Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 18:16

Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες: Σε πρώτο πλάνο οι μικροί μαθητές της Μήλου

Προτού η σκυτάλη περάσει στους 450 αθλητές από τα 18 Αιγαιοπελαγίτικα νησιά για να πρωταγωνιστήσουν με την ομορφιά τους και τις επιδόσεις τους, η αυλαία στη σκηνή του πανέμορφου, ανακαινισμένου σταδίου της Μήλου, θα ανοίξει από τους 300 μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Οι 34οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δεν είναι ένα απλό γεγονός αφιερωμένο στον κλασικό αθλητισμό, αλλά μια πολύ-πολιτισμική συνάντηση που τοποθετεί τη νεολαία των νήσων του Πελάγους, και δη τους πολύ νεαρούς κατοίκους της Μήλου, σε πρώτο πλάνο.

Οι μαθητές των σχολείων του νησιού θα είναι και οι επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά και οι πρωταγωνιστές στους Αιγαιοπελαγίτικους.

Η διοργάνωση θα εκκινήσει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 16:00 με την τελετή έναρξης κατά την οποία οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πέρα από τη συμμετοχή τους στην παρέλαση, θα παρουσιάσουν και ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο προετοιμάζουν πυρετωδώς αυτές τις ημέρες.

Ντυμένα στο μπλε της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού – με τις εμφανίσεις των μεγάλων δρομικών αγώνων (χορηγία του ΣΕΓΑΣ) της ομοσπονδίας – τα παιδιά θα δώσουν μια άλλη νότα στη μελωδία της διοργάνωσης, και έντονο χρώμα στις κερκίδες, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο!

Κι αυτό γιατί θα συμμετέχουν σε όλες τις απονομές, αλλά θα μυηθούν και στα μυστικά των αγωνισμάτων από κορυφαίες Ελληνίδες πρωταθλήτριες.

Πιο συγκεκριμένα, στη Μήλο θα βρίσκονται η Παναγιώτα Δόση, η Μαρία Κάσσου και η Όλγα Φιάσκα που διακρίθηκαν στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας (2η, 4η και 8η σε ύψος, 10.000 μ. και 20 χλμ βάδην αντίστοιχα), αλλά και η δεύτερη στους Πανευρωπαϊκούς γυναικών το 2018 στα 400 μ., Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία εκτελεί ταυτόχρονα καθήκοντα Safeguarding Officer.

Το Safeguarding είναι ένα πρόγραμμα ενάντια στις κακοποιητικές συμπεριφορές και υπέρ της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον αθλητισμό. Έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Γενάρη και τελεί υπό την αιγίδα της World Athletics και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού.

Παράλληλα, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, δεύτερη μέρα των Αγώνων, θα πραγματοποιηθεί Kids Athletics, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση των Ελληνίδων πρωταθλητριών.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, λοιπόν, για τους μαθητές της Μήλου στη διοργάνωση που θα κλείσει και τυπικά μια γεμάτη και επιτυχημένη για τα ελληνικά χρώματα αγωνιστική σεζόν.

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares