Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 19:22

Η χρωματοσφαίριση (paintball) στη Σύρο

Στη Σύρο η χρωματοσφαίριση, “paintball” ξεκίνησε στα τέλη του 1999. Οι πρώτοι εξοπλισμοί που χρησιμοποιήθηκαν ήταν δύο επαναληπτικά “Talon” και το παιχνίδι ήταν δύο άτομα να αλληλοκυνηγιώνται.

Σιγά-σιγά άρχισε να εκδηλώνεται ενδιαφέρον και στο τέλος του καλοκαιριού του 2000 έφτασαν να ασχολούνται με το παιχνίδι 16 άτομα. Τότε οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος αποφάσισαν τη δημιουργία club. Σήμερα το club αριθμεί πάνω από 50 κατόχους εξοπλισμού. Έτσι, το 2013 μετά από αρκετά χρόνια έγινε η ίδρυση του συλλόγου και το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο Σύλλογος είναι μία μη κερδοφόρα ομάδων μικρών και μεγάλων ανθρώπων που αγαπούν το paintball, τη δύση και τον αθλητισμό. Γι' αυτό και οι προσπάθειες που γίνονται δεν έχουν σκοπό το κέρδος, αλλά την εξασφάλιση ώστε στην Σύρο να ενδιαφερθούν και να μάθουν όλο και περισσότερα παιδιά, τι είναι το παιχνίδι και να το αγαπήσουν ακόμα περισσότερο.

Το paintball είναι ο συνδυασμός του κρυφτού και του κυνηγητού, αλλά σε πιο ανταγωνιστική και πιο εξελιγμένη μορφή. Παρόλο που υπάρχουν αρκετές παραλλαγές του παιχνιδιού, συνήθως μία ομάδα παικτών ζωρίζεται σε δύο ομάδες και ανταγωνίζονται ως προς το ποια θα καταφέρει να κατακτήσει τη σημαία. Ο αριθμός των παικτών σε κάθε ομάδα μπορεί να είναι από ένα και πάνω.

Η χρωματόσφαιρα “paintball” είναι μία στρογγυλή, λεπτή κάψουλα ζελατίνης με χρωματισμό υγρό στο εσωτερικό της. Είναι αντίστοιχη με μεγάλες κάψουλες βιταμινών ή τις κάψουλες λαδιού που χρησιμοποιούνται στο μπάνιο. Το χρώμα μέσα είμαι μη-τοξικό, μη-καυστικό και φεύγει από τα ρούχα και το δέρμα με λίγο νερό.

Τα όπλα χρωματοσφαίρισης (μαρκαδόροι ή markers), έρχονται σε μία ποικιλία από άποψης μεγέθους, στυλ και λειτουργικότητας. Μπορεί να τροφοδοτούνται από διοξείδιο του άνθρακα ή από πεπιεσμένο αέρα. Τα περισσότερα χρησιμοποιούν μεγάλα συστήματος φιαλών τα οποία ξαναγεμίζουν και έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν εκατοντάδες βολές πριν ξαναγεμίσουν.

Για την ασφάλεια τους οι παίκτες της χρωματοσφαίρισης πρέπει πάντα οι παίκτες να φοράνε μάσκα ειδικά σχεδιασμένη για χρωματοσφαίριση η οποία προστατεύει τα μάτια και όλο το το μπροστά μέρος του προσώπου. Η μάσκα φοριέται κάθε στιγμή μέσα στο παιχνίδι, καθώς και έξω από το παιχνίδι σε χώρους που επιτρέπεται η χρήση των όπλων. Το paintball είναι ένα πολύ ασφαλές σπορ από την στιγμή που ακολουθούνται όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας.

Το paintball είναι ένα άθλημα που παίζεται από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Είναι ένα σπορ που άντρες και γυναίκες αγωνίζονται ίσα και που η ηλικία δεν βοηθάει τους νέους πάντα. Σαν ένα παιχνίδι σκακιού πρέπει να είσαι σε θέση να σκεφτείς γρήγορα και αποφασιστικά και αυτό σε κάνει καλό στο paintball.

Δύο μέλη του συλλόγου paintball Σύρου, ο Δημήτρης Κουτσούκος και ο Νίκος Χατζαντώνης μίλησαν στην web camera της Κοινής Γνώμης, το άθλημα που τα τελευταία χρόνια έχει έρθει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αλλά και τη συνεχή αύξηση των μελλών του Ομίλου.

Να σημειώσουμε σ' αυτό το σημείο πως ο όμιλος του pantball στεγάζεται στο γήπεδο του Πάγου, όπου τα μέλη έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ασφαλές και διασκεδαστικό παιχνίδι. Πολύχρωμες ρόδες και διάφορα άλλα αντικείμενα έχουν δημιουργήσει ένα ευχάριστο περιβάλλον, όπου μικροί και μεγάλοι βρίσκονται κάθε Κυριακό στον συγκεκριμένο χώρο, ώστε να περάσουν λίγες ώρες χαλάρωσης.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares