Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 01:23

ΣΕΓΑΣ: Τέλος το ''PORTARATHLON'' από τη Νάξο... πάει στη Μήλο και αλλάζει ονομασία

Μετά από 5 επιτυχημένες διοργανώσεις στο νησί της Νάξου το Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων ''Portarathlon'' αλλάζει έδρα και ονομασία, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της επίσημης σελίδας του ΣΕΓΑΣ μεταφέρεται στο νησί της Μήλου, όπου πρόσφατα διοργανώθηκαν με τεράστια επιτυχία οι 34οι Αγιαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου.

Η αλλαγή αυτή έχει να κάνει ξεκάθαρα με την έλλειψη βούλησης και ικανότητας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να στηρίξει οικονομικά και οργανωτικά τη διοργάνωση, για την οποία κάθε χρόνο υπήρχε μία πενιχρή χρηματοδότηση και σχεδόν μηδαμινή στήριξη στο λειτουργικό μέρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πέντε (5) διοργανώσεις βγήκαν εις πέρας χάρη των προσπαθειών της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και ειδικά του Πέτρου Σιδερή και του Δημήτρη Πάππα, οι οποίοι εργάστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία των αγώνων.  

Η επιλογή του νησιού της Μήλου, μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς μετά την ανακατασκευή του πανέμορφου σταδίου στο νησί, ο ίδιος ο Δήμαρχος Μανώλης Μικέλης, αλλά και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή έχουν εκφράσει την θέληση τους να φιλοξενήσουν μεγάλες διοργανώσεις στο νησί. Μάλιστα, η Μήλος πέρασε με άριστα τις «εξετάσεις» με την διεξαγωγή των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων, όπου υπήρξε άψογη οργάνωση και στήριξη από τον Δήμο και τους δεκάδες εθελοντές που συμμετείχαν, ανεβάζοντας ψηλά το επίπεδο.

Η μετονομασία του Διεθνή Αγώνα θα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα συζητηθούν, καθώς βούληση όλων είναι το νέο όνομα να έχει έντονο το στοιχείο της Μήλου, αφού ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μία πρώτης τάξεως τουριστική διαφήμιση για το νησί.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ, οι διοργανωτές έχουν ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και το μίτινγκ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα είναι στην κατηγορία Bronze, γεγονός που θα δίνει πολύτιμους βαθμούς στους μετέχοντες και στις μετέχουσες στο ράνκινγκ για τις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί στις 11-12 Μαΐου σε μια εποχή, που κυρίως οι Ευρωπαίοι θα αναζητούν δυνατούς αγώνες ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης.

Το στάδιο της Μήλου ανακαινίστηκε για να φιλοξενήσει τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες του 2023, ενώ ενδιαφέρον να στηρίξει τη διοργάνωση έχει δείξει τόσο ο Δήμος, όσο και η Περιφέρεια. Οι μεγαλύτεροι ωστόσο υποστηρικτές της διοργάνωσης θα είναι οι αθλητές, που εκδήλωσαν ήδη το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

“Πήραμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και προχωράμε. Πολλοί αθλητές από την Αυστραλία, την Βραζιλία και το Βέλγιο, που αγωνίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και για τη φετινή διοργάνωση. Στόχος μας είναι να κάνουμε το μίτινγκ ακόμη καλύτερο. Ο Δήμος και οι πολίτες του έχουν αγκαλιάσει ήδη τη διοργάνωση. Η Μήλος απέδειξε και με τους Αιγαιοπελαγίτικους πως μπορεί να κάνει καλούς αγώνες. Χαρακτηριστικό είναι πως διαθέτει 60 εθελοντές που συμβάλουν σε τέτοιες διοργανώσεις “, είπε μεταξύ άλλων η ψυχή της διοργάνωσης, ο Δημήτρης Πάππας.

Το μίτινγκ συνθετών της Μήλου θα δώσει μεγάλο αγωνιστικό κίνητρο και στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έναν δυνατό αγώνα εντός της χώρας τους και να συναγωνιστούν δυνατούς αθλητές και αθλήτριες από το εξωτερικό. Παράλληλα θα ενισχύσει τον αθλητισμό της τοπικής κοινωνίας, καθώς τα νέα παιδιά θα δουν από κοντά κορυφαίους Έλληνες και ξένους αθλητές και αθλήτριες.

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares