Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 18:58

Τρεις πρώην …εξομολογούνται, Πανναξιακός, ή ΑΠΑΣ;

Η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή του τρίτου τελικού της ΕΣΚ Κυκλάδων στην κατηγορία των ανδρών έχει ξεκινήσει.

Πανναξιακός και ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” διασταυρώνουν τα ξίφη τους για πέμπτη φορά τη φετινή σεζόν με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πρόκριση στα μπαράζ για το εισιτήριο στην Γ’ εθνική.

Οι δύο ναξιώτικες ομάδες είναι ισόπαλες 1-1 στις νίκες και πλέον όλα κρίνονται στο ΔΑΚ Νάξου το απόγευμα (6:30 μ.μ.) του Σαββάτου 2 Ιουνίου. Φαβορί στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει… Όπως είδαμε και στον δεύτερο τελικό, ο Πανναξιακός έδειξε διάθεση να… τελειώσει τη σειρά των τελικών στις Κυκλάδες, όμως ο ΑΠΑΣ είχε διαφορετική άποψη. Την οποία και… έδειξε στο παρκέ ανατρέποντας μία διαφορά 18 πόντων!

32224γ.jpg

Τρεις άνθρωποι του χώρου του μπάσκετ που έχουν …φάει με το κουτάλι τελικούς, έχουν διατελέσει προπονητές σε μία εκ των δύο ναξιώτικων ομάδων, με τους δύο εξ αυτών να ξέρουν πολύ καλά τι εστί ντέρμπι Πανναξιακού – ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”, μίλησαν στο “SportCyclades” και στον συνεργάτη μας από την Αθήνα, τον Ιωάννη Νοταρά για τον μεγάλο τελικό… Ή αν προτιμάτε καλύτερα, για τον τελικό των τελικών! Ο λόγος για τους Δημήτρη Δαμιανίδη, Ρόμπερτ Σγουρό και Σεραφείμ Σφήκα.

Ο νυν προπονητής της Νέας Ιωνίας, ο οποίος ήταν στον πάγκο των “κυανόλευκων” για έξι σεζόν (2007-08, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2014-15 με άνοδο στις εθνικές κατηγορίες για πρώτη φορά του συλλόγου και του νησιού γενικότερα και 2015-16) και τους οδήγησε με επιτυχία στην Γ’ εθνική και την κατάληψη της 6ης θέσης τόνισε πως μεν επιθυμία του είναι κερδίσει το πρωτάθλημα ο Πανναξιακός, ωστόσο όλα θα κριθούν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και όποιος έχει περισσότερη διάθεση, θέληση κι αποφασιστικότητα.

3_3_1.jpg

«Εκτιμώ πως ο Πανναξιακός είναι πιο ποιοτικός», δήλωσε αρχικά ο Δαμιανίδης και πρόσθεσε: «Έχει έμπειρα παιδιά πλέον, η τετράδα Μυλωνάς-Μάκαρης-Πολίτης-Καλαβρός έχουν παίξει πολλά χρόνια μαζί και μπορούν να κάνουν την διαφορά. Και στον δεύτερο τελικό μπορούσαν να είχαν πάρει το παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο …κόλλησαν. Και ο ΑΠΑΣ, όμως, διαθέτει έμπειρα παιδιά που μπορούν να σου κάνουν την ζημιά ανά πάσα στιγμή. Εγώ θεωρώ πως είναι θέμα ρυθμού. Όποιος είναι πιο γρήγορος θα κερδίσει. Βέβαια, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, όπου η Νάξος …διψάει για τέτοια ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες. Εγώ προσωπικά θέλω να κερδίσει κι εκτιμώ πως θα κερδίσει ο Πανναξιακός».

Στην αντίπερα όχθη, ο νυν προπονητής του Κούρου Αναβύσσου (σ.σ. ομάδα Β’ ΕΣΚΑ) , ο οποίος ήταν για δύο σεζόν στον πάγκο των “ορεινών” (στους δύο τελικούς

το 2013 και το 2014 που πανηγύρισε ο ΑΠΑΣ το πρωτάθλημα με τρίποντο του Νίκου Μελά στο φινάλε επί της Σαντορίνης) μπορεί να απέφυγε να χρίσει κάποιον από τους δύο αντιπάλους φαβορί, αλλά επιθυμία του είναι να πάρουν τον τίτλο “Τα Φανάρια”.

4_4_1.jpg

«Επειδή την έχω ζήσει αυτή την κατάσταση, θεωρώ πως δεν υπάρχει φαβορί κανένα», δήλωσε αρχικά ο Σγουρός, ο οποίος εκτός απροόπτου θα βρεθεί στη Νάξο το επόμενο Σάββατο να παρακολουθήσει από κοντά τον τρίτο τελικό της σειράς και πρόσθεσε: «Σε αυτά τα ματς παίζει ρόλο ποιος θα είναι σε καλύτερη ημέρα. Εύχομαι να κερδίσει ο ΑΠΑΣ. Έχω μεγάλη αδυναμία στους Ναξιώτες και στη Νάξο. Ο Πανναξιακός είναι πολύ αξιόλογο, πολύ σοβαρό σωματείο με τις ακαδημίες του, με τους ανθρώπους του, τις διακρίσεις του, αλλά νομίζω πως και ο ΑΠΑΣ αξίζει τον τίτλο. Η εμπειρία που έχουν ο Νίκος Χάρος και ο Νίκος Μελάς και στο επίπεδο που έχουν παίξει μπάσκετ νομίζω πως είναι ικανοί για τα πάντα. Και τα υπόλοιπα παιδιά μην αδικήσω κανέναν».

Από την πλευρά του, ο Σεραφείμ Σφήκας ο έμπειρος προπονητής με το απόλυτο νικών στους αγώνες που έδωσε σαν προπονητής του Πανναξιακού τόσο στο εφηβικό όσο και στο αντρικό (με Μαρπησσαϊκό 77-43 στη Νάξο και με ΑΕΣ 49-61 στη Σαντορίνη) μπορεί να μην έχει πάρει την γεύση ενός τελικού ανάμεσα στους δύο ναξιώτικους συλλόγους, αλλά βάση εμπειρίας τονίζει πως:

«Ένας τελικός γενικά είναι ένα παιχνίδι που το κερδίζει αυτός που κάνει κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στην άμυνα. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που προσπάθησα να περάσω στους παίκτες μου όσο καιρό ήμουν στον Πανναξιακό και το εκτέλεσαν πιστά. Με μέσο όρο 53 πόντους στα παιχνίδια που δώσαμε δεν κινδυνέψαμε ποτέ και πήραμε το ροζ φύλλο σε όλα. Το δεύτερο που χρειάζεται η ομάδα είναι πειθαρχία και πιστή εκτέλεση του πλάνου του προπονητή. Όλα τα άλλα θα έρθουν εύκολα».

5_5.jpg

Όσο για το αν υπάρχει φαβορί; Ο πρώην προπονητής του Λοκρού Αταλάντης, Χαλανδρίου, Κρόνου Γέρακα, ΑΕ Σαντορίνης ήταν ξεκάθαρος: «Ναι υπάρχει ακλόνητο φαβορί και αυτό είναι ο Πανναξιακός. Θεωρώ ότι αδίκησαν τους εαυτούς τους που πήγαν το ματς σε τρίτο παιχνίδι. Αν και ο ΑΠΑΣ έχει παίκτες με τεράστια πείρα σε τέτοια ματς, τους Νίκο Μελά και Νίκο Χάρο πιστεύω το σύνολο του Πανναξιακού είναι για πιο ψηλά. Ο Πανναξιακός το καλοκαίρι αν κάποιοι είχαν επιτρέψει να ενισχυθεί, τώρα θα ήταν ήδη στη Γ’ εθνική γιατί εκεί αξίζει σαν ομάδα να είναι. Ακόμα και έτσι όμως πιστεύω ότι τα παλικάρια θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους στα μπαράζ».

Και κατέληξε: «Εγώ του εύχομαι καλή επιτυχία στο ματς του Σαββάτου και τους δίνω ραντεβού στα μπαράζ για να τα πούμε από κοντά. Όπως είχε πει και ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων, Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον».

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares