Σάββατο, 09 Ιουνίου 2012 10:38

Συνάντησης τον ΝΟ Σύρου για τα ιστιοπλοϊκά γεγονότα

synantisi nos 7-6-2012

Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη συνάντηση-συζήτηση για τα ιστιοπλοϊκά γεγονότα, Aegean Regatta, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας και Syros Race, που θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο από 23 έως 29 Αυγούστου 2012.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των Οργανωτικών Επιτροπών των διοργανώσεων, κο Α. Ξηραδάκη και κο Ε. Μιχαήλ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Syros Race και τον κο Κ. Καζακόπουλο για την Aegean Regatta. Ο κος Καζακόπουλος εκπροσώπησε και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία η οποία είναι συνδιοργανώτρια στις άλλες δύο διοργανώσεις.

Syros raouzaiosΠαρουσιάστηκαν τα κύρια σημεία της κάθε διοργάνωσης (ακριβείς ημερομηνίες, θέσεις ελλιμενισμού, εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων κλπ.), με έμφαση στην «ανάγκη» επιτυχίας αφού η ευνοϊκή συγκυρία του τερματισμού των 70 περίπου σκαφών της Aegean Regatta 2012 στη Σύρο στις 23-24 Αυγούστου θα βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των συμμετοχών στο Πανελλήνιο και στο Syros Race και την παραμονή μεγάλου αριθμού επισκεπτών στο νησί. Επίσης ο εκπρόσωπος της συδιοργανώτριας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κος Δ. Γρυπάρης παρουσίασε τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται προκειμένου η φιλοξενία και οι εντυπώσεις που θα αποκομίσουν οι ιστιοπλόοι από τη Σύρο να είναι οι καλύτερες δυνατές.

Η συζήτηση που ακολούθησε την παρουσίαση αφορούσε κυρίως στην βοήθεια που αναμένεται, από το Λιμεναρχείο Σύρου, την οποία είναι πρόθυμο να παράσχει όπως είπε και ο κ. Λιμενάρχης που ήταν παρών καθώς και από τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Ταμείου κο Σαγγινέτο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, κυρίως σε θέματα παροχής υπηρεσιών και διευκόλυνσης στον ελλιμενισμό των αγωνιστικών σκαφών στο λιμάνι.

 

Σημειώνεται ότι πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή των φορέων του νησιού (με εξαιρέσεις τη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία συμβάλει με ένα σημαντικό ποσό στις διοργανώσεις, το Λιμεναρχείο Σύρου, το Λιμενικό Ταμείο και το Επιμελητήριο που εκπροσώπησε ο κος Ρώτας), αλλά και των εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης οι οποίοι αν και είχαν προσκληθεί δεν ανταποκρίθηκαν αφού μάλλον θεωρούν ασήμαντες και ανάξιες υποστήριξης και δημοσιογραφικής κάλυψης για το δικό τους βεληνεκές τις διοργανώσεις αυτές. Διοργανώσεις που θα «φέρουν» στη Σύρο, για μία τουλάχιστον εβδομάδα, πάνω από 600 επισκέπτες σε μία περίοδο η οποία εδώ και χρόνια παρουσιάζει μειωμένη τουριστική κίνηση.

 

Οι εναλλακτικοί τρόποι που αναζητούνται για την τόνωση της οικονομίας του νησιού μέσω κυρίως του τουρισμού είναι εδώ, αλλά οι προσπάθειες που γίνονται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, (τουριστικοί πράκτορες, σύλλογος «Τερψιχόρη», σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων και σύλλογος ξενοδόχων), οι οποίοι εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον και διάθεση συνεργασίας με τους ανθρώπους των Οργανωτικών Επιτροπών των παραπάνω αγώνων, θα πέσουν στο κενό αφού η υποστήριξη που λαμβάνουν οι διοργανώσεις αυτές από τους τοπικούς φορείς είναι ελάχιστη έως μηδενική με αποτέλεσμα την αδυναμία της άψογης διοργάνωσης και εξασφάλισης μίας παρακαταθήκης για τα επόμενα έτη (κάθε χρόνο την ίδια περίπου περίοδο διοργανώνεται ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Syros Race).

Ευχαριστούμε κύριοι, λάμψατε δια της απουσίας σας…

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

Επιμέλεια: Θοδωρής Ρουσσουνέλος

paros-adonis

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares