ Κυκλάδων (Νάξος) από samnaxos


Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares