Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 16:11

Ανακοίνωσε τη γενική προκήρυξη της νέας αγωνιστικής περιόδου η ΕΟΚ

Την γενική προκήρυξη για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 ανακοίνωσε την Τετάρτη 22 Ιουνίου η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Σύμφωνα με αυτή, την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το κύπελλο Ελλάδος, ενώ έναν μήνα αργότερα (1/10) τα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ εθνικής. Παράλληλα, όρισε τις ημερομηνίες για τα πανελλήνια πρωταθλήματα των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής των συλλόγων, καθώς και για τους αγώνες των μπαράζ ανόδου.

Συγκεκριμένα, οι προκριματικές φάσεις εφήβων και νεανίδων θα διεξαχθούν από 7 έως 9 Απριλίου 2023 και των παίδων, κορασίδων από 19 έως 21 Μαΐου 2023. Τα μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική για τους άνδρες από 21 έως 25 Ιουνίου και δεν αλλάζει κάτι, αφού θα συμμετέχουν οι πρωταθλητές Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Χίου, Λέσβου και Σάμου.

Στην προκήρυξή της ΕΟΚ γίνεται αυστηρή σύσταση προς τις Ενώσεις και της ΤΕ να ολοκληρώνονται έγκαιρα τα τοπικά πρωταθλήματα. Στα πρωταθλήματα της Β' και της Γ' εθνικής δικαίωμα έχει ένας ενήλικος αλλοδαπός αθλητής προερχόμενος από χώρα της ευρωπαϊκής ζώνης της FIBA, ή από ειδικό καθεστώς (μετανάστης, εμπόλεμες χώρες).

Τέλος, η Ομοσπονδία καταστεί σαφές τι ακριβώς θα γίνει με τις αναδιαρθρώσεις για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αναλυτικά η προκήρυξη: https://drive.google.com/file/d/1WkIyNAaDXw0h0pdKBVmViDJklt8tXIKy/view

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares