Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 20:03

Να βγει μπροστά ο υπουργός υγείας που ξέρει καλά τι σημαίνει αθλητισμός...

Οι ζωές όλων μπορεί να έχουν αλλάξει προσωρινά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της καραντίνας που μας κρατάει μακριά από τα γήπεδα και τις καθημερινές μας ασχολίες, όμως οι προπονητές των ομάδων της ΕΣΚ Κυκλάδων που συμμετέχουν στον Α’ όμιλο στέλνουν μέσω του “SportCyclades” το δικό τους μήνυμα εν όψει της συνέχειας.

Προβληματισμοί, σκέψεις, προτάσεις είναι ορισμένα από τα στοιχεία που παραθέτουν άνθρωποι που… βγάζουν το ψωμί τους από αυτό το άθλημα σε έναν νομό που όπως είχε πει σε συνέντευξή του στο σάιτ μας τον περασμένο Οκτώβριο ο νέος πρόεδρος της ΕΣΚΚ, ο Γιώργος Ονάσογλου: «Ασχολούμαστε με το μπάσκετ στον πιο δύσκολο νομό της Ελλάδος…». Και δεν είχε κι άδικο!!!

Μπορεί το καλοκαίρι οι Κυκλάδες να σφύζουν από ζωή λόγω του τουρισμού, τον χειμώνα όμως; Αποξενωμένοι οι κάτοικοι των νησιών αυτών κυρίως όταν έχει απαγορευτικό απόπλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι οποίοι προσπαθούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πόσο δε όταν είσαι προπονητής αθλήματος και προσπαθείς να μαζέψεις όσα περισσότερα παιδάκια στις ακαδημίες σου ώστε να βγάλεις τουλάχιστον τα προς το ζην…

Ένας χώρος που τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται σημάδια ανάκαμψης στον αθλητισμό στις Κυκλάδες είναι το μπάσκετ που τη φετινή αγωνιστική σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία του τρεις ομάδες συμμετέχουν στις εθνικές κατηγορίες. Η ΑΕ Σαντορίνης στην Α2 γυναικών, ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” στη Β’ εθνική και ο ΑΟ Μυκόνου στη Γ’ εθνική.

Το “SportCyclades” επικοινώνησε με όλα τα μέλη των τεχνικού τιμ των αγωνιστικών τμημάτων των  ομάδων τόσο από τον Α’ όμιλο και από τον Β’ όμιλο, προκειμένου να μας απαντήσουν σε τρεις ερωτήσεις για το πως βιώνουν το Lockdown_2 κι αν ελπίζουν πως τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν.

Η αρχή του θέματος που επεξεργάστηκε ο αρχισυντάκτης του τμήματος μπάσκετ του σάιτ μας, ο Ιωάννης Νοταράς έγινε με τα σωματεία που συμμετέχουν στον Β’ όμιλο και η συνέχεια γίνεται σήμερα με εκείνα του Α’ ομίλου σε τρεις κοινές ερωτήσεις που τους θέσαμε. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την άμεση ανταπόκριση και την εκτίμηση που δείχνουν στο σάιτ μας και τους ευχόμαστε καλή υγεία και σύντομα ξανά στα γήπεδα.

Οι τρεις κοινές ερωτήσεις που τους θέσαμε είναι οι εξής:

1) Πως αισθάνεστε όντας η πολιτεία σας έχει στην... απ' έξω και σας αφήνει "κλειδωμένους" ανοίγοντας σταδιακά όλα τα υπόλοιπα (με όποιον τρόπο τα ανοίγει);
2) Σε πιθανό τετ α τετ με εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις, τι θα τους λέγατε;
3) Όλοι λένε πως η φετινή αγωνιστική σεζόν είναι χαμένη. Ποια είναι η δική σας άποψη;

* Για την αποφυγή των όποιων παρεξηγήσεων, οι ομάδες είναι κατά αλφαβητική σειρά, όπως και τα επίθετα των προπονητών αυτών που έχουν απαντήσει…

ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ
Μoustakas
1) «Πάνε σχεδόν τρεις μήνες που βρισκόμαστε σε καραντίνα και για μια άλλη φορά ο αθλητισμός είναι αυτός που την… πληρώνει από τους πρώτους. Το αθλητικό κομμάτι της κοινωνίας μας δυστυχώς το έχουν σε τελευταία μοίρα και για αυτό των λόγο συνεχίζει την κάθοδο του στα “τάρταρα” της ιστορίας. Δυστυχώς για εμάς όλους που ασχολούμαστε με αυτό και ειδικότερα με το μπάσκετ μας έχουν αφήσει στο έλεος μας, ζουν χιλιάδες οικογένειες από την ενασχόληση τους με το άθλημα και μας έχουν φτάσει στο χείλος της οικονομικής και ψυχολογικής κατάρρευσης. Θεωρώ ότι η πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΣΑΚ με έχει καλύψει πλήρως. Πιστεύω ότι κακώς μας έχουν σε τόση αυστηρή καραντίνα τουλάχιστον για τα νησιά και από τη στιγμή που, σύμφωνα με των πρωθυπουργό είμαστε σε πράσινη κατάσταση δεν βλέπω το λόγο που δεν μας αφήνουν να ξεκινήσουμε τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως είχαμε κάνει και μετά την πρώτη καραντίνα».

2) «Σε ένα πιθανό τετ α τετ μαζί τους θα τους πρότεινα να έρθουν στο νησί από το Νοέμβριο έως τον Μάρτιο να διαπιστώσουν ότι είμαστε από μόνοι μας σε καραντίνα κάθε χρόνο και δεν χρειαζόμαστε κάποια επιπλέον…».

3) «Δεν θεωρώ ότι η χρονιά είναι χαμένη μπορούμε την άνοιξη και ακόμα και το καλοκαίρι να σώσουμε την χρονιά. Υπάρχουν λύσεις που θεωρώ ότι η κατά τόπους Ενώσεις μπορούν να πραγματοποιήσουν. Όσο αφορά εμάς στης Κυκλάδες νομίζω από την στιγμή που έχει γίνει το 30% περίπου των αγώνων μπορούμε να τα ολοκληρώσουμε».

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΥΜΑΝΙ
Rumani
1) «Όντας στο εξωτερικό και συνεχίζοντας να εργάζομαι σε αυτό που αγαπώ. Νιώθω τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ ξανά σε μια επαγγελματική κατηγορία όπως αυτή της Superleague γυναικών του Κοσσόβου. Σίγουρα η υγεία είναι πάνω από όλα και όλους! Αλλά θα έπρεπε η πολιτεία από το προηγούμενο lockdown να έχει έναν τρόπο ώστε ο αθλητισμός, έστω στο κομμάτι των ακαδημιών να είναι συνυφασμένος με το άνοιγμα των σχολείων. Αισθάνομαι ότι δεν υπολογίζουν το ποσό σημαντικό είναι για τα παιδιά γενικότερα ο αθλητισμός και πόσοι άνθρωποι ασχολούνται με αυτό και παραμένουν ανενεργοί».

2) «Σε πιθανό τετ α τετ σε αυτούς που περνούν τις αποφάσεις θα τους έλεγα... ότι λύσεις και τρόποι αποφύγεις της διασποράς υπάρχουν! Και πώς έπρεπε να δοθούν λύσεις από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους στον αθλητισμό για να προστατέψουν αυτό που κάνουν! Λύσεις υπάρχουν... ο αθλητισμός είναι υγεία! και δεν πρέπει να σταματάει» ποτέ».

3) «Η φετινή χρονιά δεν ξέρω εάν είναι χαμένη.! Ίσως μπορεί να συνεχιστεί Αλλά υπάρχουν πολλοί παράμετροι. Ας αναφερθούμε στις Κυκλάδες... Δεν νομίζω να είναι εφικτό να γίνουν αγώνες καλοκαιριάτικα, λόγου του τουρισμού. Άποψη μου θα ήταν έστω με μια διοργάνωση τουρνουά για κάθε κατηγορία να ήταν εφικτή η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, ώστε να βγουν οι πρωταθλητές. Π.χ Μέσα σε διάστημα 2,5 / 3 μηνών θα μπορούσε να γίνει το έξης. Εάν για παραδείγματα ξεκινήσουν οι προπονήσεις των Μάρτιο, να γίνουν 6 εβδομάδες προπονήσεις ώστε οι αθλητές να ξανά έρθουν στην φυσική κατάσταση που χρειάζεται και μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα να γίνονται κάθε σαββατοκύριακο και από ένα τουρνουά για να αναδεικνύονται οι πρωταθλητές.! Δηλαδή, εάν ξεκινήσουμε Μάρτιο να έχουμε τελειώσει το αργότερο τέλος Ιουλίου.

Άλλη μια πρόταση που θα ήθελα να κάνω σε όλες τις ομάδες των Κυκλάδων για τις ακαδημίες είναι να συνεχιστούν οι προπονήσεις μέχρι τέλος Ιουλίου, όπως και διοργανώσεις camp και 3on3. Ώστε τα παιδιά να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη χρονιά».

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΕΛΑΠΑΣΧΟΣ
Delapasxos

  • «Η Ομοσπονδία όπως έχει δηλώσει επανειλημμένος μέσω ανακοινώσεων της είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει τις οδηγίες της κυβέρνησης. Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση που έχε διαμορφωθεί με την μη τέλεση αγώνων και κυρίως εξουθενωτική για τους παίκτες και προπονητές που βιοπορίζονται από το άθλημα του μπάσκετ. Σίγουρα πάνω από όλα προέχει η υγεία, αλλά θα μπορούσαμε ίσως αν υπήρχε η δυνατότητα να τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας της Α1 ώστε να αρχίσουν ξανά και οι υπόλοιπες κατηγορίες. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα…».

  • «Η άμεση επανεκκίνηση των υπόλοιπων κατηγοριών είναι αναγκαία και πραγματοποιήσιμη, αφού η τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και η ταυτόχρονη ανακάλυψη του εμβολίου για την καταπολέμηση του κορονοϊού είναι δύο παράμετροι που μπορούν να διασφαλίσουν την υγεία όλων των εμπλεκόμενων στους αγώνες».

  • «Είναι ξεκάθαρο ότι είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ομοσπονδίας, αφού ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος. Ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανόν η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τις ομάδες να προβεί στην εξεύρεση μίας πατέντας-λύσης για την πραγματοποίηση των υπόλοιπων αγώνων, την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και την ανάδειξη των πρωταθλητών…».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΡΔΟΣ

Skordos

  • «Για όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ, εμάς τους προπονητές, τους αθλητές, αλλά κι αυτούς που είναι κοντά και το αγαπάνε το γήπεδο είναι κομμάτι της ζωής μας, της καθημερινότητας μας, ο χώρος που συναντιόμαστε, δημιουργούμε, δουλεύουμε. Το κλειδωμένο γήπεδο είναι γεγονός θλιβερό. Αν σκεφτούμε ότι από τον Μάρτη του 2020 μέχρι και σήμερα τα γήπεδα του μπάσκετ ήταν και παραμένουν κλειδωμένα για 150 μέρες περίπου τότε μόνο στεναχώρια και ανησυχία αισθάνομαι για τον μαρασμό του μπάσκετ και του ερασιτεχνικού αθλητισμού γενικότερα».

  • «Οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν τον αθλητικό χώρο και κατανοούν την σημαντική συμβολή του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη νεολαία, την κοινωνία και στο αθλητικό οικοδόμημα της χώρας. Σε αυτούς θα έλεγα να αποφασίζουν δίκαια».

  • «Και να ολοκληρωθεί με κάποιον τρόπο αυτή η αγωνιστική σεζόν στον απολογισμό η επίτευξη των όποιων στόχων θα είναι περιορισμένη στο μίνιμουμ. Υπό αυτή την έννοια ναι δυστυχώς είναι χαμένη».

ΕΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΙΝΟΣ
Lazarinos

  • «Δυστυχώς βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με την υγειονομική κρίση που μας πλήττει, και φυσικά δεν είναι ο σκοπός μας να βάλουμε στη ζυγαριά τις ζωές που χάνονται. Όμως, πρέπει να βρεθούν λύσεις και μάλιστα άμεσα από τους υπευθύνους. Σεβόμαστε απόλυτα τους θεσμούς, αλλά θα πρέπει να μας  πείθουν κιόλας όχι κατά κύριο λόγω εμάς, αλλά τις νεότερες γενιές που συνεχώς τους διακατέχει και θα τους διακατέχει ένα μόνιμο αίσθημα αδικίας. Αισθάνομαι “μουδιασμένος” γιατί αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους μας. Παρακολουθώντας το σαββατοκύριακο έναν αγώνα, δεν έχει σημασία σε ποιο άθλημα, άκουγα συνεχώς πανηγυρισμούς εκτός πλάνου της κάμερας, τελικά με διαβεβαίωσε ένας φίλος ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 50 φιλάθλους στα άνω διαζώματα. Άντε τώρα εσύ να πείσεις τους αθλητές σου αν αυτό είναι δίκαιο, ή όχι».

  • «Αυτό που θα τους έλεγα είναι να κατανοήσουν ότι ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ πάνω από όλα, με πολλαπλά οφέλη για ψυχική, σωματική υγεία και ευεξία. Και φυσικά να ενημερωθούν και να συζητήσουν με άλλες χώρες όπως την Πορτογαλία, την Μάλτα, την Ρουμανία, το Βέλγιο κι άλλες, έτσι ώστε να βρεθεί η φόρμουλα επανέναρξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού έστω και με στυλ προπονήσεων μόνο, ή ατομικής ενδυνάμωσης των αθλητών στα εξωτερικά γήπεδα».

  • «Το ερασιτεχνικό  μπάσκετ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής, άρα θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται όπως και οι υπόλοιπες δραστηριότητες της καθημερινής ζωής μας. Με τόσες  εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας θεωρώ πως ανοίγει ένα πολύ μεγάλο θέμα προς συζήτηση για τον αν έχει χαθεί η χρόνια όχι σίγουρα όμως καταστραμμένη. Διακοπή 3 μηνών και βάλε σημαίνει πως θες άλλους τόσους  μήνες να επαναφέρεις τον ερασιτέχνη καλαθοσφαιριστή  σε κατάσταση να αγωνιστεί. Προσωπικά θεωρώ και εκφράζω αποκλειστικά την δική μου άποψη ότι  δεν μπορεί να συνεχιστεί μια σεζόν με ξεκίνα-σταμάτα. Το φετινό πρωτάθλημα θα πρέπει να διακοπεί οριστικά  ως μη γενόμενο και όταν με το καλό οι συνθήκες μας το επιτρέψουν να ξεκινήσουμε με προπονήσεις, προετοιμασία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο φυσικά και πολύ εσωτερικό παιχνίδι που τόσο έχει λείψει στα παιδιά όλων των κατηγοριών».

    ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Nikolaidis

1) «Σίγουρα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε προέχει η υγεία όλων των συνάνθρωπων μας. Αθλητισμός σημαίνει υγειά. Έτσι μάθαμε, έτσι μεγαλώσαμε, έτσι πιστεύουμε γιατί́ αυτή́ είναι η αλήθεια. Πιστεύω λοιπόν ούτι η πολιτεία δεν έχει ασχοληθεί́ όσο θα έπρεπε με τον αθλητισμό́ και αδίκως θεωρεί́ τους ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν με κανόνες και πειθαρχία σε όλη τους την ζωή́ ως κύρια πηγή́ μετάδοσης του ιού́. Αισθανόμαστε αδικημένοι... Είμαστε αδικημένοι και έχουμε φτάσει στο σημείο να νιώθουμε και ένοχοι...».

2) «Ο υπουργός υγείας της Ελλάδας έχει μεγαλώσει μέσα στα γήπεδα. Ξέρει λοιπόν καλά́ τι σημαίνει αθλητισμός. Ξέρει καλά́ τι σημαίνει πειθαρχία. Ξέρει καλά́ τι σημαίνει η λέξη: πρόσεχε από́ το τι θα φας, από́ την ώρα που θα κοιμηθείς, από́ το που θα πας, μπορεί́ και επιβάλλεται να μπει μπροστά́ για τον αθλητισμό́. Εν κατακλείδι με πολύ́ σεβασμό́ σε όλους όσους δουλεύουν νυχθημερόν για την υγειά όλων μας να επανεξετάσουν το κομμάτι του αθλητισμού́ και να ακούνε απόψεις και γνώμες ανθρώπων που ξέρουν τι σημαίνει η έννοια αυτή (αθλητισμός)».

3) «Επειδή́ θεωρώ́ ότι είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και δεν μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισό́ άδειο, αλλά́ μισό́ γεμάτο σιγουρά είναι πολύ́ δύσκολη η κατάσταση για ούλους. Για τους προπονητές, για τα σωματεία, αλλά́ κυρίως για τους αθλητές .Τα προβλήματα είναι πολλά́. Είναι γνωστά́ σε ούλους τους αρμοδίους. Υπάρχει ακόμη χρόνος έστω και λίγος να βρεθεί́ μια λύση και κάτω από́ ειδικές συνθήκες και καταστάσεις να πραγματοποιηθούν τα πρωταθλήματα να γυρίσουμε στα γήπεδα και να είναι σίγουρος όλος ο κόσμος ούτι ο αθλητισμός αν είναι ανοιχτός έχει δυνατή́ “φωνή́” και περνάει μηνύματα».

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΔΑΛΗΣ

Bidalis

  • «Νομίζω ότι περνάμε μία δοκιμασία, μια δύσκολη συνθήκη και πρέπει σίγουρα να κάνουμε κάποια βήματα για να την αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι το πλάνο με τις ζώνες επικινδυνότητας είχε περισσότερη λογική εξήγηση. Το καθολικό lockdown νομίζω ότι είναι πολύ επώδυνο για την κοινωνία. Για μένα είναι πολύ σημαντικό και ευχάριστο που άνοιξαν τα δημοτικά και ανοίγει σιγά σιγά και το λιανικό εμπόριο και η εκκλησία. Δυστυχώς στην ιεράρχηση ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ομαδικός είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι και αυτό έχει λογική. Νομίζω πρέπει να κάνουμε υπομονή και θα ανοίξει σιγά σιγά κι ο αθλητισμός αρκεί βέβαια να πάνε καλά τα πράγματα όσον αφορά την μετάδοση του κορωνοϊού».

  • «Αυτό βέβαια που θα πρότεινα είναι τουλάχιστον η συνέχιση των προπονήσεων ιδιαίτερα στα νησιά μας που σχεδόν δεν υπάρχουν κρούσματα, ή κι αν υπάρχουν απομονώνονται και εξαλείφονται».

  • «Θεωρώ ότι η αγωνιστική σεζόν δείχνει χαμένη, αλλά μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις στην υγεία και να δούμε όταν μας δοθεί το πράσινο φως για αγώνες αν ο χρόνος επαρκεί. Βέβαια είναι ανύπαρκτος ο προπονητικός και αγωνιστικός ρυθμός οπότε από αυτή την ματιά η αγωνιστική σεζόν είναι χαμένη».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΩΤΗΣ
Siotis

1) «Δυστυχώς είναι μια αμήχανη κατάσταση η οποία βρισκόμαστε όσον αφορά το θέμα του αθλητισμού και την καλαθοσφαίριση πιο ειδικά. Σίγουρα στη ζωή μας το πιο σημαντικό είναι η υγεία μας και των συνανθρώπων μας, από την άλλη όμως ο αθλητισμός προσφέρει σωματική και ψυχική υγεία και εκτιμώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα πλάνο και για το κομμάτι αυτό που αποτελεί ένα σημαντικό αγαθό της κοινωνίας μας και όλου του κόσμου!!! Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος διαχωρισμός σχετικά με τις περιοχές που έχουν κρούσματα και αυτές που δεν έχουν, κάτι σαν τοπικά lockdown, ώστε να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα!!! Τις αποφάσεις βεβαίως δεν τις παίρνουμε εμείς. Σεβόμαστε και ακολουθούμε τους κανόνες με υπομονή και ευχή να επιστρέψουμε στις κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας».

2) «Ίσως να τους παρότρυνα να ακούσουν και τη “φωνή” του κόσμου, ο οποίος κατά τη γνώμη μου έχει κουραστεί ψυχικά και ψάχνει διεξόδους και πιστεύω ότι ο αθλητισμός είναι μια… ένεση σε όλο αυτό!!! Είναι σημαντικό κομμάτι γιατί απασχολεί από πολύ μικρά παιδιά ως και μεγάλους ανθρώπους…».

3) «Σίγουρα έχει περάσει πολύς καιρός που βρισκόμαστε σε αδράνεια και όσο περνάνε οι μέρες δυσκολεύει στο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα γιατί χρειάζεται χρόνος και προετοιμασία για την επάνοδο των αθλητών στους αγώνες! Βέβαια το θετικό στο νομό μας είναι ότι τα πρωταθλήματα (όλων των κατηγοριών) δεν είναι πολύ μεγάλα, δεν υπάρχουν πολλές ομάδες, όποτε ίσως έχουμε ένα παραπάνω πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ευχή όλων μας να μην χαθεί η χρονιά!!!».

“Καμπανάκι” και από τους προπονητές του Κυκλαδικού μπάσκετ για το lock down στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares