Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011 11:01

Εγκρίθηκε αίθουσα αθλητικών εκδηλώσεων στην Μάρπησσα

maketa_klisto_gymnastirio

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 18/7 η μελέτη του έργου «αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας». Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του είναι 2.180.000 ευρώ.

Το έργο κρίνεται αναγκαίο λόγω της μη ύπαρξης παρόμοιου κατάλληλου χώρου για αθλητικές εκδηλώσεις στην Πάρο. Επιπλέον εφόσον κατασκευαστεί, θα είναι το μοναδικό κτίριο σ’ όλο το νησί που θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί αθλητικές εκδηλώσεις σε κλειστό χώρο με παρουσία θεατών.

Η τοποθέτηση του κτιρίου θα γίνει στο βόρειο τμήμα του αγροτεμαχίου που βρίσκεται το σχολείο Αρχιλόχου – Μάρπησσας, ώστε να διατηρήσει ελεύθερο το μεγαλύτερο χώρο της αυλής του. Το κλειστό γυμναστήριο θα φιλοξενεί αγωνιστικό χώρο για αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ με ξύλινο δάπεδο αγωνιστικών προδιαγραφών και κερκίδες για φιλοξενία 296 θεατών. Στο χώρο κάτω από τις κερκίδες θα κατασκευαστούν αποδυτήρια ων αθλητών, θυρωρείο, ιατρείο, κυλικείο, αποχωρητήρια ανδρών – γυναικών και αποθήκες. Σε όλους τους χώρους έχει προβλεφθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ακόμα, προβλέπονται βοηθητικοί χώροι για: λεβητοστασίο, αποθήκη καυσίμων, πυροσβεστικό συγκρότημα και αποθηκευτικούς χώρους αθλητικών οργάνων.

Το κτίριο θα κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα επενδυμένο από λιθοδομή και πλήρες σύστημα εσωτερικής θερμομόνωσης. Η οροφή του κτιρίου θα κατασκευαστεί από μεταλλικό στέγαστρο και επένδυση με πετάσματα και γαλβανισμένη λαμαρίνα με πλήρωση πολυουρεθάνης. Τέλος, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι προέλευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχουν την έγκριση του επιβλέποντος μηχανικού.

Τα Νέα της Πάρου-Αντιπάρου

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares