Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 12:21

Στα… ουράνια η κούπα, πρωταθλητές Κυκλάδων οι παίδες του Περιστεριώνα Τήνου

Στον θρόνο του επέστρεψε έπειτα από τέσσερα χρόνια ο Περιστεριώνας. Η ομάδα της Τήνου επικράτησε με σκορ 52-38 της αξιόμαχης ΑΕ Σαντορίνης στον μεγάλο τελικό του Final Four του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην κατηγορία της έπειτα από 1477 ημέρες και δη από τις 13 Απριλίου του 2019 και τη νίκη της επί του ΑΟ Πάρου (65-48) στο κλειστό της Μάρπησσας.

Το πάθος, το άγχος και η αστοχία των νεαρών αθλητών και των δύο ομάδων κυρίευσαν στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού της Μεγαλόχαρης το βράδυ του Σαββάτου 29/4. Οι άμυνες έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι κλεμμένες μπαλιές βοήθησαν να μπουν εύκολα καλάθια.

peristerionas aes paides telikos

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι του Κώστα Αξιώτη μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν στο ημίχρονο με μία διαφορά +6 πόντων (19-25). Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι Τηνιακοί του Αντώνη Βιδάλη με πολύ καλή άμυνα και ευστοχία στις επιλογές τους έφεραν “τούμπα” το ματς και βρίσκοντας πρωταγωνιστές ανά δεκάλεπτα κατάφεραν να πάρουν την νίκη και να σηκώσουν την κούπα στα ουράνια!

Στα ουράνια που μία παιδική ψυχούλα τους “έβλεπε” και τους καμάρωνε. Που χαιρόταν μαζί τους. Που χαιρόταν για τον μπαμπά του, που δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να οδηγήσει τον Περιστεριώνα, αν και κατά πολλούς το αουτσάιντερ του Final Four, στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος!

VIDALIS

Όπως είπε στους παίκτες του και ο coach Βιδάλης μετά το τέλος του αγώνα: «Μάγκες πολλά- πολλά συγχαρητήρια... Αυτό το πρωτάθλημα δεν συγκρίνεται με κανένα γιατί το πήραν τα "παιδιά μου" είστε στην ηλικία του Νικόλα μου και αυτό μου δίνει το "δικαίωμα" να σας νοιώθω λίγο περισσότερο παιδιά μου... Μάγκες για αυτό το πρωτάθλημα έχουν συμβάλει πολλοί άνθρωποι: πρώτα από όλα το ΔΣ που ανέλαβε να φέρει το Final 4 στην Τήνο. Δεν είναι απλό. Πολλές ώρες δουλειάς. Πολλές ώρες αϋπνίας, άγχους. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον πρόεδρο... MVP!!!! Δεν μπορώ να ξεχάσω ποτέ το εφηβικό... Τους ευχαριστούμε πολύ μέσα από την καρδιά μας χάρη σε αυτούς στις διακοπές του Πάσχα έγιναν προπονήσεις άλλου επιπέδου... Άμεσα μυρίστηκα πρωτάθλημα, άμεσα η πίστη μου εκτοξεύτηκε! Υποκλίνομαι! Σας ευχαριστώ προσωπικά! Είμαστε τελικά μεγάλη οικογένεια!».

DSC 1388 2 1024x683

Τα μπράβο και τα συγχαρητήρια, όμως, δεν ανήκουν μόνο στους νικητές! Το τελικό αποτέλεσμα σε αυτές τις ηλικίες δεν έχει την παραμικρή σημασία. Αυτό που μετράει σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η καρδιά, η αγάπη και το πάθος που έχεις για το μπάσκετ και γενικότερα για τον αθλητισμό. Παρόλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές για το έργο τους, στους νεαρούς αθλητές για την προσπάθεια και την αγωνιστικότητά τους και πάνω από όλα στους γονείς αυτών των παιδιών που μαζί με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος που τους δίνουν, θα συνεχίσουν τον καλό τους αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Εμ. Καλαβρός, Άγγ. Σαμοθράκης, Κων. Παπαδημητρόπουλος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-8, 19-25 (ημίχρονο), 34-30, 52-38.

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Αντ. Βιδάλης): Κλαυδιανός 6, Γελαδάρης, Συρίγος, Νιώρας, Βλαστός, Τσιντζιλίδης, Μαχμούτι 14 (2), Φώσκολος Μ. 6 (2), Χαρικιόπουλος, Φώσκολος Ιωσ. 14 (2), Πολυκανδρίτης 5 (1), Παπαευθυμίου 7.

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Κων. Αξιώτης): Γεωργιάδης, Καρατζης, Γκίνος, Ζυμβραγουδάκης, Τζέλλος 7, Ψυρούκης, Κοτσάι 13 (1), Ιλάσκου 6, Φύτρος 8 (1), Φλέσσας, Ρούσσος Αρτ. 2, Ρούσσος Χαρ. 2.

 

 

Στον έβδομο ουρανό οι πρωταθλητές παίδες του Περιστεριώνα Τήνου B.C. Peristerionas - Περιστεριώνας Τήνου

Δημοσιεύτηκε από sportcyclades στις Κυριακή, 30 Απριλίου 2023

 

DSC 1379 2 1024x683

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares