Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 14:17

Χρήστος Παπανικολάου: Γινόμαστε καλύτεροι και μπορούμε να νικήσουμε τον ΑΠΑΣ “Tα Φανάρια”

Η νίκη της περασμένης Κυριακής επί της Ένωσης Ιλίου στο κλειστό του Κλαδισού με σκορ 85-75 ανήκει στο παρελθόν για τον ΑΟΚ Χανίων και πλέον στον κρητικό σύλλογο στρέφουν το βλέμμα τους στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Νότου της Γ’ εθνικής με αντίπαλο τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 3:00 μ.μ.

Κόντρα στην αθηναϊκή ομάδα των δυτικών προαστίων η εμφάνιση των παικτών του   Χρήστου Παπανικολάου ήταν εξαιρετική. Με πρωτοκάθεδρους τους Σίμο Ιωακειμίδη, Παναγιώτη Κιγμέτογλου και Παναγιώτη Κατράνα ο ΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά η επιθετική δυστοκία και η αδυναμία στη ρακέτα στην τέταρτη περίοδο παραλίγο να του στερήσουν τη νίκη. 

Η προετοιμασία για το ματς στο νησί της Αριάδνης έχει ήδη ξεκινήσει και το ευχάριστο για τον νεαρό τεχνικό είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, κάτι που σημαίνει πως τα Χανιά θα παραταχθούν με όλα τα …όπλα τους απέναντι στην ομάδα της ορεινής Νάξου στο κλειστό “Δημήτριος Περιστεράκης”.

AOK_2sddfas_e845b.jpg

Εν όψει λοιπόν του επικείμενου αγώνα και για πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα μίλησε στο “SportCylcades” και τον συνεργάτη μας από την Αθήνα, τον Ιωάννη Νοταρά, ο προπονητής του ΑΟΚ Χανίων Χρήστος Παπανικολάου.

- Αν και βρισκόμαστε μόλις στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής ποιος είναι ο στόχος του ΑΟΚ Χανίων στην κατηγορία μετά και την πρώτη νίκη της την περασμένη Κυριακή επί της Ένωσης Ιλίου;

«Βασικός στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει στην κατηγορία. Ήδη έχουμε δύο ανόδους τα προηγούμενα χρόνια και τις δύο φορές που ανέβηκε έπεσε, αλλά και γενικά η προϊστορία των ομάδων των Χανίων στο μπάσκετ δεν είναι καλή. Επτά φορές έχουν ανέβει στην Γ’ εθνική και δεν έχουν σωθεί καμία».

AOK_panigiriko1svz_7e96d.jpg

- Που εκτιμάς πως οφείλεται αυτό το γεγονός;

«Δεν ήμουν εδώ τα προηγούμενα χρόνια για να ξέρω τι συνέβη κάθε χρονιά. Σίγουρα, όμως, ένα σημαντικό στοιχείο είναι η έλλειψη γηγενών παικτών. Ίσως η τεχνογνωσία. Θεωρώ πως αυτά τα δύο. Γιατί όπως και να το κάνουμε τα Χανιά δεν είναι μία μπασκετική πόλη, άσχετα από ένα μεγάλο νησί η Κρήτη, δεν είμαστε μπασκετική πόλη».

- Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της επαρχίας και των νησιών είναι το κόστος των μετακινήσεων που είναι υψηλό. Πως το βλέπεις εσύ που έχεις να το αντιμετωπίσεις εκ των έσω;


«Σίγουρα είναι ένα κομμάτι, το οποίο υπάρχει. Δεν μπορούμε να το αναφέρουμε συνέχεια. Κάποιος πρόεδρος, ή κάποια ομάδα που θέλει να ανέβει εθνική κατηγορία ξέρει ότι θα υπάρχουν κι αυτά τα έξοδα. Οπότε θα πρέπει να έχει κάνει ήδη κάποιες επαφές με χορηγούς της τοπικής κοινωνίας, με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες για να μπορεί να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Δεν μπορούμε να το λέμε σαν δικαιολογία πως υπάρχουν έξοδα».

Ioakeimidis-Fountassdcad_6a3aa.jpg

- Μία από αυτές τις μετακινήσεις είναι αυτή την Κυριακή στη Νάξο, όπου αντιμετωπίζετε τον περυσινό πρωταθλητή Κυκλάδων τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”, ο οποίος γνώρισε …βαριά ήττα από τον Μίλωνα . Τι προσδοκείς για το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Μεγάλη διαφορά δεν έχει είτε χάνεις με έναν πόντο, είτε χάνεις με 38. Σημασία έχει ότι έχασες. Το γεγονός όμως αυτό δεν νομίζω πως εμάς θα μας επηρεάσει στον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι. Εμείς, κάθε ημέρα που περνάει είμαστε και καλύτεροι και σίγουρα έχουμε τύχη να κερδίσουμε το παιχνίδι. Όλες οι ομάδες έχουν πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι μας και εκτιμώ πως έχουμε τύχη στο ματς της Νάξου».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: athlitiko.gr

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares