Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 20:29

Ένα τουρνουά, εκατοντάδες χαμόγελα, πολλές εμπειρίες κι η Τήνος στο πόδι!

Μία καταπληκτική αγωνιστική χρονιά, ένα εκπληκτικό “ταξίδι” τελείωσε για τον Περιστεριώνα. Τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής του συλλόγου της Τήνου προσπάθησαν για το ακατόρθωτο και τα κατάφεραν στο έπακρον.

per_6tgssfdgsdfg.JPG

Όποιος τίτλος βρέθηκε στο διάβα τους, τον κατέκτησαν. Πρωταθλητές Κυκλάδων στην κατηγορία των εφήβων, των κορασίδων και των παίδων με τα δύο τελευταία τμήματα να συμμετέχουν στην Β’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Αθήνα.

per_5_1srsadsfd.JPG

Η αυλαία της φετινής σεζόν έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Απριλίου με την λήξη του μπασκετικού τουρνουά με την ονομασία “Tinos Basketball Meeting”, που συνδιοργάνωσαν οι διοικούντες τον σύλλογο του Περιστεριώνα με τον δήμο Τήνου και την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να τιμήσουν τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής του συλλόγου. Μάλιστα, ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτης αστειευόμενος τόνισε πως καλύτερα που η βράβευση έγινε στο γήπεδο κι όχι στο δημαρχείο γιατί τόσοι αθλητές και αθλήτριες δεν θα χωρούσαν στο γραφείο του!

per_4_1fyusrddsf.JPG

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας του τουρνουά που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο “Τήνια

1895”, ο πρωταθλητής Ελλάδος των εφήβων Ολυμπιακός Πειραιώς νίκησε τον ΑΟ Μυκόνου με σκορ 72-41 και το ιστορικό σωματείο του Μίλωνα τον οικοδεσπότη Περιστεριώνα με σκορ 65-57. Όπως όμως γράψαμε και χθες σημασία δεν έχουν τα αποτελέσματα, αλλά οι εμπειρίες που αποκόμισαν περισσότερο οι δύο κυκλαδίτικες ομάδες που κοντραρίστηκαν με τις δύο αθηναϊκές ομάδες που έχουν πιο πολλές εμπειρίες σε σαφώς πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

per_3_1tdyhsgf.JPG

Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν όλα τα μέλη των ομάδων που συμμετείχαν σε αυτό τουρνουά ευχαριστώντας τον δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτη, τον πρόεδρο του Περιστεριώνα Παναγιώτη Μπουζαλάκο και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και τους προπονητές των πρωταθλητών Κυκλάδων, τους Αντώνη Βιδάλη και Παναγιώτη Σιώτη.

per_2_1hdas.JPG

Ξεχωριστή παρουσία αυτή του Αργύρη Καμπούρη. Ο “τίμιος γίγαντας” του Ευρωμπάσκετ του 1987 και τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, αφού πρώτα τιμήθηκε το Σάββατο το βράδυ από τον δήμαρχο Τήνου προσφέροντάς του ένα Δημόσημο για να τον ευχαριστήσει για ό,τι έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό, στη συνέχεια μεταξύ άλλων τόνισε πως «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την διοργάνωση που βρήκαμε εδώ. Αυτό που θέλω να πω στα παιδιά είναι τεράστια εμπειρία αυτό το τουρνουά και να ξέρετε πως μέσα από αυτό το παιχνίδι, νικητές είστε όλοι. Κοιτάξτε να προσκομίσετε τις εμπειρίες που πρέπει, τις φιλίες. Γιατί, ο αθλητισμός κάνει φίλους δεν κάνει εχθρούς και πιστεύω πως ανάλογα πως βλέπει ο κάθε ένας, θα ακολουθήσει το ταξίδι του μέχρι εκεί που έχει βάλει στόχους».

Εκτός όμως από την ομιλία του στο γήπεδο, ο Καμπούρης είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τους ανθρώπους του Περιστεριώνα το βράδυ του Σαββάτου όταν συνέφαγαν (σ.σ. όπως φανερώνει και η παρακάτω αποκλειστική φωτογραφία που εξασφάλισε το SportCyclades). Εκτός από τις ιστορίες του Ευρωμπάσκετ του 1987 που είχε σηκώσει στις πλάτες του ολόκληρη την Ελλάδα και τις χάρισε το πρώτο χρυσό ευρωπαϊκό της μετάλλιο και τα αστεία με τους Νίκο Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη, ο Καμπούρης τους άνοιξε την καρδιά του λέγοντάς του έναν προβληματισμό του. «Η δική μας η φουρνιά είχε ανθρώπινο φιλότιμο να μην εκτεθούμε σε περίπτωση ήττας. Δυστυχώς πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει»… 

kampourisyhttsr.jpg

Οι αποστολές των ομάδων που ταξίδεψαν το διήμερο 28,29 Απριλίου στο νησί της Μεγαλόχαρης αναχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής με την ευχή όλων ανάλογες περιστάσεις στο μέλλον.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: tinostoday.gr, tinosnow.gr.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares