Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 22:07

Σπύρος Μάκαρης: Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους, το αξίζαμε, τα καταφέραμε, ας το απολαύσουμε

Η μοίρα λένε πως παίζει τα δικά της περίεργα και αναπάντεχα παιχνίδια…

Στις 12 Φεβρουαρίου του 2017 ο Πανναξιακός γνωρίζει την εκτός έδρας ήττα (71-69) από την Πεντέλη στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Νότου της Γ’ εθνικής με τον πρόεδρο της ομάδας των βορείων προαστίων Αττικής, τον Νίκο Χαρτοματσίδη με αφορμή την διαιτησία να προβαίνει μετά το τέλος του αγώνα σε μία άκρως προκλητική δήλωση για τον κυκλαδίτικο σύλλογο: «Για τον αντίπαλο κανένα σχόλιο. Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι στο όμορφο νησί τους και στην κατηγορία που ανήκουν…»!

Ένα μήνα και τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 4 Απριλίου ο Πανναξιακός για την 21η αγωνιστική χάνει (64-67) στην παράταση (κ.αγ. 60-60) από τον Άρη Νίκαιας στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου και οι ελπίδες του για σωτηρία στην κατηγορία ελαχιστοποιούνται…

paok makaris 2

Τα χρόνια πέρασαν και έπειτα από έξι έτη, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, φαίνεται πως ήρθε η “γλυκιά εκδίκηση” για το σωματείο του νησιού της Αριάδνης, αφού είδε τόσο την Πεντέλη, όσο και τον Άρη να αποχαιρετούν εκείνοι την κατηγορία κι εκείνος μετά το “διπλό” στη Νίκαια να παραμένει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Γ’ εθνική!

Πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν όταν ξεκινούσε η φετινή σεζόν πως ήταν μία: «…αποστολή αυτοκτονίας». Η διοίκηση, όμως, με επικεφαλής τον Βασίλη Φλεριανό στον προεδρικό θώκο και στον πάγκο του τον άνθρωπο που έχει αναγεννήσει το άθλημα στη Νάξο, τον Τάσο Βάβουλα και τον Μάριο Ονάσογλου ως συνεργάτη του, κατάφεραν να τους διαψεύσουν πανηγυρικά. Σιγά-σιγά ξεκίνησε το κτίσιμο της νέας ομάδας με την επιστροφή των Σπύρου Μάκαρη και Παναγιώτη Πολίτη ώστε να γίνει ξανά η συσπείρωση των “Fantastic_4”, ενώ έγινε και η υπέρβαση προστιθέμενος στο παζλ και η… καλαθομηχανή που ακούει στο όνομα Σωκράτης Ψαρόπουλος!

paok makaris 3

Εδώ, δεν πρέπει να παραβλέψουμε και το γεγονός πως η διοίκηση εκτός από τις μεταγραφικές κινήσεις παρείχε σχεδόν τα πάντα στην ομάδα, όπως τις μετακινήσεις της αποστολής με αεροπλάνο, ενώ ό,τι ζητούσε ο καθένας από το αγωνιστικό τμήμα το πραγματοποιούσε.

Έξι μήνες και δύο εβδομάδες μετά το πρώτο τζάμπολ της σεζόν, αφού ο Πανναξιακός ξεκίνησε το πρωτάθλημα από την 2η αγωνιστική και το εκτός έδρας ματς με την Ηλιούπολη (σ.σ. ήττα με σκορ 84-79) ήρθε η απόλυτη δικαίωση. Οι “κυανοκίτρινοι” της Νάξου μέσω των play out καταφέρνουν να παραμείνουν στην κατηγορία με τα συναισθήματα ουκ ολίγα…

«Δικαίωση, να το πω; Ήταν κάτι που το θέλαμε παρά πολύ! Ήταν ο στόχος που θέσαμε και τα καταφέραμε!!!! Ας το απολαύσουμε…», δήλωσε με μεγάλη περηφάνεια στο “SportCyclades” ο “mister selfie” του Πανναξιακού, ο Σπύρος Μάκαρης, ο οποίος αδημονεί πλέον να απολαύσει τις διακοπές του με τις τρεις γυναίκες του, τη σύζυγό του Μαρία και τις δύο κόρες του, οι οποίες του έδιναν την… άδεια κάθε 15 ημέρες να τις αφήνει για να παίξει το αγαπημένο του άθλημα εκτός έδρας.

Ποιο ήταν, όμως, το μυστικό της φετινής επιτυχίας; Ο εκ των πρώτων σκόρερ της κανονικής διάρκειας του Πανναξιακού (298 πόντους/22 ματς) τονίζει: «Το μυστικό; Το οικογενειακό κλίμα. Κι αυτό από την διοίκηση ξεκινάει… Και συγκεκριμένα από τον Παναγιώτη Καλάβρο! Αυτός ο… τυπάρας κάνει δουλίτσα, “απορροφάει” κραδασμούς!!! Οι ”Fantastic_4” είναι καλοί στα αποδυτήρια. Διαχρονικά τώρα. Τους αγκαλιάζουμε από την πρώτη στιγμή και γινόμαστε “Blue Family”. Εγώ ήρθα στην ομάδα κάπως… τυχερά! Για καλή μου τύχη ο coach του ΑΠΑΣ, ο Κώστας Ρουμελιώτης δεν με χρησιμοποίησε στο ματς με τον Εθνικό την 1η αγωνιστική κι έτσι είχα το δικαίωμα μεταγραφής στον Πανναξιακό και κατάφερα να παίξω μπασκετάκι που τόσο πολύ ήθελα.

Βέβαια, δεν πρέπει να παραβλέψουμε και την παρουσία του κόσμου της ομάδας. Βοήθησε και μάλιστα αρκετά! Υπήρχαν ματς ακόμα και στα εκτός έδρας, όπως στον Κρόνο, η σήμερα (30/4) στον Άρη που είχε 70-80 άτομα… Αυτό τόσα χρόνια δεν το έχω ξανά δει από ναξιώτικη ομάδα. Σχεδόν παίξαμε όλα τα ματς εντός έδρας!».

paok makaris 3

Αν και είναι πολύ νωρίς, μπορεί να θέσει τους στόχους της επόμενης σεζόν; «Η νέα σεζόν; Πρέπει να πάω διακοπές πρώτα τα κορίτσια μου και από 1η  Ιουνίου θα μιλήσω ξανά για μπάσκετ! Τον στόχο σίγουρα θα τον βάλει η διοίκηση. Εκτιμώ, ότι αυτή η διοίκηση κουβαλάει αρκετή τρέλα!!!».

Όσο για το πόσο θα τον βλέπουμε ακόμη στα παρκέ; Ο Μάκαρης ξεκαθαρίζει και… προειδοποιεί: «Αν θα παίξω του χρόνου, τελικά; Εννοείτε! Προβλέπω να παίζω 6-7 χρόνια ακόμα… Αρκεί να με θέλουν στην ομάδα…».

Τέλος, τόσο ο Μάκαρης, όσο και οι συμπαίκτες του δεν ξέχασαν τον μεγάλο απόντα του ματς με τον Άρη, τον Παναγιώτη Πολίτη, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης στο προηγούμενο ματς με τον Άρη Νίκαιας 2’ πριν την λήξη του αγώνα με μια προσπάθεια με τον Δημήτρη Καραδολάμη. Εξ ου και η βασική φωτογραφία που απεικονίζει τους… “Fantastic_3” χωρίς τον Πολίτη και τον Νίκο Μυλωνά να καλύπτει την απουσία του με την ανοιχτή αγκαλιά!

paok makaris 4

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares