Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 20:13

Στον τελικό άνευ αγώνα ο Πανθηραϊκός (όλο το παρασκήνιο)

Για ακόμη μία φορά το sportcyclades.gr ενημέρωσε έγκαιρα και έγκυρα το κοινό των Κυκλάδων, σχετικά με την τύχη του ημιτελικού Κυπέλλου, καθώς σήμερα στις 17:00 στο γήπεδο των Φηρών, ο διαιτητής Παντελάκης έκλεισε το φύλο αγώνα Πανθηραϊκός – ΑΟ Πάγου, χωρίς η Συριανή ομάδα να εμφανιστεί στο γήπεδο, με τους γηπεδούχους να πραγματοποιούν τελικά προπόνηση [βλ. φώτο].

Σίγουρα η μη κάθοδος του Πάγου στον αγώνα δεν χαροποίησε κανέναν στη Σαντορίνη, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας του Πανθηραϊκού δεν ήθελαν να πάρουν σε καμία περίπτωση στα χαρτιά την πρόκριση τους στον τελικό του θεσμού, αλλά όπως τόνισαν δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετήσουν την απαίτηση του Πάγου που ήθελε ο αγώνας να γίνει στην Πάρο, καθώς ως γνωστό υπάρχουν πολύ σημαντικοί αγώνες που θα κρίνουν το μέλλον του συλλόγου στην κατηγορία.

Από την πλευρά της η ΕΠΣ Κυκλάδων, που ήθελε να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης, εξάντλησε τα περιθώρια, αναβάλλοντας μία φορά το παιχνίδι, λόγω μη εκτέλεσης του δρομολογίου που σύνδεε τα δύο νησιά, ενώ κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει εκ νέου λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος, καθώς το όνομα του Κυπελλούχου θα πρέπει να έχει κατατεθεί στην ΕΠΟ μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Το βέβαιο είναι ότι στον Πάγο επικρατεί δυσαρέσκεια που ο αγώνας τελικά θα κριθεί στα χαρτιά, καθώς οι άνθρωποι του συλλόγου περίμεναν ότι θα βρεθεί λύση έστω και την τελευταία στιγμή. Να σημειωθεί ότι ο Πάγος είχε ζητήσει δύο φορές τη αναβολή του αγώνα, είχε συζητήσει τηλεφωνικά με τους ανθρώπους του Πανθηραϊκού και της ΕΠΣ Κυκλάδων, αλλά δεν βρέθηκε λύση. Μάλιστα υπήρξε ακόμη και πρόταση από τον Πάγο, παρόλο που η κλήρωση είχε βγάλει ως γηπεδούχο τον Πανθηραϊκό, ο αγώνας να γίνει στη Σύρο, μία πρόταση που απορρίφθηκε άμεσα από τους ανθρώπους του Πανθηραϊκού. 

Το γεγονός ότι ο Πάγος δεν δήλωσε παραίτηση από το παιχνίδι τον επιβαρύνει ακόμη περισσότερο με χρηματικό πρόστιμο, καθώς έγινε και ορισμός διαιτητών.

Πλέον ο Πανθηραϊκός προετοιμάζεται για τον αγώνα «ζωής ή θανάτου» κόντρα στον Αιολικό που θα γίνει το Σάββατο στις 15:00, ενώ ακολουθεί ο τελικός Κυπέλλου την Τετάρτη 28 Μαρτίου.

Τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνα

29512370_10211318212375427_6876964706502836224_o.jpg

Τι ορίζει η προκήρυξη του Κυπέλλου

Μη κάθοδος Ομάδας σε αγώνα

Σε περίπτωση μη καθόδου αδικαιολόγητα Ομάδας σε αγώνα, εκτός των προβλεπόμενων ποινών στον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα, επιβάλλεται χρηματική ποινή 600 € . Το 50% αυτού του ποσού πιστώνεται, στο τέλος της περιόδου, στην αντίπαλη Ομάδα και το 50% πιστώνεται στο Ταμείο Αρωγής . Επί πλέον εάν η Ομάδα, που δεν κατήλθε αδικαιολόγητα να αγωνιστεί, δεν ενημερώσει εγγράφως την ΕΠΣΚ, τουλάχιστον 48 ώρες πριν τον αγώνα, θα της χρεωθούν τα έξοδα Διαιτησίας και 100 €, στην αντίπαλη Ομάδα, αν αυτή είναι Γηπεδούχος . Εάν ο αγώνας είναι ο Τελικός, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 21 ΚΑΠ και του 14 του Πειθαρχικού Κώδικα . Εάν η υπόχρεη Ομάδα δεν τακτοποιήσει την οφειλή της, εντός δέκα ημερών, δεν θα ορίζονται αγώνες της, μέχρι την συμμόρφωση της, με τις ανάλογες επιπτώσεις .

Τι ορίζει ο ΚΑΠ

Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα. Περαιτέρω η ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου. Η ποινή αυτή επιβάλλεται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα.

Τι ορίζει η ΕΠΟ για το Κύπελλο Ερασιτεχνών

Άρθρο 3:  Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη

α. Στους αγώνες της 2ης Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων συμμετέχουν υποχρεωτικά μόνο οι Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ. - Μελών της Ε.Π.Ο., που θα προκύψουν από τους αγώνες της 1ης Φάσης, οι οποίοι διεξάγονται με ευθύνη των Ε.Π.Σ..
Ως ημερομηνία λήξης της 1ης Φάσης του Κυπέλλου ορίζεται η Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018.
Η κοινοποίηση από τις Ε.Π.Σ. - Μέλη στην Ε.Π.Ο. των Κυπελλούχων ομάδων τους, πρέπει να γίνει εγγράφως υποχρεωτικά μέχρι την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.
β. Εφόσον ο Κυπελλούχος δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, η οικεία Ε.Π.Σ. δύναται να δηλώσει ως Κυπελλούχο, τον φιναλίστ του Τελικού εφόσον αυτός επιθυμεί να συμμετάσχει , στις προθεσμίες που ισχύουν ανωτέρω.
γ. Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 τα εξής δικαιολογητικά:
1. Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
2. Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του Σωματείου/Ομάδας περί της αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο. (Άρθρα 13,62, 63, 64 του Καταστατικού Ε.Π.Ο.), νόμιμα επικυρωμένη.
3. Παραχωρητήριο γηπέδου, με ευθύνη του Σωματείου που το δηλώνει, ότι το συγκεκριμένο γήπεδο έχει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να λάβει Άδεια διεξαγωγής αγώνα από την Περιφέρεια.
4. Βεβαίωση μη οφειλής από το Λογιστήριο της Ε.Π.Ο, και της οικείας Ε.Π.Σ..

Η κλήση προς τις ενώσεις για την κλήρωση

2018-03-21_4.jpg

 

Τα δύο αιτήματα που λάβαμε από τον ΑΟ Πάγου προς δημοσίευση 

Αίτημα αναβολής ΑΟ Πάγου 15/3

2018-03-21_2.jpg

Αίτημα αναβολής ΑΟ Πάγου 19/3

2018-03-21_3.jpg

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares