Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 18:02

Δίδαξε ήθος ο Μαρπησσαϊκός, respect στον coach Καζακίδη

Τη δεύτερη νίκη στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής 15/10 για τον Β’ όμιλο ο Μαρπησσαϊκός. Η ομάδα της Πάρου επικράτησε στο “Δημήτριος Περιστεράκης” του Πανναξιακού ΑΟΚ με σκορ 58-67 υποχρεώνοντας το σωματείο του νησιού της Αριάδνης στην δεύτερη ήττα του τη φετινή σεζόν μετά από αυτή στην πρεμιέρα από τον ΑΟ Πάρου.

Αυτό, όμως, που έμεινε στο μυαλό όλων όσων παραβρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου ήταν η κίνηση του προπονητή των φιλοξενούμενων, του Θοδωρή Καζακίδη να σεβαστεί το γεγονός πως ο αντίπαλός του έπαιζε με ηλικιακά μικρότερους παίκτες από τους δικούς του και να πάρει την απόφαση μετά το πρώτο δεκάλεπτο (12-31) να κάνει rotation για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το παιχνίδι και να κρατήσει τη διαφορά σε φυσιολογικά επίπεδα.

Γεγονός πως χάρηκαν τόσο οι νεαροί αθλητές εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, όσο και ο κόσμος που παρακολούθησε το παιχνίδι από τις εξέδρες. Η κίνηση αυτή σχολιάστηκε θετικά, ακόμη κι από τον αντίπαλο προπονητή, τον Μάριο Ονάσογλου.

Ο τεχνικός της ναξιώτικης ομάδας, ο οποίος κάθισε στην άκρη του πάγκου των γηπεδούχων, αφού ο Ανδρέας Καρακατσάνης βρίσκεται στην Αθήνα για υποχρεώσεις με το ανδρικό τμήμα του συλλόγου, δήλωσε χαρακτηριστικά στο “SportCyclades” μετά το τέλος του αγώνα: «Δίδαξε ήθος ο Μαρπησσαϊκός, respect στον coach Καζακίδη. Είναι παράδειγμα προς μίμηση»…

pannaxiakos marpissaikos paidiko (2)

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής ήδη από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Ο Μαρπησσαϊκός, ο οποίος παρατάχθηκε στο ματς με τις νέες του εμφανίσεις όπου μπήκε και το “πορτοκαλί” μαζί με το “μπλε” λόγω της συνεργασίας με τον Πλοηγό Αντιπάρου, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να αποκτήσει από πολύ νωρίς διψήφια διαφορά, αλλά αυτό που κέρδισε το απόγευμα της Κυριακής στη Νάξο ήταν το μπάσκετ.

Το τελικό αποτέλεσμα σε αυτές τις ηλικίες δεν έχει την παραμικρή σημασία. Αυτό που μετράει σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η καρδιά, η αγάπη και το πάθος που έχεις για το μπάσκετ και γενικότερα για τον αθλητισμό. Παρόλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές για το έργο τους, στους νεαρούς αθλητές για την προσπάθεια και την αγωνιστικότητά τους και πάνω από όλα στους γονείς αυτών των παιδιών που μαζί με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος που τους δίνουν, θα συνεχίσουν τον καλό τους αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εμμ. Καλαβρός.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-31, 24-36 (ημίχρονο), 38-51, 58-67.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΚ (Μαρ. Ονάσογλου): Ονάσογλου 2, Λιανός 10, Γεωργακόπουλος 3, Καλαβρός 6, Ανεβλαβής, Γιαννάκης, Συμεώνογλου 10, Ψάρρας 19 (1), Ντοπέσι, Κονδύλης, Βερύκοκος 2, Βάβουλας 6.

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Θοδ. Καζακίδης): Μακρής 2, Ρούσσος 15 (1), Μοστράτος 2, Ζυκάι Ελ. 10, Τριβυζάς 4, Ζυκάι Λ. 10, Παντελεήμων 2, Κλαμπατσέας 10, Δραγάζης, Κίρμπας, Μπιλίρης 10 (2), Άλλκο 2.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares