Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 16:30

Συναρπαστική η πρεμιέρα του γυναικείου της ΕΣΚΚ, με το... δεξί ο Μαρπησσαϊκός κόντρα στον αξιόμαχο ΑΠΑΣ Νάξου

Με ένα πολύ ωραίο παιχνίδι ξεκίνησε το γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΣΚ Κυκλάδων με τις δύο ομάδες να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στην αναμέτρηση της Κυριακής 21 Νοεμβρίου που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Μάρπησσας, ανάμεσα στον Μαρπησσαϊκό και τον ΑΠΑΣ Νάξου "Τα Φανάρια" νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Πάρου με σκορ 63-54 μπαίνοντας με το δεξί την φετινή σεζόν.

Δύο διαφορετικά πρόσωπα είχε ο κυριακάτικος αγώνας με το πρώτο δεκάλεπτο να δείχνει ότι θα ακολουθήσει ντέρμπι, αφού οι αθλήτριες των δύο ομάδων έψαχναν τα πατήματά τους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο με "όπλο" την μεγάλη ευστοχία οι οικοδέσποινες του Βαγγέλη Μουρογιάννη πήραν κεφάλι στο σκορ με τις Σπυριδούλα Λαουράκη, Αλεξάνδρα Ιωαννίδου και Μαρουσώ Λαουράκη να βρίσκουν στόχο έξω από την γραμμή των 6μ.75εκ. και να μην αφήνουν περιθώρια στις Ναξιώτισες για αντίδραση.

258745130 583200646123641 634238850520916493 n

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό, αφού οι αθλήτριες του Μιχάλη Βεβαινιώτη αν και έκαναν πολλά λάθη βρήκαν σκορ με πρώτο "βιολί" την Μυρτώ Μαθιάσου κι έσφιξαν την άμυνά τους μειώνοντας την διαφορά.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Παριανές γύρισαν την άμυνα σε ζώνη λόγω των αρκετών φάουλ που ήταν χρεωμένες απόρροια της πιεστικής άμυνας που έπαιζαν και βρέθηκαν κοντά στο να μπουν σε μπελάδες, αλλά με κάποια καθοριστικά καλάθια και την αστοχία σε κομβικά σημεία των αθλητριών του ΑΠΑΣ έφτασαν στην νίκη.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε, όπως φανερώνει και η παρακάτω φωτογραφία, ενός λεπτού σιγή εις μνήμην της Βάσω Μπεσκάκη. Ως αθλήτρια ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Σπόρτιγκ, ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες της και στην εθνική Ελλάδας για χρόνια, σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες και 35 φορές στην ομάδα γυναικών, σημαντικό γρανάζι της λειτουργίας της ΕΟΚ στο γραφείο των εθνικών ομάδων και στις σχέσεις με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τη FIBA. Τα τελευταία χρόνια είχε γίνει και κομισάριος σε διεθνείς διοργανώσεις, διευρύνοντας συνεχώς τους τομείς ενασχόλησής της με το άθλημα, ενώ τα καλοκαίρια της τα περνούσε για διακοπές στο νησί της Πάρου.


DFSDF985
Μάλιστα, ως αθλήτρια της εθνικής Ελλάδος έκανε την καλοκαιρινή της προετοιμασία στο γυμναστήριο του προπονητή του Μαρπησσαϊκού, του Βαγγέλη Μουρογιάννη, με τον οποίο ήταν πολύ καλοί φίλοι, ενώ μαζί τους ήταν και οι άλλωτε αθλήτριες της "γαλανόλευκης", οι Κατερίνα Δελή, Σοφία Κλιγκοπούλου και Ελένη Βασιλείου.

ΜΕΤΑ το τέλος της αναμέτρησης, οι αθλήτριες του Μαρπησσαϊκού, όπως φανερώνει και το παρακάτω βίντεο, αφιέρωσαν τη νίκη της ομάδας τους στην συμπαίκτριά τους, την Παρασκευή Καπούτσου, η οποία είναι έγκυος και δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ομάδα της Πάρου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Άγγ. Σαμοθράκης, Βασ. Σιατής.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-11, 40-29 (ημίχρονο), 54-39,63-54

MARPISSAIKOS GYNAIKES

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Βαγ. Μουρογιάννης) : Χριστοφόρου, Ιωαννίδου 7 (1), Αλιπράντη 2, Μπάλογλου 5, Λαουράκη Σπ. 19 (2), Καλογεροπούλου 6, Κεφαλά 8, Αρκουλή, Τσιγώνια 2, Κότσαλη, Καπάρου 2, Λαουράκη Μαρ. 12 (2).

FANARIA GYNAIKES

ΑΠΑΣ ΝΑΞΟΥ "ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ": (Μιχ. Βερβαινιώτης): Κορρέ 2, Κωστούλα-Σάββα, Γιαννακοπούλου 8, Μαθιάσου 17 (1), Καρούση, Χουζούρη Καλ. 7, Μαργαρίτη 2, Βελιανίτη 3 (1), Πουλάι 3 (1), Κρητικού 12.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares