Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 16:57

Στον αέρα οι προπονητές των ομάδων μας (πίνακας)

Μόνο διπλωματούχοι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να κάθονται στους πάγκους των ομάδων σύμφωνα με τις προκηρύξεις που βάσει των οποίων δήλωσαν τα σωματεία συμμετοχή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η διάταξη αυτή που ισχύει τα τελευταία χρόνια από άλλες ενώσεις υιοθετήθηκε φέτος και από την ΕΠΣ Κυκλάδων, πράγμα που σημαίνει ότι, τόσο η ομάδες υποδομών, όσο και αυτές των Ανδρών θα πρέπει να έχουν διπλωματούχους στους πάγκους τους.

Όπως είναι φυσικό η είδηση θα πέσει σαν κεραυνός στα αυτιά των διοικούντων, μιας και στις Κυκλάδες υπάρχουν αρκετοί που εκτελούν χρέη προπονητή χωρίς να κατέχουν κάποια πιστοποίηση - δίπλωμα, ενώ οι ομάδες δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα ώστε να μεριμνήσουν για την επιμόρφωση των προπονητών τους ή ακόμη και για την πρόσληψη κάποιου διπλωματούχου.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της ΕΠΣ Κυκλάδων στο πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρχουν ομάδες που θα αγωνίζονται χωρίς την καθοδήγηση κάποιου τεχνικού.

Αναλυτικά το άρθρο 10 των προκηρύξεων αναφέρει:

Άρθρο 10 . Προπονητές

Τα Σωματεία υποχρεούνται να προσλαμβάνουν Προπονητές κατόχους διπλώματος ανάλογου των αναφερόμενων στο άρθρο 6 παρ. 1 του Κανονισμού Προπονητών ποδοσφαίρου 2015 .

Τα Ερασιτεχνικά Σωματεία Α’ Κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν Προπονητή κάτοχο ταυτότητας UEFA η ΕΠΟ .

Από την υποχρέωση πρόσληψης εξαιρούνται τα Σωματεία, τα οποία θα το αιτηθούν, πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2015-2016, εφ’ όσον στην περιοχή ευθύνης της ΕΠΣ Κυκλάδων δεν υπάρχουν Προπονητές με ταυτότητα UEFA η ΕΠΟ σε αριθμό τουλάχιστον διπλάσιο από τον αριθμό των Ομάδων της Α’ Κατηγορίας . Για τον υπολογισμό του αριθμού των Προπονητών κάθε ΕΠΣ λαμβάνονται υπόψη οι Προπονητές-μέλη του οικείου Συνδέσμου Προπονητών, που έχουν αποδεδειγμένα τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους εντός της χωρικής δικαιοδοσίας της ΕΠΣ . Η έκδοση των ταυτοτήτων θα γίνεται εφάπαξ, με ημερομηνία λήξης 31-12-2015 .

Αναλυτικά ο πίνακας του άρθρου 6 του κανονισμού προπονητών που αναφέρει το τίτλο του διπλώματος και την κατηγορία που έχει δικαίωμα εργασίας ο κάθε προπονητής.

 

PINAKAS PROPONHTON

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το βίντεο της κλήρωσης Το πρόγραμμα των Φιλικών »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares