Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 13:44

Ερχεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας “Flisvos Michalis Mavrogiannopoulos” στη Νάξο

Οσοι μεγαλώσαμε στη Νάξο την δεκαετία του 80 είχαμε την τύχη να απολαύσουμε τον Μιχάλη Μαυρογιαννόπουλο να οδηγεί την ιστιοσανίδα του και να “καβαλάει” τα κύματα ακόμη και μέσα στο λιμάνι της Νάξου…

Νεαρός τότε ήταν εκ των πρωτοπόρων στον τομέα της ιστιοσανίδας. Χάζευε τους ξένους και έχοντας το πλεονέκτημα να διατηρεί τον “Φλίσβο” εκεί στην άκρη του Αγίου Γεωργίου ζητούσε να κάνει κι αυτός μία …βόλτα. Οι τουρίστες του έδιναν την ιστιοσανίδα και ο νεαρός τότε Μιχάλης γοητευμένος από την ξεχωριστή εμπειρία “ταξίδευε” σε έναν κόσμο ιδιαίτερο…

Τα χρόνια πέρασαν.. Η ιστιοσανίδα απέκτησε κυρίαρχο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων που εμπλέκονται με τα θαλάσσια σπορ και ο Μιχάλης Μαυρογιαννόπουλος “βλέπει” σήμερα τους συγγενείς και φίλους να τιμούν τα πρώτα του βήματα.

Πως; Μα με την διοργάνωση του 1ου Flisvos Michalis Mavrogiannopoulos, της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος – Ανδρών και Γυναικών – ιστιοσανίδας Freestyle, από 16 έως και 20 Οκτωβρίου, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου στη θέση “Φλοίσβος”.

orfanos 696x464

Συμπίπτει με τα 50 χρόνια ιστορίας και ενασχόλησης στα θαλάσσια σπορ με την παρουσίαση της πρώτης σχολής ιστιοσανίδας στη Νάξο (θέση Φλοίσβος) και μία από τις πρώτες στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2009 είχε πραγματοποιηθεί Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην περιοχή εκεί και μερικά χρόνια αργότερα (2013 – 2015) πάλι είχαμε αγώνες με παρουσία δεκάδων πρωταθλητών αλλά και Ναξιωτών…

Η συγκεκριμένη δράση τιμά τον Ναξιώτη αθλητή Μιχάλη Μαυρογιαννόπουλο και όπως διαβάζουμε αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 40 αθλητές (ανδρες και γυναίκες) που θα προσφέρουν μοναδικό  και υψηλής ποιότητας θέαμα.

Είναι η κορύφωση της διοργάνωσης που έχει ξεκινήσει από τη Νότια Αφρική, την Καραϊβική (Μπονέρ) και συνέχισε στην Ευρώπη (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Δανία και Ιταλία) πριν φτάσει στην Ελλάδα και δη στη Νάξο.

lennart neubauer

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές; ο δικός μας πρωταθλητής του freestyle surf Lennart Neubauer, ο οποίος έχει ήδη κατακτήσει την 1η θέση στο Fuerteventura PWA World Cup και θα ταξιδέψει τέλη Σεπτεμβρίου στο Sylt της Γερμανίας – σ.σ. εκεί όπου πέρυσι πήρε τη 1η θέση στην Ευρώπη και τη 2η στο κόσμο – για να διεκδικήσει την 1η θέση στον κόσμο.

Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Μανώλης Ορφανός – εκ των διοργανωτών – στην “Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3” και στην εκπομπή “Cyclades On Air” για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 

Ομως είχαμε την Τρίτη 13 Αυγούστου και την ομόφωνη απόφαση (με παρατηρήσεις όσον αφορά τη προστασία των περιοχών “Natura”) του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος..

Ο κ. Τάσος Βάβουλας που παρευρέθηκε στο Δημ. Συμβούλιο για αυτό το λόγο, τόνισε πως το σημείο που θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, δεν επηρεάζει καθόλου προστατευόμενες περιοχές και ως εκ τούτου θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού, να παρακολουθήσουν το μοναδικό αυτό θέαμα.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:  Τη παροχή συναίνεσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στον «ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ» για την παραχώρηση αιγιαλού 700τ.μ. στη παραλία του Αγίου Γεωργίου στη Νάξο, στη θέση Φλοίσβος, για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ιστιοσανίδας freestyle, από 12 Οκτωβρίου έως 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην υπ’ αρ. πρωτ. 13653/26-07-2024 εισήγηση του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου, η οποία αναλυτικά καταχωρείται στο ιστορικό της παρούσας.

Πηγή: naxospress.gr 

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares